autorijden veiligheid

Accessoires voor onderweg: de beste tips

Of je nu binnenkort op vakantie gaat met de auto, of regelmatig naar je werk rijdt: de juiste autoaccessoires zijn handig én veilig om bij te hebben. En ga je vaak met je kind(eren) op pad? Of met een huisdier? Dan heb je voor deze activiteiten wellicht ook praktische accessoires in de auto nodig. We zetten de handigste en meest gebruikte autoaccessoires voor je op een rij.

Wanneer je een lange rit wilt maken om er even tussenuit te gaan, zijn reisaccessoires erg aan te raden. Ga je bijvoorbeeld met je hond naar het strand? Of met je kinderen op vakantie? Zeker wanneer je jonge kinderen hebt, is een autozitje of stoelverhoger echt een autoaccessoire voor jou.

Fris en fruitig onderweg
Om onderweg fris te blijven en af en toe een kopje koffie en thee te kunnen drinken, zijn er speciale bekerhouders voor in de auto. Ook zijn er diverse soorten luchtverfrissers, die je hier kunt vinden.

Ga je wat langer weg van huis met de auto? Denk dan eens aan een autokoelkast. Deze is gemakkelijk op de sigarettenaansteker-plek aan te sluiten. Ook een koeltas is een fijne reisaccessoire. Die neem je ook gemakkelijk mee naar het strand. Zo blijven je boodschappen lekker koel onderweg!

Noodgevallen en pech
Mocht je een noodgeval hebben op vakantie of op werk naar je werk, dan zijn er verschillende hulpmiddelen die inzetbaar zijn. Een EHBO-kit is handig om in de auto mee te nemen, net als een veiligheidshesje: mocht je nou pech hebben, dan ben je in ieder geval goed zichtbaar wanneer je langs de kant van de weg staat. Ook een zaklamp, gevarendriehoek, noodhamer en een brandblusser zijn praktische items die in geval van nood heel fijn zijn om bij de hand te hebben in je auto.

Zorgeloos op vakantie
Zonder zorgen op vakantie gaan kan dus heel gemakkelijk: pak de auto ruim in en zorg voor fijne bagagerekken- en ruimten waarin je je spullen goed kunt verdelen. Misschien neem je je fiets wel mee op reis en gaat die dan op de fietsendrager. Met handige hulpmiddelen, ga je zorgeloos op vakantie.

Telefoonhouders en navigeren
Zeker als je alleen op vakantie gaat, is bijvoorbeeld een telefoonhouder een fijne accessoire. Handsfree bellen, navigeren naar je eindbestemming, maar ook je eigen muziek luisteren via je telefoon, is makkelijk. Wanneer je met de auto naar je werk gaat en onderweg alvast wilt bellen met je collega’s of klanten, is een bluetooth koptelefoon een goed idee. Liever navigeren met een satelliet navigatie? Daarvan zijn diverse soorten verkrijgbaar, dus verdwalen op reis of onderweg naar een klant is geen optie meer.

Autoaccessoires zijn dus ideale en handige hulpmiddelen om je reis aangenamer en veiliger te maken. Veilige reis gewenst!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!