cadeau vrouw eigen belang

Aanbiedingen parfums: daar zit een luchtje aan

Denk je een mooie korting te kunnen scoren op je favoriete parfum, blijkt die hele korting een wassen neus te zijn. Winkelketens blijken eerst de prijs te verhogen waarover ze vervolgens korting geven. Daar zit een luchtje aan..

Aanbiedingen kloppen niet

Dit blijkt uit een verschenen onderzoek van de Consumentenbond. Zo vlak voor Moederdag deden ze onderzoek naar 1436 prijzen van maar liefst 175 geurtjes bij 13 verschillende winkels.

“Zo spiegelen ICI Paris XL en Douglas bijvoorbeeld geregeld een korting voor van 20 of 25 procent op alle geuren, maar de ‘normale’ doorgestreepte prijs is voor de aanbieding nooit gehanteerd”, aldus de bond.

“Als men uitgaat van de prijs die wél voor de aanbieding is gerekend, daalt het kortingspercentage in veel gevallen tot bijna de helft.”

ICI Paris XL verhoogde volgens de Consumentenbond tijdens een actie van een aantal geuren zelfs de adviesprijs waarover de korting berekend wordt. “Daardoor blijft van de beloofde 20 procent korting maar 8 of 9 procent daadwerkelijk voordeel over.”

Verschillende winkels

Webwinkel Parfumdump.nl kwam in het onderzoek als gemiddeld het goedkoopst naar voren en winkelketen De Bijenkorf als de duurste aanbieding. Zo kost J’adore eau de parfum tijdens het onderzoek 68,50 euro bij De Bijenkorf en 49 euro bij Parfumdump.nl. Eau de toilette 1 Million kostte bij de webwinkel 76,90 euro en bij de warenketen 121,50 euro. Een verschil van 45 procent.

Goed vergelijken

“Overigens kunnen dure winkels door speciale aanbiedingen voor een bepaald parfum soms wél heel voordelig zijn. Blijven vergelijken loont dus”, stelt de Consumentenbond. “Consumenten die hun moeder op Moederdag willen verrassen met parfum, kunnen tot 40 procent besparen als ze goed prijzen vergelijken.”

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?