Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
solas voor singles
12 april 2018

Aan de wandel met de NS

Ben je gek van wandelen, zeker nu het wat mooier weer begin te worden? Dan zijn deze nieuwe NS-wandelingen iets voor jou! Ook dit jaar hebben Wandelnet en NS vier routes van station naar station ontwikkeld. Ze variëren in lengte van 8 tot 19 kilometer en vormen een afwisselende mix van cultuur en natuur.

Aan de wandel

Wie op pad wil kan alle NS-wandelingen downloaden op de site van NS: en natuurlijk ook op de site van Wandelnet.

De nieuwe routes van seizoen 2018-2019:

1) Hart van het Groene Woud: Boxtel – Best, 14,5 km.

Alle tekenen van bewoning zijn na het dorpje Lennisheuvel op slag verdwenen. Al wandelend langs een beek, door stille bossen en over oude zandwegen kom je helemaal tot rust. Met wat geluk sta je in natuurgebied De Scheeken misschien wel oog in oog met een edelhert. Maar ook zonder zo’n ‘wilde’ ontmoeting is deze route een absolute aanrader.

2) Uiterwaarden van Cortenoever: Brummen – Zutphen, 12,5 of 16,5 km.

Van station Brummen gaat de route over verharde paden en dijken langs de groene IJsseluiterwaarden waar je kunt genieten van weidse uitzichten. Halverwege is het mogelijk om

– buiten het broedseizoen (15 mrt tot 15 juli) – het Laarzenpad van Staatsbosbeheer te volgen, dwars door een natuurreservaat. Hanzestad Zutphen is een aantrekkelijk eindpunt.

3) Schiedam Jeneverstad: Delft-Zuid – Schiedam – Rotterdam, 8, 13, of 19 km.

Een zeer gevarieerde route. Eerst wandel je door parken, bosjes, weilanden, langs sloten en kanalen. En dat in het Groene Hart! Dan volgt de oude binnenstad van Schiedam, stad van de jenever. Een bezoek aan een museum of branderij smaakt naar meer. Via de Merwehaven en een oude spoorlijn loop je naar station Rotterdam Centraal.

4) Overijsselse Buitenplaatsen: Dalfsen – Zwolle, 17,5 km.

Vanaf station Dalfsen is het een klein stukje lopen naar landgoed Den Berg. Al snel volgen Mataram en De Horte. Drie prachtige buitenplaatsen, elk met een eigen sfeer. Via recreatieplas de Wijthmenerplas en een stadspark kom je na ruim 17 km bij station Zwolle uit.

Verdwalen tijdens een NS-wandeling is vrijwel onmogelijk, want de routes zijn van a tot z gemarkeerd. Bovendien kun je van elke route gratis een beschrijving, kaartje en gps-track downloaden. NS-wandelingen zijn altijd actueel en worden onderhouden door honderden enthousiaste vrijwilligers, overal in het land.

De vier routes die dit jaar verdwijnen uit het NS-pakket zijn: Boerskotten, De Horsten, Nijenhuis en Paterswoldsemeer-Groningen. Deze routes blijven te downloaden als OV-stapper via Wandelnet.

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Bied gratis mee & WIN!

gerelateerde artikelen

Winterwandelen steeds populairder

Ongeveer 1 miljoen Nederlanders gaan jaarlijks op wintersport. En hoewel het...

Verwonder en beleef Tanzania met deze 10 hoogtepunten

Woorden schieten tekort voor Tanzania als het gaat om de natuur...

Originele date: ontdek ARTIS in het donker met de slaapwandeling

Een date in het verschiet en wil je origineel voor de...

Wandelend singles ontmoeten

Hou je van de natuur, trek je er graag wandelend op...

Singles ontmoet je nieuwe liefde tijdens deze city walk in Rotterdam

Tegenwoordig zit vrijwel elk single op een datingapp om zijn of...

singlessite gidsen

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie