Actief seksleven helpt tegen veroudering

Gepensioneerden met een gezond seksleven gaan beter om met de effecten van het verouderingsproces, dat blijkt uit recent onderzoek.

De onderzoekers bestudeerden 1.235 Amerikaanse vrouwen tussen 60 en 89 jaar. De dames die tevreden waren met hun seksleven bleken ook stabieler te zijn op andere gebieden en gelukkiger te zijn over de algemene kwaliteit van hun leven, ook al daalt de seksuele activiteit met de jaren.

Professor Wesley Thompson: “In tegenstelling tot eerdere hypotheses hangt seksuele tevredenheid niet vast aan leeftijd. Oudere vrouwen die blij zijn met hun seksleven zijn ook meer tevreden over de kwaliteit van hun leven en de manier waarop ze verouderen. Veel ouderen blijven van seks genieten, blijkt ook. Dit is zeker het geval bij ouderen die nog op lichamelijk en mentaal vlak gezond blijven. Tevreden zijn over je seksleven, onafhankelijk van de frequentie, hangt nauw samen met de kwaliteit van je leven. Hoewel we nog maar weinig kunnen zeggen over de oorzaak en de gevolgen in deze studie, suggereren deze resultaten dat tevredenheid op seksueel vlak andere psychologische aspecten van het verouderen positief kan bekrachtigen.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?