cadeau vrouw eigen belang

Aanbiedingen parfums: daar zit een luchtje aan

Denk je een mooie korting te kunnen scoren op je favoriete parfum, blijkt die hele korting een wassen neus te zijn. Winkelketens blijken eerst de prijs te verhogen waarover ze vervolgens korting geven. Daar zit een luchtje aan..

Aanbiedingen kloppen niet

Dit blijkt uit een verschenen onderzoek van de Consumentenbond. Zo vlak voor Moederdag deden ze onderzoek naar 1436 prijzen van maar liefst 175 geurtjes bij 13 verschillende winkels.

“Zo spiegelen ICI Paris XL en Douglas bijvoorbeeld geregeld een korting voor van 20 of 25 procent op alle geuren, maar de ‘normale’ doorgestreepte prijs is voor de aanbieding nooit gehanteerd”, aldus de bond.

“Als men uitgaat van de prijs die wél voor de aanbieding is gerekend, daalt het kortingspercentage in veel gevallen tot bijna de helft.”

ICI Paris XL verhoogde volgens de Consumentenbond tijdens een actie van een aantal geuren zelfs de adviesprijs waarover de korting berekend wordt. “Daardoor blijft van de beloofde 20 procent korting maar 8 of 9 procent daadwerkelijk voordeel over.”

Verschillende winkels

Webwinkel Parfumdump.nl kwam in het onderzoek als gemiddeld het goedkoopst naar voren en winkelketen De Bijenkorf als de duurste aanbieding. Zo kost J’adore eau de parfum tijdens het onderzoek 68,50 euro bij De Bijenkorf en 49 euro bij Parfumdump.nl. Eau de toilette 1 Million kostte bij de webwinkel 76,90 euro en bij de warenketen 121,50 euro. Een verschil van 45 procent.

Goed vergelijken

“Overigens kunnen dure winkels door speciale aanbiedingen voor een bepaald parfum soms wél heel voordelig zijn. Blijven vergelijken loont dus”, stelt de Consumentenbond. “Consumenten die hun moeder op Moederdag willen verrassen met parfum, kunnen tot 40 procent besparen als ze goed prijzen vergelijken.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!