solas voor singles

Aan de wandel met de NS

Ben je gek van wandelen, zeker nu het wat mooier weer begin te worden? Dan zijn deze nieuwe NS-wandelingen iets voor jou! Ook dit jaar hebben Wandelnet en NS vier routes van station naar station ontwikkeld. Ze variëren in lengte van 8 tot 19 kilometer en vormen een afwisselende mix van cultuur en natuur.

Aan de wandel

Wie op pad wil kan alle NS-wandelingen downloaden op de site van NS: en natuurlijk ook op de site van Wandelnet.

De nieuwe routes van seizoen 2018-2019:

1) Hart van het Groene Woud: Boxtel – Best, 14,5 km.

Alle tekenen van bewoning zijn na het dorpje Lennisheuvel op slag verdwenen. Al wandelend langs een beek, door stille bossen en over oude zandwegen kom je helemaal tot rust. Met wat geluk sta je in natuurgebied De Scheeken misschien wel oog in oog met een edelhert. Maar ook zonder zo’n ‘wilde’ ontmoeting is deze route een absolute aanrader.

2) Uiterwaarden van Cortenoever: Brummen – Zutphen, 12,5 of 16,5 km.

Van station Brummen gaat de route over verharde paden en dijken langs de groene IJsseluiterwaarden waar je kunt genieten van weidse uitzichten. Halverwege is het mogelijk om

– buiten het broedseizoen (15 mrt tot 15 juli) – het Laarzenpad van Staatsbosbeheer te volgen, dwars door een natuurreservaat. Hanzestad Zutphen is een aantrekkelijk eindpunt.

3) Schiedam Jeneverstad: Delft-Zuid – Schiedam – Rotterdam, 8, 13, of 19 km.

Een zeer gevarieerde route. Eerst wandel je door parken, bosjes, weilanden, langs sloten en kanalen. En dat in het Groene Hart! Dan volgt de oude binnenstad van Schiedam, stad van de jenever. Een bezoek aan een museum of branderij smaakt naar meer. Via de Merwehaven en een oude spoorlijn loop je naar station Rotterdam Centraal.

4) Overijsselse Buitenplaatsen: Dalfsen – Zwolle, 17,5 km.

Vanaf station Dalfsen is het een klein stukje lopen naar landgoed Den Berg. Al snel volgen Mataram en De Horte. Drie prachtige buitenplaatsen, elk met een eigen sfeer. Via recreatieplas de Wijthmenerplas en een stadspark kom je na ruim 17 km bij station Zwolle uit.

Verdwalen tijdens een NS-wandeling is vrijwel onmogelijk, want de routes zijn van a tot z gemarkeerd. Bovendien kun je van elke route gratis een beschrijving, kaartje en gps-track downloaden. NS-wandelingen zijn altijd actueel en worden onderhouden door honderden enthousiaste vrijwilligers, overal in het land.

De vier routes die dit jaar verdwijnen uit het NS-pakket zijn: Boerskotten, De Horsten, Nijenhuis en Paterswoldsemeer-Groningen. Deze routes blijven te downloaden als OV-stapper via Wandelnet.

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.