aantrekkingskracht

Aantrekkingskracht creëren doe je zo!

Bij sommige mensen zie je direct dat er aantrekkingskracht tussen hen is: ze kijken naar elkaar alsof ze elkaar wel op kunnen eten. Maar lang niet iedereen laat zien dat hij of zij de ander aantrekkelijk vindt.

Terwijl baby’s en peuters vaak nog ongegeneerd flirten, leren veel mensen dat in de loop van hun leven af. Laat staan dat ze ook seksuele spanning durven toe te laten. Omdat ze geleerd hebben dat dat onfatsoenlijk is. Of omdat ze bang zijn dat ze afgewezen worden. Heel jammer, want daardoor gebeurt er vaak niets en voorkom je dus dat er aantrekkingskracht tussen jou en de ander ontstaat.

Hoe creëer je aantrekkingskracht?

Het begint bij het voornemen spanning tussen jou en de ander toe te laten. Als jij dat niet wilt, omdat je alles onder controle wilt houden en niet afgewezen wilt worden, wordt het lastig. Maar als jij ziet dat spanning ervaren er juist bij hoort, dat “een beetje ongemakkelijk” juist goed is, kun je kleine stappen gaan zetten en spanning langzaam opbouwen. De volgende tips kunnen je daarbij helpen.

Aantrekkingskracht creëren: leer flirten met je ogen

Oogcontact is één van de belangrijkste manieren om spanning op te bouwen. Als je iemand nog niet kent, kun je door net wat langer oogcontact te houden laten zien dat je interesse hebt. Zeker als je dat combineert met een klein glimlachje, ontstaat er meteen iets. Maar ook tijdens je je gesprekken of ontmoetingen is langer oogcontact een perfecte manier om aantrekkingskracht te creëren.  Uit onderzoek bleek bijvoorbeeld dat mensen die meer oogcontact hadden tijdens hun eerste date, elkaar veel vaker leuk vonden dat mensen die dat nalieten!

Aantrekkingskracht creëren door gebruik te maken van flirtsignalen

Ook andere flirtsignalen kun je goed in de strijd gooien om spanning te creëren. Vaak zijn deze flirtsignalen non-verbaal. Eigenlijk zijn het niets meer dan manieren om de aandacht op je vrouwelijkheid of mannelijkheid te vestigen. Vrouwen spelen bijvoorbeeld met hun haar, raken zichzelf aan of houden hun hoofd scheef. Zij hebben talloze gebaren  tot hun beschikking om hun vrouwelijkheid en hun interesse te laten zien. Maar ook mannen benadrukken – al dan niet bewust – hun mannelijkheid als ze flirten. Ze maken zich wat groter, praten lager en gaan rechter op staan. Wees hier niet te bescheiden in, flirtsignalen worden pas opgevangen als je ze vaker inzet!

Aantrekkingskracht en seksuele spanning creëren door gebruik te maken van aanraking

Als je een leuk gesprek hebt, weet je elkaar op intellectueel en eventueel emotioneel niveau te raken. Maar wil je ook de seksuele spanning opbouwen, dan zal je ook letterlijk het lichaam moeten aanraken. Enkele lichte aanrakingen op de handen, schouders en armen zorgen er al voor dat er hormonen aangemaakt worden die maken dat je zin krijgt in meer!  Als je dit niet gewend bent, ga dan snel oefenen. Ook vrienden kun je best even aanraken, dat is een normale manier om genegenheid te laten zien en een band te creëren. Als je het meer gewend bent, kun je het ook toepassen op die leuke man of vrouw. Let wel op dat je alleen lichaamsdelen aanraakt die in de betreffende fase gepast zijn: begin dus met armen, schouders en rug en stem goed af.

Aantrekkingskracht creëren door (seksuele) spanning in het gesprek te brengen

Als jij gewend bent om alleen te praten over vakanties, werk en activiteiten die je ondernomen hebt: daar kom je er niet mee! Wil je aantrekkingskracht creëren, dan moet je ook spanning in het gesprek brengen.  Gebruik humor en maak plagende opmerkingen (“meisjes plagen is kusjes vragen”). Geef complimenten. Durf uit je comfortzone te gaan en snij een spannend gespreksonderwerp aan. Op een subtiele manier over seksualiteit praten kan het verlangen en de aantrekkingskracht flink aanwakkeren. En benoem wat je ziet bij de ander en wat je voelt wat er tussen jullie is. Geheid dat er meer spanning ontstaat!

Het zoenmoment

En op een gegeven moment is het daar: het zoenmoment. Als de spanning voelbaar is kun je wat dichter bij elkaar gaan zitten of staan. En als de ander dat toelaat en lichte aanrakingen accepteert, hoef je niet langer te twijfelen. Als je voorspelbaar gedrag laat zien en de spanning langzaam opbouwt, kan het voor de ander nooit onverwacht zijn. Je kan altijd vragen “mag ik je zoenen?” als het nog niet helemaal duidelijk is, maar wacht daarna niet te lang!

Workshops

Het zal allemaal wel maar dit kan ik niet denk je misschien.. Twijfel je of je dit in de praktijk kan brengen? In de workshops “Leer flirten en contactleggen in één middag”  en de workshop “Succesvol daten: verbinding en aantrekkingskracht” kun je dit op speelse wijze oefenen. Met veel leuke singles wordt er veel gelachen en proberen we een aantal zaken op ludieke wijze uit. Vind je dat veel te eng? Bedenk dat je het hier tien keer “fout” mag doen, zodat je bedreven bent in het echt! Dat laatste is immers veel enger!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.