Affaire met baas is goed voor carrière van vrouwen

37 procent van de werknemers zegt dat ze uit eigen ervaringen ontdekten dat collega’s die met hun bazen seks hebben een promotie als beloning krijgen. Dat blijkt uit Amerikaanse cijfers.

Vooral vrouwen
Vrouwelijke managers bereiken alleen maar de top wanneer iemand een goed woordje voor hen deed, blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. Vaak zijn deze personen iemand die meer macht heeft dan zij én getrouwd. 34 procent van de dames met een hoge functie kent een vrouwelijke collega die seks had met haar overste.

Negatief
Toch kan een seksuele verhouding met je baas ook negatieve gevolgen hebben. 61 procent van de mannen en 70 procent van de vrouwen verliezen respect voor een baas die een affaire met een collega beleefde. 60 procent van de mannelijke bazen en 65 procent van hun vrouwelijke evenknieën vermoeden bij alle loonsverhogingen en promoties dat deze een gevolg zijn van seksuele diensten. Bijna de helft van de mannen en 56 procent van de vrouwen is vijandig tegen collega’s waarvan ze vermoeden dat ze met de baas slapen. Bijna vier op de tien mannen en vrouwen zegt dat dit slecht is voor de productiviteit van het team.

Ontslag
Relatie-experte Jean Hannah Edelstein: “Een kantoorverhouding is een slecht idee. Je baas heeft al veel macht over je, die wordt alleen maar groter als je met hem slaapt. Zelfs al helpt dit je carrière op korte termijn, de mensen die onder je staan gaan je er wel minder door respecteren. Het verziekt de atmosfeer en het kan je nog lang blijven achtervolgen. Een kantooraffaire kan ervoor zorgen dat je moet opstappen, daarom is het belangrijk dat je er op voorhand over nadenkt dat je bereid bent je job ervoor op te geven.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?