alleengaande vakantieganger

Aantal alleengaande vakantiegangers neemt toe

In je eentje op reis. Het klinkt wellicht een beetje zielig om alleen te reizen. Sneu is het niet, alleen reizen wordt de vakantietrend van dit jaar. In het hectische bestaan dat we leiden, claimen we meer tijd voor onszelf. Het aantal alleengaande vakantiegangers neemt duidelijk toe.

In een relatie ben je thuis nooit alleen

Alleen reizen is niet langer het exclusieve domein van de vrijgezelle medemens. Je ziet steeds meer dat mensen in hun eentje op pad gaan ook al hebben ze thuis een gezin of een partner. Misschien is het juist wel het feit dat je thuis nooit alleen bent, dat mensen hier behoefte aan hebben. Het wel of niet in je dagelijkse bestaan deel uitmaken van een gezin, bepaalt de naam van jouw manier van reizen. Reis je solo of ben je een single reiziger?

Solo reizen is een luxe

Op vakantie willen we ontsnappen aan het drukke, geconditioneerde leven dat we leiden, het leven dat 24 uur per dag doorgaat. Als je er voor kiest alleen op reis te gaan, dan heb je alle tijd om tot jezelf te komen, nieuwe mensen te ontmoeten en alleen maar te doen wat jij wilt. We durven blijkbaar meer voor ons zelf te kiezen.

In een groep maar toch alleen

Alleen reizen betekent niet meteen dat je alleen onderweg bent. Het kan ook betekenen dat je aan een groepsreis deelneemt, omdat jij graag een wandelvakantie wil en je partner meer uit is op cultuur. Blijkbaar willen we af en toe ons druk bestaan ontvluchten en gaan we er even tussen uit, dat hoeft niet perse lang te zijn.

Social media maakt alleen reizen minder eng

Social media maakt dat je nooit meer echt alleen bent. Je maakt zelf de keuze of en wanneer je online bent. Het zorgt er in ieder geval voor dat het niet eng is om alleen te reizen. Mensen zijn door technologie zelfstandiger geworden en trekken sneller hun eigen plan.

Solo of single reiziger?

Dat de naam van soloreiziger of single reiziger door elkaar gebruikt wordt, maakt het wat verwarrend. “De markt voor soloreizigers groeit”, schrijft BN DeStem deze week in verband met huidige Vakantiebeurs in Utrecht. Dan lijkt de toename in soloreizigers ineens van doen te hebben met het toegenomen aantal eenpersoonshuishoudens. Dat zou de poel alleenstaanden, die op vakantie willen,  groter maken.

Single reizen niet gelijk aan daten

Dat single reizen vooral gebruikt worden om te daten, is al jaren niet zo, of mogelijk ook nooit zo zwart wit geweest. Singles willen ook gewoon graag op vakantie, maar niet geheel alleen, graag in gezelschap van anderen die snappen wat het is om single te zijn. Dat mogen ook best koppels zijn, maar in je eentje tussen alleen maar verliefde stelletjes rondhangen, dat is niet meteen aanlokkelijk. Een beetje verschil in leeftijd is in een groep ook niet erg, zorgt juist voor afwisseling.

Alleengaande vakantiegangers nemen in aantal toe

Een betere naam voor solo of single reiziger is de alleengaande vakantieganger. Op de vakantiebeurs werd een platform Trabys gelanceerd. Alleengaande vakantiegangers kunnen op zoek naar een geschikt reismaatje met dezelfde wensen en interesses. Het blijkt dat veel alleengangers zeker niet op reis gaan om een relatie te vinden, maar voor de ervaring. Hoe je dagelijkse leven er ook uit ziet, alleen een groepsreis maken is goed voor jezelf. Je leert met verschillende karakters omgaan, je zit verder niet vast aan die mensen, je hoeft alleen maar te genieten.

Bedenk voor jezelf wat belangrijkste criteria zijn voor samenstelling van een groep. Er zijn verschillende  aanbieders van groepsreizen. Kies wat jou het meest aanspreekt. Kijk ook eens op de Reiswijzer van Single2 Travel.nl, daar word je wijzer van.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.