aantrekkingskracht
11 March 2018

Aantrekkingskracht creëren doe je zo!

Bij sommige mensen zie je direct dat er aantrekkingskracht tussen hen is: ze kijken naar elkaar alsof ze elkaar wel op kunnen eten. Maar lang niet iedereen laat zien dat hij of zij de ander aantrekkelijk vindt.

Terwijl baby’s en peuters vaak nog ongegeneerd flirten, leren veel mensen dat in de loop van hun leven af. Laat staan dat ze ook seksuele spanning durven toe te laten. Omdat ze geleerd hebben dat dat onfatsoenlijk is. Of omdat ze bang zijn dat ze afgewezen worden. Heel jammer, want daardoor gebeurt er vaak niets en voorkom je dus dat er aantrekkingskracht tussen jou en de ander ontstaat.

Hoe creëer je aantrekkingskracht?

Het begint bij het voornemen spanning tussen jou en de ander toe te laten. Als jij dat niet wilt, omdat je alles onder controle wilt houden en niet afgewezen wilt worden, wordt het lastig. Maar als jij ziet dat spanning ervaren er juist bij hoort, dat “een beetje ongemakkelijk” juist goed is, kun je kleine stappen gaan zetten en spanning langzaam opbouwen. De volgende tips kunnen je daarbij helpen.

Aantrekkingskracht creëren: leer flirten met je ogen

Oogcontact is één van de belangrijkste manieren om spanning op te bouwen. Als je iemand nog niet kent, kun je door net wat langer oogcontact te houden laten zien dat je interesse hebt. Zeker als je dat combineert met een klein glimlachje, ontstaat er meteen iets. Maar ook tijdens je je gesprekken of ontmoetingen is langer oogcontact een perfecte manier om aantrekkingskracht te creëren.  Uit onderzoek bleek bijvoorbeeld dat mensen die meer oogcontact hadden tijdens hun eerste date, elkaar veel vaker leuk vonden dat mensen die dat nalieten!

Aantrekkingskracht creëren door gebruik te maken van flirtsignalen

Ook andere flirtsignalen kun je goed in de strijd gooien om spanning te creëren. Vaak zijn deze flirtsignalen non-verbaal. Eigenlijk zijn het niets meer dan manieren om de aandacht op je vrouwelijkheid of mannelijkheid te vestigen. Vrouwen spelen bijvoorbeeld met hun haar, raken zichzelf aan of houden hun hoofd scheef. Zij hebben talloze gebaren  tot hun beschikking om hun vrouwelijkheid en hun interesse te laten zien. Maar ook mannen benadrukken – al dan niet bewust – hun mannelijkheid als ze flirten. Ze maken zich wat groter, praten lager en gaan rechter op staan. Wees hier niet te bescheiden in, flirtsignalen worden pas opgevangen als je ze vaker inzet!

Aantrekkingskracht en seksuele spanning creëren door gebruik te maken van aanraking

Als je een leuk gesprek hebt, weet je elkaar op intellectueel en eventueel emotioneel niveau te raken. Maar wil je ook de seksuele spanning opbouwen, dan zal je ook letterlijk het lichaam moeten aanraken. Enkele lichte aanrakingen op de handen, schouders en armen zorgen er al voor dat er hormonen aangemaakt worden die maken dat je zin krijgt in meer!  Als je dit niet gewend bent, ga dan snel oefenen. Ook vrienden kun je best even aanraken, dat is een normale manier om genegenheid te laten zien en een band te creëren. Als je het meer gewend bent, kun je het ook toepassen op die leuke man of vrouw. Let wel op dat je alleen lichaamsdelen aanraakt die in de betreffende fase gepast zijn: begin dus met armen, schouders en rug en stem goed af.

Aantrekkingskracht creëren door (seksuele) spanning in het gesprek te brengen

Als jij gewend bent om alleen te praten over vakanties, werk en activiteiten die je ondernomen hebt: daar kom je er niet mee! Wil je aantrekkingskracht creëren, dan moet je ook spanning in het gesprek brengen.  Gebruik humor en maak plagende opmerkingen (“meisjes plagen is kusjes vragen”). Geef complimenten. Durf uit je comfortzone te gaan en snij een spannend gespreksonderwerp aan. Op een subtiele manier over seksualiteit praten kan het verlangen en de aantrekkingskracht flink aanwakkeren. En benoem wat je ziet bij de ander en wat je voelt wat er tussen jullie is. Geheid dat er meer spanning ontstaat!

Het zoenmoment

En op een gegeven moment is het daar: het zoenmoment. Als de spanning voelbaar is kun je wat dichter bij elkaar gaan zitten of staan. En als de ander dat toelaat en lichte aanrakingen accepteert, hoef je niet langer te twijfelen. Als je voorspelbaar gedrag laat zien en de spanning langzaam opbouwt, kan het voor de ander nooit onverwacht zijn. Je kan altijd vragen “mag ik je zoenen?” als het nog niet helemaal duidelijk is, maar wacht daarna niet te lang!

Workshops

Het zal allemaal wel maar dit kan ik niet denk je misschien.. Twijfel je of je dit in de praktijk kan brengen? In de workshops “Leer flirten en contactleggen in één middag”  en de workshop “Succesvol daten: verbinding en aantrekkingskracht” kun je dit op speelse wijze oefenen. Met veel leuke singles wordt er veel gelachen en proberen we een aantal zaken op ludieke wijze uit. Vind je dat veel te eng? Bedenk dat je het hier tien keer “fout” mag doen, zodat je bedreven bent in het echt! Dat laatste is immers veel enger!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Daten in coronatijd… kan dat? 3 Tips!

Via een gezellig feest bij vrienden iemand ontmoeten is er even...

Waarom vallen (sommige) vrouwen voor getrouwde mannen?

‘De beste mannen zijn al weg’ hoor je vaak, maar is...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie