taken niet uitstellen

Achtergesteld op het werk, zo voelen vrouwen dat

In een onderzoek onder 2000 vrouwen is 1 op de 5 van mening dat er op de werkvloer nog steeds gediscrimineerd wordt, waardoor ze minder snel een promotie krijgen. Een kwart denkt dan ook dat ze sneller promotie maken als ze zich op het werk mannelijker gedragen.

Weinig zelfvertrouwen

Veel vrouwen hebben op het werk nog steeds weinig zelfvertrouwen en vaak twijfelen aan hun capaciteiten. Ze vinden het lastig om te proberen een hogere functie te krijgen door zichzelf in de strijd te gooien. Dat blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend vrouwen, zo meldt de Daily Mail.

Balans werk en gezin

Drie op de tien vrouwen vindt het lastig dat kinderopvang slecht geregeld is. Daarnaast heeft een kwart last van de reacties van collega’s en leidinggevenden als ze proberen een balans te vinden tussen werk en gezin.

Moeder zijn staat promotie in de weg

Meer dan de helft denkt dat vrouwelijke collega’s die geen kinderen hebben sneller promotie maken en 44 procent is van mening dat het feit dat ze moeder zijn promoties in de weg staat.

Meer te halen uit carrière

De meeste ondervraagde vrouwen zijn van mening dat flexibele werktijden, training, goede begeleiding en betere kinderopvang hen zou helpen om meer uit hun carrière te halen.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!