Aantal mannen met Thaise partner verdubbeld

Het aantal Nederlandse mannen met een Thaise partner is in tien jaar tijd verdubbeld. In 2001 telde het Centraal Bureau voor de Statistiek nog 2800 Thais-Nederlandse paren die samenwonen, vorig jaar waren dat er 5700.

Het aantal relaties met iemand uit de voormalige Sovjet-Unie verdubbelde ruim van 3500 naar 7300. Ook Poolse bruiden zijn in populariteit gestegen. Het aantal Pools-Nederlandse paren klom van 6700 naar 9600.

Mannen halen vaker een partner uit het buitenland dan vrouwen. Bij zes op de tien gemengde paren gaat het om een autochtone man en een buitenlandse vrouw.

Bij de Thais-Nederlandse paren gaat het zelfs in meer dan 95 procent van de gevallen om een huwelijk tussen een autochtone man en een Thaise vrouw.

Bij Turks-Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse paren komen de vrouwen echter in twee van de drie gevallen uit Nederland.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?