wintersport

Aanbevolen: Ski Oostenrijk en Frankrijk

Skiën in je eentje is niet aan te raden. Zeker als je een gevorderde skiër bent, wil je wel eens een moeilijkere piste uitkiezen om af te dalen. Er kan natuurlijk altijd iets fout gaan. Zorg dat je altijd met iemand of meerdere samen op pad bent. Het lastige wat daarbij komt kijken, is dat iedereen zijn eigen niveau heeft. Iedereen komt het best tot zijn recht op de pistes voor zijn niveau.

Steile pistes

Mijn eigen ervaring met wintersport in Frankrijk is dat ik regelmatig met tranen boven op een steile piste stond, die ik wel moest nemen anders kwamen we niet meer beneden in het dal. Het blijkt vaak zo te zijn dat lang niet in alle skigebieden het mogelijk is ommet eenvoudige pistes door het hele gebied te komen. Je staat dus soms voor te steile heftige pistes of de pistes zijn te saai. Wanneer je weet welk niveau je andere skimaatjes hebben dan kun je daarop het meest geschikte skigebied kiezen.

Op de site van Wintersporters.nl vond ik een artikel van Rogier, die in Frankrijk woont en een fanatiek skiër is. Over de 4 volgende skigiebieden is hij zeer te spreken, vooral voor de beginnende skiër.

1. Lofer in Oostenrijk

Lofer is een geweldig gebied voor wintersporters die niet op zoek zijn naar te veel adrenaline. Vanuit elke lift heb je heerlijke glooiende blauwe pistes. Je kunt helemaal bovenin in het skigebied komen zonder ook maar een meter steil terrein te hoeven te skiën of boarden. Dat betekent dat je kunt genieten van het geweldige uitzicht, dat je gebruik kunt maken van alle liften en lekker door het hele gebied kunt cruisen zonder het jezelf te spannend te maken. Wel op letten in welke lift je stapt, want er zijn zeker pittige pistes in de buurt te vinden.

2. La Rosière in Frankrijk

Het skigebied van La Rosière vormt samen met La Thuile het Espace San Bernardo. Wie op zoek is naar leuke eenvoudige pistes zit in La Rosière helemaal goed. Mooie glooiende pistes vanaf de top van het gebied tot in het dorp. Wie ’s ochtends vroeg over de pistes onder de Rocher Noires lift knalt zal zich afvragen waarom je in vredesnaam steilere pistes nodig hebt. Perfect geprepareerde pistes, in het heerlijke ochtendlicht. De bochten gaan vanzelf. Overal steil genoeg om lekker bochten te kunnen draaien, maar zeker nergens te steil.  In je vriendengroep iemand wel graag erg steil skiet of board? Dan moet deze stoere oversteken naar naar La Thuile maar maken, want daar zijn aantal zeer steile muren te vinden.

3. Brandnertal in Oostenrijk

Door de aaneensluiting van Brandnertal met Bürserberg een paar jaar geleden is er een leuk gebied ontstaan met mooie en speelse blauwe pistes en niet al te moeilijke rode afdalingen. Als de sneeuw goed is, en je bent lekker ingeskied is dit dus een goed gebied om ook rode afdalingen te pakken. Het pluspuntje voor singles is dat de kinderweide niet ideaal gelegen is en er hier dus weinig gezinnen zullen verblijven. Brand is ideaal voor volwassen voor wie het allemaal niet te heftig moet. Je bent hier echt niet snel uitgekeken. Een aanrader.

4. Saint François Longchamp in Frankrijk

Dit gebied is redelijk bekend bij Nederlanders. Licht gevorderde skiërs en boarders kunnen hier goed uit de voeten. Mooie vlakke hellingen en speelse groene pistes zorgen ervoor dat liefhebbers van rustig terrein hier hun hart kunnen ophalen. Wederom is alles steil genoeg om te blijven glijden, je hoeft nergens te prikken, maar echt te steil is het bijna nergens. En die groene pistes vlak boven het dorp? Rogier vindt die geweldig! Een ideale carve-piste. Ik heb even opgezocht wat carven is. Het is skiën op een getailleerde ski, waarmee je makkelijker bochten maakt, je knieën minder belast worden en je gewicht niet steeds verplaatst hoeft te worden van de een naar de andere ski. Een makkie dus, die had ik moeten hebben.

Als je een beetje op de piste kaart kijkt dan hoef je nergens over steile pistes heen. Saint François Longchamp is ideaal voor liefhebbers van eenvoudige hellingen.

Enthousiasme

Het is voor mij jaren geleden dat ik geskied heb, maar wanneer ik het enthousiasme hoor in Rogier aanprijzingen over enkele skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk, dan zou ik er zo weer zin in krijgen. Skiën is dus een activiteit die je beter niet alleen moet doen en dat hoeft ook helemaal niet. Voor singles worden er ieder jaar veel singlereizen naar de sneeuw georganiseerd. Kijk daarvoor eens op Single2travel.nl. Op de agenda staan vele wintersport vakanties te wachten op jou. Bij Groepsreizen is een een rubriek die helemaal gaat over wintersport voor singles.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Beschermd: Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

Beschermd: De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen!