internationale vrouwendag

Aandacht voor de vrouw rondom Internationale Vrouwendag

Deze week is de Internationale Vrouwendag. Een mooi moment om aandacht te hebben voor de vrouw! Al meer dan 100 jaar wordt deze dag internationaal gevierd op 8 maart. Niet alleen op deze dag wordt er aandacht gegeven aan het welzijn van vrouwen, maar gelukkig zijn er gedurende het hele jaar door mooie initiatieven. 

Korte belichting over enkele initiatieven zoals de overgang, het vrouwelijk seksueel plezier en de gezondheidszorg van vrouwen.

De overgang

Ingeborg Beugel heeft de documentaire Uitgebloe(i)d? gemaakt over de overgang. Een onderwerp dat helaas nog steeds een taboe is en waar veel vrouwen last van hebben. Ze vertelt in deze documentaire dat er 1,3 miljoen vrouwen in Nederland in de overgang zijn. En dat deze jarenlang durende fase naast de lasten ook gelukkig enige lusten met zich meebrengt. Vrouwen vertellen over hun  lichamelijke en psychische klachten in deze fase geeft en wat de invloed daarvan is op hun (seksuele) relatie. Het is namelijk ook de levensfase waar veel vrouwen de zorg voor hun (puberende) kinderen, soms zelfs ook kleinkinderen en hun eigen ouders hebben. Én waarin er ook nog eens vaak veel verandert op het werk. Kortom, een heftige tijd die door Ingeborg Beugel op een persoonlijke manier onder de aandacht wordt gebracht.

Vrouwelijk seksueel plezier

De afgelopen tijd zijn er twee bijzondere en makkelijk leesbare boeken verschenen: Wat vrouwen willen van Daniel Bergner en Sletvrees van Sunny Bergman. Beiden hebben aandacht voor de seksuele lust van vrouwen. Zij doen afstand van het idee dat vrouwen de natuurlijke bewakers zijn van de seksuele moraal en accenturen het verlangen van vrouwen naar begeerte en seksuele spanning. Vrouwelijke begeerte wordt vaak onderschat en onderdrukt. Er mag meer aandacht komen voor het vrouwelijk seksueel plezier  en er mag meer onderzoek naar gedaan worden. Vrouwen hebben namelijk té vaak problemen (zoals pijn bij het vrijen) als ze niet genoeg opgewonden zijn.

Gezondheidszorg

Mannen en vrouwenlichamen verschillen van elkaar. En dat heeft consequenties voor de gezondheidszorg. VrouwMc.nl is een wetenschappelijk verantwoord medisch platform dat 100 procent gericht is op vrouwen. Het doel is om de zorg voor vrouwen nog beter te maken, door betrouwbare informatie te geven, goed te luisteren en vrouwen serieus te nemen. Het zou mooi zijn als diagnostiek en behandeling beter worden afgestemd op het vrouwenlichaam. Onderzoek naar effecten van medicijnen wordt namelijk vooral gedaan op mannelijke proefdieren of op mannenlijven of er wordt gewerkt met gemiddelden tussen mannen en vrouwen. Een ander voorbeeld: hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Toch wordt een hartinfarct nog regelmatig verward met overgangsklachten. Het is dus maar goed dat VrouwMc.nl er is!

Mooie initiatieven van zowel vrouwen áls mannen die hart hebben voor het welzijn van de vrouw!

Bron: Telegraaf

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.