Aantal singles neemt alleen maar toe

Uitbaters van datingsites en producenten van voorverpakte éénpersoonsmaaltijden zullen de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tevreden hebben bekeken: het aantal singles zal de komende veertig jaar alleen maar toenemen, zo maakte het cijferbureau vandaag bekend.

In 2050 kent Nederland 3,7 miljoen alleenstaanden, een miljoen meer dan nu het geval is. Tien jaar later, in 2060, zal liefst 44 procent van de huishoudens in ons land uit één persoon bestaan. Ook opvallend: bijna de helft van alle singles zal dan ouder zijn dan 65-plus.

De vergrijzing speelt hierbij een belangrijke rol. Veel éénpersoonshuishoudens ontstaan doordat een partner overlijdt, of verhuist naar een verpleeg- of verzorgingstehuis. Ook zal het aantal scheidingen relatief toenemen, waardoor meer mensen alleen komen te staan.

Informeel samenwonen
Ook op andere gebieden zal de gezinssamenstelling danig veranderen de komende decennia. Mensen zullen steeds vaker ‘informeel’ gaan samenwonen. Wel samen hokken, maar zonder dat de relatie op enigerlei wijze is bestendigd op papier. Van de paren met kinderen is nu 40 procent niet getrouwd, in 2035 is dat opgelopen tot ongeveer de helft.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?