flirtsignalen vrouwen

Aan deze vijf signalen kan je een narcist herkennen op een eerste date

Narcisten voelen zich superieur, hebben geen empathie en maken gebruik van anderen. Toch zitten er ook narcisten tussen die het heel goed kunnen verbloemen. Je wilt er natuurlijk zo vroeg mogelijk achter komen of je te maken hebt met een narcist.

Herken de narcist

‘Gelukkig’ zijn er daadwerkelijke eigenschappen of gedragingen die een narcist al bij de eerste ontmoeting zal onthullen:

  1. Grootspraak

Een wolf in schaapskleren laat natuurlijk niet meteen zijn ware aard zien op de eerste date, maar sommige narcisten zullen eruit springen. Ze zullen al vroeg beweren dat ze ‘nooit tegen je zullen liegen’ en hij (of zij) zal volop praten over hoe transparant, loyaal en eerlijk hij of zij is.

Iemand met ware integriteit hoeft er niet voortdurend over te praten. Pathologische leugenaars moeten hun leugens blijven ondersteunen, en deskundigen merken op dat ze dat vooral doen door meer en meer details aan hun verhaal toe te voegen (veel meer dan nodig is).

  1. Oversharing

Het kan je opvallen dat degene waarmee je op date bent veel persoonlijke dingen aan je vertelt, of dat deze persoon om veel persoonlijke informatie van jou vraagt. Dat doen ze niet om dichter bij je te komen – integendeel, ze delen informatie die misschien niet eens waar is met maar één reden: ze willen dat je ze volledig vertrouwt. Zodra zij gaan vertellen over hun eerdere relaties of hun exen beklagen, verwachten ze dat jij hetzelfde doet.

Volgens deskundigen verzamelen narcisten informatie over jou zodat ze je zwakke en sterke punten, kwetsbaarheden en geheime verlangens kunnen beoordelen. Zodra ze dit allemaal van je weten, zal hij of zij daarop inspelen en proberen over te komen als degene waar jij naar op zoek bent. Des te belangrijker dus om de informatie die je geeft op de eerste dag te beperken. Geef iemand niet direct toegang tot je (relatie)geschiedenis of je grootste angsten.

  1. Liefdesbombardementen

Je kunt veel aandacht, lof en vleierij verwachten. Het is dé manier van een narcist om je aandacht te beheersen. Zodra de focus volledig op jou is gericht, verwachten ze dat de focus ook op hen komt te liggen.

Ze zullen erg snel zijn met alles: binnen no-time zal je een uitnodiging krijgen om de vrienden te ontmoeten, en hij of zij zal aan iedereen vertellen hoeveel jullie gemeen hebben. Grote kans dat er zelfs al trouwplannen voor de toekomst worden benoemd.

  1. Het harem van de narcist

Het kan zijn dat je aan alles merkt dat jij niet het belangrijkste doelwit bent van deze narcist. Worden afspraken constant afgezegd? Of staat de agenda altijd vol? Dan kan het zijn dat deze narcist verschillende prooien in het vizier heeft. Een ander signaal van een dergelijk harem zijn de exen of ‘vrienden’ waarover constant gesproken wordt.

  1. Constant flirten en aandacht zoeken

Narcisten zijn charismatische aandachtszoekers. Ze genieten volop van de schijnwerpers. Je kunt tijdens de eerste ontmoeting al merken dat er constant overdreven wordt geflirt met bijvoorbeeld het barpersoneel.

Je kunt het ook merken aan onnodige gesprekken met vreemdelingen om je heen. En hoewel een sociale, extraverte houding best aantrekkelijk kan zijn, zal een narcist dit tijdens de eerste date om heel andere redenen doen. Een narcist is rusteloos – hij of zij heeft constant aandacht en validatie nodig van anderen.

De belangrijkste les is misschien wel: luister naar je instinct en vertrouw op jezelf. Als iemand je ongemakkelijk of niet goed laat voelen, is daar meestal een reden voor. Neem een stapje terug. Het is makkelijk om enthousiast te worden van iemand die alles lijkt te hebben wat je maar wil – maar narcisten weten precies hoe ze onze droomman of droomvrouw moeten spelen.

Bron: Famme

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland