flirtsignalen vrouwen

Aan deze vijf signalen kan je een narcist herkennen op een eerste date

Narcisten voelen zich superieur, hebben geen empathie en maken gebruik van anderen. Toch zitten er ook narcisten tussen die het heel goed kunnen verbloemen. Je wilt er natuurlijk zo vroeg mogelijk achter komen of je te maken hebt met een narcist.

Herken de narcist

‘Gelukkig’ zijn er daadwerkelijke eigenschappen of gedragingen die een narcist al bij de eerste ontmoeting zal onthullen:

  1. Grootspraak

Een wolf in schaapskleren laat natuurlijk niet meteen zijn ware aard zien op de eerste date, maar sommige narcisten zullen eruit springen. Ze zullen al vroeg beweren dat ze ‘nooit tegen je zullen liegen’ en hij (of zij) zal volop praten over hoe transparant, loyaal en eerlijk hij of zij is.

Iemand met ware integriteit hoeft er niet voortdurend over te praten. Pathologische leugenaars moeten hun leugens blijven ondersteunen, en deskundigen merken op dat ze dat vooral doen door meer en meer details aan hun verhaal toe te voegen (veel meer dan nodig is).

  1. Oversharing

Het kan je opvallen dat degene waarmee je op date bent veel persoonlijke dingen aan je vertelt, of dat deze persoon om veel persoonlijke informatie van jou vraagt. Dat doen ze niet om dichter bij je te komen – integendeel, ze delen informatie die misschien niet eens waar is met maar één reden: ze willen dat je ze volledig vertrouwt. Zodra zij gaan vertellen over hun eerdere relaties of hun exen beklagen, verwachten ze dat jij hetzelfde doet.

Volgens deskundigen verzamelen narcisten informatie over jou zodat ze je zwakke en sterke punten, kwetsbaarheden en geheime verlangens kunnen beoordelen. Zodra ze dit allemaal van je weten, zal hij of zij daarop inspelen en proberen over te komen als degene waar jij naar op zoek bent. Des te belangrijker dus om de informatie die je geeft op de eerste dag te beperken. Geef iemand niet direct toegang tot je (relatie)geschiedenis of je grootste angsten.

  1. Liefdesbombardementen

Je kunt veel aandacht, lof en vleierij verwachten. Het is dé manier van een narcist om je aandacht te beheersen. Zodra de focus volledig op jou is gericht, verwachten ze dat de focus ook op hen komt te liggen.

Ze zullen erg snel zijn met alles: binnen no-time zal je een uitnodiging krijgen om de vrienden te ontmoeten, en hij of zij zal aan iedereen vertellen hoeveel jullie gemeen hebben. Grote kans dat er zelfs al trouwplannen voor de toekomst worden benoemd.

  1. Het harem van de narcist

Het kan zijn dat je aan alles merkt dat jij niet het belangrijkste doelwit bent van deze narcist. Worden afspraken constant afgezegd? Of staat de agenda altijd vol? Dan kan het zijn dat deze narcist verschillende prooien in het vizier heeft. Een ander signaal van een dergelijk harem zijn de exen of ‘vrienden’ waarover constant gesproken wordt.

  1. Constant flirten en aandacht zoeken

Narcisten zijn charismatische aandachtszoekers. Ze genieten volop van de schijnwerpers. Je kunt tijdens de eerste ontmoeting al merken dat er constant overdreven wordt geflirt met bijvoorbeeld het barpersoneel.

Je kunt het ook merken aan onnodige gesprekken met vreemdelingen om je heen. En hoewel een sociale, extraverte houding best aantrekkelijk kan zijn, zal een narcist dit tijdens de eerste date om heel andere redenen doen. Een narcist is rusteloos – hij of zij heeft constant aandacht en validatie nodig van anderen.

De belangrijkste les is misschien wel: luister naar je instinct en vertrouw op jezelf. Als iemand je ongemakkelijk of niet goed laat voelen, is daar meestal een reden voor. Neem een stapje terug. Het is makkelijk om enthousiast te worden van iemand die alles lijkt te hebben wat je maar wil – maar narcisten weten precies hoe ze onze droomman of droomvrouw moeten spelen.

Bron: Famme

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam