De media staan er elke dag bol van: een crisis, de economische malaise en zelfs het woord recessie wordt niet geschuwd. We worden massaal bang gemaakt voor de magere jaren die komen gaan. Maar heeft deze crisis effect op het liefdesleven? Uit internationaal onderzoek, in opdracht van matchmaking site Lexamore.nl blijkt dat door de crisis de creativiteit in de liefde juist toeneemt.

Koppel als schokdemper in crisistijd
Maar liefst 90% van de ondervraagden vindt dat men elkaar als koppel mentaal moet steunen in tijden van crisis en 76% vindt dat we op het financiële vlak elkaars steun verdienen. In andere landen liggen deze percentages een stuk lager en Spanjaarden blijken wederzijdse financiële steun in crisistijd veel belangrijker te vinden dan mentale steun.

Op de kleintjes letten
Om geld te besparen wordt er in Europa minder samen uit eten gegaan en wordt er meer op de ‘kleintjes’ gelet. In Nederland ligt dat percentage op 38% en in Italië geeft ruim 57% van de ondervraagden aan dat ze juist nu minder vaak buitenshuis eten. Duitsers zijn met 26% het minst geneigd om minder uit eten te gaan. Verder blijkt uit dit onderzoek dat er minder wordt uitgegaan, maar dat het eerder thuis met vrienden gezellig wordt gemaakt. Tenslotte worden er momenteel minder snel cadeaus voor elkaar gekocht. In Nederland geeft 21% van de ondervraagden aan dat ze hieraan minder geld uitgeven en in Spanje is dat zelfs 44%.

Minder cadeaus meer complimenten
Bovenstaande onderzoekconclusies klinken weliswaar niet echt romantisch, maar als gevolg van deze besparingen wordt er, blijkt uit dit onderzoek, weer vaker samen thuis gekookt. Weliswaar worden er ook minder cadeaus gekocht voor elkaar, maar daardoor wordt er juist nu meer aan de gratis variant in de vorm van complimentjes, knuffels en welgemeende kusjes de voorkeur gegeven.

Singlecoach Blanca van den Brand van Lexamore.nl ziet  ook in tijden van crisis wel degelijk liefdeskansen: “De financiële krapte maakt ons noodgedwongen wat creatiever. Laten we deze periode dan ook niet zien als een crisis, maar als een mogelijkheid. Ik zou zeggen: Schroom niet en gebruik je fantasie. Zet elkaar op liefdesgebied niet op rantsoen, maar overspoel elkaar met allerhande complimentjes en verrassingen, het kost niets en het voedt de liefde.”

Het onderzoek
Het pan-Europese onderzoek, Liefde & Crisistijd is door Harris Interactive uitgevoerd in vijf Europese landen (Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Nederland). Meer dan 5.500 mensen hebben aan het onderzoek meegedaan.

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?