voldoende slapen

Aantrekkelijker door voldoende slaap

Lekker bijgeslapen dit weekend? Of moet jij de komende week gebruiken om op adem te komen van je drukke weekend? Of ben jij nooit zo van de uitspattingen zodat het met het halen van je uren slaap wel goed zit?  Degenen uit de laatste categorie, die krijgen het waarschijnlijk voor elkaar om acht uur per nacht te slapen. Het moet jou ook opgevallen zijn dat deze laatsten er veel aantrekkelijker uit zien dan degenen die dat niet doen.

Aantrekkelijker na goede nachtrust

Dat je na regelmatige nachtrust aantrekkelijker bent, dan wanneer je er een boeltje van maakt qua uren slapen, is aan de wetenschap niet voorbij gegaan. Voor een onderzoek werden 23 gezonde jongvolwassenen gefotografeerd na een goede nachtrust, en ook na een nacht met wat minder slaap. Het publiek mocht elke foto op aantrekkelijkheid beoordelen met een cijfer van 1 tot 10, waarbij de uitgeslapen foto’s duidelijk hogere cijfers kregen.

In het onderzoek moesten verder zoveel mogelijk factoren buitenspel worden gezet, zoals make-up en haren. De jonge vrouwen die meededen aan het onderzoek mochten op beide foto’s dus geen make-up dragen en moesten hun haar op allebei de foto’s los dragen.

Minder rimpels oogt meer ontspannen

Moeheid is sterk gerelateerde aan een minder gezond en een minder aantrekkelijk uiterlijk. Of de mythe van het schoonheidsslaapje hiermee sterker wordt is mogelijk een te snelle conclusie. Maar dit uitgevoerde onderzoek toont wel degelijk aan dat voldoende slaap zeker voor een aantrekkelijker uiterlijk zorgt.

Verder blijkt uit dit onderzoek dat slaap ervoor zorgt dat rimpels in het gezicht en in de nek minder zichtbaar worden. Dit is blijkbaar zo omdat mensen in hun slaapstand meer zweten, wat de huid vochtig houdt en zichtbare lijnen doet verdwijnen.

Naakt slapen is ook gezond

Naast genoeg slapen zijn er nog meer variaties op dit thema te noemen zoals naakt slapen. Dit is ook gezond voor lijf en leden, dus ook voor je uiterlijk. Voldoende slapen is ook goed voor een relatie omdat je meer geduld hebt. Lukt het je niet goed een relatie te krijgen of te behouden, dan ligt in het voldoende slapen misschien al de sleutel tot wel succesvol daten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!