willie test womanizer

Aanhankelijke partners gaan sneller vreemd

Op zoek naar een nieuwe relatie? Dan kun je de aanhankelijke types misschien beter links laten liggen. Partners die aanhankelijk gedrag tegenover hun geliefde vertonen, hebben namelijk de meeste kans om een affaire te beginnen.

Onzekerheid

Dit blijkt uit een onderzoek van Florida State University, waarbij tweehonderd pasgetrouwde stellen zijn ondervraagd in een periode van vier jaar tijd. Voor het onderzoek werden de stellen regelmatig ondervraagd over hoe zeker ze zich voelden in hun relatie. De partners die bang waren om in de steek te worden gelaten door hun geliefde, vertoonden volgens de wetenschappers eerder ontrouw gedrag.

Verlatingsangst

Ook de mensen met verlatingsangst gaan eerder op zoek naar een pleziertje buiten de deur, meldt Daily Mail. “Verlatingsangst geeft zo’n bedreigend gevoel bij sommigen. Hierdoor gaan zij eerder zoeken naar alternatieve partners”, stelt Michelle Russell, de psycholoog die het onderzoek leidde. “Maar tegelijkertijd worden aanhankelijke mensen ook weer eerder bedrogen.”

Vreemdgaan

De ondervraagden die in hun kindertijd een moeilijke band met hun ouders hadden of vaak werden afgewezen, zijn ook eerder geneigd tot vreemdgaan. Degenen die een stabiele relatie met hun ouders hebben ontwikkeld, vertrouwen hun medemens meer. Hierdoor gaan zij minder snel vreemd, concluderen de onderzoekers.

Bron: Nu

 

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Margret ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
18 oktober 2021

Vreemdgaan: half Nederland doet het

Bijna de helft van de mensen zegt ooit in zijn leven bedrogen te zijn door een partner. Een kwart is door zijn huidige partner bedrogen, of vermoedt dat dat is gebeurd. Ook geeft bijna de helft van de mensen toe dat hij of zij zelf weleens is vreemdgegaan.