Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
apps voor op reis
20 september 2018

Afkicken van sociale media: zo doe je het!

Urenlang scrollen door Facebook of Instagram is zonde van je tijd. Maar helemaal stoppen met social media is knap lastig. Deze tips helpen je afkicken, zodat je meer tijd overhoudt voor andere dingen.

1. Bepaal je grens

Voordat je gaat afkicken van sociale media, is het slim om te onderzoeken hoe lang je per dag je telefoon gebruikt. Zodra je dit weet, kun je je grens bepalen. Hoeveel tijd mag je van jezelf aan sociale media besteden? Is dat een half uur, een uur of twee uur? Geef jezelf een limiet, maar zorg er wel voor dat het realistisch blijft. De kans dat het lukt, is dan veel groter.

2. Verwijder apps

Een app maakt het heel makkelijk om even op social media te kijken. Je hoeft niet in te loggen, maar het alleen maar te openen. Door al deze apps van je telefoon te verwijderen, verhoog je de drempel om doelloos te scrollen. Je moet namelijk veel meer moeite doen. Als je het te rigoureus vindt om alle apps te verwijderen, kies er dan één die je wilt houden.

3. Zet je notificaties uit

Een simpele, maar effectieve tip: zet al je notificaties uit. Het kost nou eenmaal veel wilskracht om een app niet te openen als je ziet dat je een bericht hebt. Schakel daarom alle notificaties uit en spreek met jezelf af om op een vast moment op social media te kijken. Grote kans dat je in de tussentijd niets hebt gemist.

4. zorg voor voldoende afleiding

Na een lange werkdag is het verleidelijk om op de bank te ploffen en al je social media apps langs te gaan. Op deze manier gaat de tijd alleen wel heel snel voorbij. Je kunt dit voorkomen door te bedenken wat je het liefst in je vrije tijd doet en hier tijd voor te maken. Misschien wil je je vrienden en familie meer zien, sporten of juist iets creatiefs doen. Maak hier ruimte voor in je agenda en neem deze afspraak met jezelf serieus.

5. Open alleen apps met een doel

Steeds als je van plan bent om op social media te kijken, vraag je dan af waarom je hier behoefte aan hebt. Verveel je je? Ben je nieuwsgierig? Of denk je er niet eens bij na? Meestal pakken we uit automatisme onze telefoon. Kijk je zonder doel op je telefoon, dan is de kans groter dat je maar blijft scrollen. Door apps alleen met een doel te openen, is het makkelijker om ze snel weer te sluiten.

6. Stel een limiet in

Werken alle bovenstaande tips voor jou niet? Dan kan het helpen om een tijdslot in te stellen op je telefoon of tablet. Ook kun je de app Moment en Forest gebruiken om jezelf een tijdslimiet te geven. Het is misschien even wennen, maar je bent gegarandeerd minder bezig met social media.

 

Bron: metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Nieuw in NL: Body Wrap luxe shapewear met kant

gerelateerde artikelen

Dit is waarom de social media een relatiebreuk erger maakt

Voordat er social media bestond was een relatiebreuk vaak al gewoon...

Facebook lanceert dating app met secret crush

Zit je graag op Facebook en ben je nog op zoek...

Facebook dating: zo gaat het straks in zijn werk

Tinder is dé dating-app van het moment, maar voor hoe lang...

Kieskeurig bij partnerkeuze

Vrouwen op datingsites zijn behoorlijk kritisch, vinden veel van de mannen....

Corendon komt met de eerste Instagram rondreis

Corendon lanceert een Instagram Rondreis waarbij de vakantiegangers zoveel mogelijk Instagramwaardige...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie

koken & tafelen algemeen