romance

Afknappers bij een beginnende romance

Het uitgroeien van een beginnende romance tot een mooie relatie hangt niet alleen af van jouw sympathieke karakter. Wetenschappers hebben ontdekt dat er een aantal zaken zijn die gegarandeerd leiden tot een genadeloze afwijzing. Vrouwen blijken jammer genoeg meer struikelblokken te hebben dan mannen.

Vrouwen meer struikelblokken

Wetenschappers van vijf universiteiten hebben de grootste afknappers bij mannen en vrouwen onderzocht. Ze baseerden zich op 6 studies bij meer dan 6.500 personen. Over het algemeen blijkt dus dat vrouwen meer struikelblokken hebben dan mannen. Mannen gaan er sneller vandoor als hun potentiële partner een laag libido heeft, terwijl vrouwen de neiging hebben om mannen zonder gevoel voor humor af te wijzen.

Afknappers bij beginnende romance

De twee seksen vertonen zeker ook gelijkenissen. De onderzoekers waren in staat zeven eigenschappen te achterhalen die een romance die nog moet beginnen onmiddellijk  zullen stop zetten.

1. Geen frisse uitstraling

Mensen lijken te gruwelen van een slechte hygiëne en dito outfit. Wie een date in het vooruitzicht heeft, ziet er dus maar beter paasbest uit. Maar ook na een paar keer elkaar gezien te hebben, moet je niet gaan verslonzen, dan val je alsnog door de mand.

2. Een ongezonde levensstijl

De gezondste maaltijd op de menukaart kiezen, dat is niet nodig, maar je volproppen met een vettige hamburger en aan de lopende band bier drinken is niet bepaald verleidelijk. Of je treft iemand die precies net als jij is, ben dus een beetje afwachtend.

3. Onsympathieke karaktertrekken

Niemand is perfect, maar het is geen slim idee om je mindere kantjes op tafel te leggen. Lui of onbeschoft gedrag vertonen is alles behalve een charmante troef. Dit geldt op de eerste dates, maar dit aspect blijft gedurende een beginnende of langdurende relatie altijd van belang.

4. Een andere religieuze overtuiging

Discussies over je geloof kun je beter vermijden wanneer je door hebt dat jullie religieuze overtuiging niet dezelfde is. Heb je echt een groot verschil in opvatting over religie dan is de eerste date juist een goede plek en tijd om daarover helderheid te scheppen. Om verdere teleurstelling te voorkomen, voor beiden.

5. Een lage sociale status

Je moet geen bedrijfsleider te zijn van een goedlopend bedrijf, maar als je geen vrienden hebt, werk zoekt en als zelfs je moeder niets positief over jou weet te vertellen, zal je geen verpletterende indruk maken. Werk dus eerst aan je zelf en ga daarna je best doen om iemand anders te overtuigen van jouw goede bedoelingen. Een lage sociale status, daar ben je mogelijk mee geboren, wil niet zeggen dat je die niet kunt ontgroeien.

6. Andere kijk op seks

Als jij iemand bent die meerdere keren per dag tussen de lakens wilt duiken, maar je partner is voldaan met een vrijpartij per week, zal je nooit een perfecte match vormen. Seksueel gedrag van een ander kun je niet meteen beoordelen of veroordelen. Misschien was iemand niet zo gericht op seks, maar kan ze bij jou helemaal opbloeien en gaan ontdekken dat ze tot nu toe iets gemist heeft. Dring je dus niet op, maar wacht af.

7. Andere relatiedoelen

Het hebben van andere relatiedoelen kan je ook voor een dilemma zetten. Stel dat je een partner hebt die snel wil settelen en jij wil nog jaren onafhankelijk de wereld ontdekken, dan zal jullie relatie al stranden nog voordat die goed en wel begonnen is.

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!