huwelijk

Aanzoek laat op zich wachten

Gaan jullie nog niet trouwen? Jullie zijn al 4 jaar samen en nog niet verloofd? Heeft je vriend je nog geen aanzoek gedaan? De vrouw in kwestie had het zelf ook graag anders gezien en is eigenlijk ook best teleurgesteld. Er is wel enige vooruitgang in de relatie, maar de man zegt gewoon nog niet bezig te zijn met trouwen. Hij zegt nu dat hij binnenkort een aanzoek zal doen maar dan als een verrassing.

Aanzoek laat op zich wachten

Wanneer je als vrouw al maanden zit te wachten op die verrassing dan ga je je vanzelf bedenken dat “binnenkort”een relatief begrip is. Misschien moet ze wel wachten tot ze een ons weegt, bij wijze van. In samenhang met dit vaker voorkomende obstakel zijn er zelfs studies gedaan. Een studie is uitgevoerd om te kijken of er een weerslag te zien is in een relatie, als de één graag wil trouwen en de ander komt niet over de brug. In het kort kwam naar voren dat mensen die een trouwerij gepland hebben zich meer kunnen herinneren van die periode dan geliefden die rumoerige tijden achter de rug hebben.

Schaal van 1 tot 100

Gedurende  negen maanden, hebben onderzoeker  232 niet getrouwde stellen gevolgd, die voor meer dan twee jaar samen zijn. Elke maand werden de koppels gevraagd naar de waarschijnlijkheid van hun voorgenomen huwelijk op een schaal van 1 tot 100. Aan het einde van de hele studie werden de deelnemers gevraagd hun herinneringen over hun relatie over de laatste negen maanden op papier te zetten.  Die bevindingen werden daarna vergeleken met de de echte reportage die in die tijd gedaan is.

Ontkenning

De uitkomst was dat mensen die meer toegewijd waren aan elkaar hun relatie beter konden herinneren, dan mensen die een mindere relatie hebben. Het is interessant dat stellen die minder toegewijd wérden aan elkaar, of mensen  die na een breek tot weer samen komen, wel in staat zijn positieve herinneringen boven te halen.

“Wanneer we terug kijken op hun geschiedenis, zoals zij gedurende de 9 maanden opgeschreven hebben, zagen we dat hun kans om te trouwen steeds meer als een pudding in elkaar stortte, “ volgens onderzoeker Brian. “Echter gaf hun terugblik aan dat de relatie helemaal niet zo slecht was, wat dus iets weg heeft van een ontkenning over de status van hun relatie.”

Overleven

Blijkbaar zijn we allemaal in staat over onze relatie, maar ook over andere zaken in het dagelijkse leven, de positieve kanten beter te doen voorkomen dan ze zijn. Successen worden groter gemaakt dan ze echt zijn zodat negatieve kanten overschaduwd worden.

Het is waarschijnlijk niet slecht om dit te doen. Het is mogelijk een vorm van overleven geworden. In onze huidige maatschappij moeten we nu eenmaal een partner hebben of getrouwd zijn.

Houd jezelf niet langer voor de gek

Natuurlijk hoeft niet iedereen te trouwen, maar wanneer jij dit wel wilt, dan moet je daarvoor gaan. Ga bij je zelf na of jij ook je hoofd in het zand aan het steken bent, dat je weigert te zien dat het eigenlijk op niets gaat uitlopen. Wil je allebei niet trouwen, dan is het nog belangrijk dat je af en toe nadenkt of je relatie de moeite waard is. Misschien ben je niet echt tegen trouwen maar worden die gevoelens bepaald door de persoon waar je nu mee bent. Mogelijk voel je niet de hoogst haalbare toewijding. Ook dan zou je een stap moeten maken en de relatie beëindigen, beter dan laten voort krabbelen.

Het leven is te mooi om er niet uit te halen wat er uit te halen valt.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.