internationale vrouwendag

Aandacht voor de vrouw rondom Internationale Vrouwendag

Deze week is de Internationale Vrouwendag. Een mooi moment om aandacht te hebben voor de vrouw! Al meer dan 100 jaar wordt deze dag internationaal gevierd op 8 maart. Niet alleen op deze dag wordt er aandacht gegeven aan het welzijn van vrouwen, maar gelukkig zijn er gedurende het hele jaar door mooie initiatieven. 

Korte belichting over enkele initiatieven zoals de overgang, het vrouwelijk seksueel plezier en de gezondheidszorg van vrouwen.

De overgang

Ingeborg Beugel heeft de documentaire Uitgebloe(i)d? gemaakt over de overgang. Een onderwerp dat helaas nog steeds een taboe is en waar veel vrouwen last van hebben. Ze vertelt in deze documentaire dat er 1,3 miljoen vrouwen in Nederland in de overgang zijn. En dat deze jarenlang durende fase naast de lasten ook gelukkig enige lusten met zich meebrengt. Vrouwen vertellen over hun  lichamelijke en psychische klachten in deze fase geeft en wat de invloed daarvan is op hun (seksuele) relatie. Het is namelijk ook de levensfase waar veel vrouwen de zorg voor hun (puberende) kinderen, soms zelfs ook kleinkinderen en hun eigen ouders hebben. Én waarin er ook nog eens vaak veel verandert op het werk. Kortom, een heftige tijd die door Ingeborg Beugel op een persoonlijke manier onder de aandacht wordt gebracht.

Vrouwelijk seksueel plezier

De afgelopen tijd zijn er twee bijzondere en makkelijk leesbare boeken verschenen: Wat vrouwen willen van Daniel Bergner en Sletvrees van Sunny Bergman. Beiden hebben aandacht voor de seksuele lust van vrouwen. Zij doen afstand van het idee dat vrouwen de natuurlijke bewakers zijn van de seksuele moraal en accenturen het verlangen van vrouwen naar begeerte en seksuele spanning. Vrouwelijke begeerte wordt vaak onderschat en onderdrukt. Er mag meer aandacht komen voor het vrouwelijk seksueel plezier  en er mag meer onderzoek naar gedaan worden. Vrouwen hebben namelijk té vaak problemen (zoals pijn bij het vrijen) als ze niet genoeg opgewonden zijn.

Gezondheidszorg

Mannen en vrouwenlichamen verschillen van elkaar. En dat heeft consequenties voor de gezondheidszorg. VrouwMc.nl is een wetenschappelijk verantwoord medisch platform dat 100 procent gericht is op vrouwen. Het doel is om de zorg voor vrouwen nog beter te maken, door betrouwbare informatie te geven, goed te luisteren en vrouwen serieus te nemen. Het zou mooi zijn als diagnostiek en behandeling beter worden afgestemd op het vrouwenlichaam. Onderzoek naar effecten van medicijnen wordt namelijk vooral gedaan op mannelijke proefdieren of op mannenlijven of er wordt gewerkt met gemiddelden tussen mannen en vrouwen. Een ander voorbeeld: hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Toch wordt een hartinfarct nog regelmatig verward met overgangsklachten. Het is dus maar goed dat VrouwMc.nl er is!

Mooie initiatieven van zowel vrouwen áls mannen die hart hebben voor het welzijn van de vrouw!

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.