single ouder herfstvakantie
18 september 2013

Advocaat mediator steeds vaker ingezet bij scheiding

Een echtscheiding waarbij ieder met een eigen advocaat aan de onderhandelingstafel verschijnt, komt steeds minder vaak voor. Maar liefst 39 procent van de echtparen die uit elkaar gaan maken tegenwoordig gebruik van een gezamenlijke bemiddelingsadvocaat. Dit blijkt uit recente cijfers van online magazine Singlessite.nl dat onderzoek deed onder ruim 500 singles die een echtscheiding achter de rug hebben.

Echt of vechtscheiding

Bemiddelingsadvocaten worden door scheidende echtparen vooral ingezet als er minderjarige kinderen in het spel zijn. Duidelijke afspraken en een goede verstandhouding tussen beide ouders na de breuk staan hier centraal. De kans dat een echtscheiding uitdraait op een vechtscheiding lijkt dan ook af te nemen als men besluit gebruik te maken van een mediator. Van alle geënquêteerden heeft 39 procent gebruikt gemaakt van een bemiddelingsadvocaat en staat 37 procent na de scheiding nog steeds op goede tot zeer voet met de ex-partner.

Lijmpoging

Niet alleen tijdens de echtscheiding wordt er tegenwoordig steeds vaker gekeken hoe men de onderlinge verstandhouding zo optimaal mogelijk kan houden. Voordat de breuk een feit is doet ruim 20 procent nog een serieuze lijmpoging in de vorm van relatietherapie. Voor bijna de helft van de ondervraagden kwam relatietherapie destijds wel ter sprake maar werd deze niet in gang gezet. Een van beiden had simpelweg te weinig vertrouwen in een positieve uitkomst. Bij een overige 33 procent kwam een mogelijke reddingspoging helemaal niet aan bod.

Spijt

Bezint eer ge begint is op 22 procent van alle ondervraagde singles van toepassing. Zij geven namelijk aan oprecht spijt te hebben van de scheiding. Nog eens 29 procent van hen vindt zelfs dat hij of zij achteraf gezien te snel besloten heeft om uit elkaar te gaan. Op de vraag wat de belangrijkste oorzaak was van de breuk werden; uit elkaar gegroeid, ruzies, ontrouw en te verschillende karakters het vaakst genoemd.

Bron: Singlessite

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kinderen van gescheiden ouders hebben minder liefdeshormonen

Mensen die nog kinderen waren toen hun ouders gingen scheiden, hebben...

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

Corona houdt koppels (voorlopig) bij elkaar

Er is een forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen en dat...

Beter niet scheiden wanneer je kinderen hebt?

Je vermoedt dat het gras bij de buren groener is, of...

5 tips voor een nieuw samengesteld gezin

Wat begint met een leuke date kan met een beetje geluk...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie