Aan de slag voor een meer intieme relatie

Op een bepaald moment in je leven zul je het geluk hebben iemand tegen te komen, waarmee je een diepe connectie voelt. Of dat nou een liefdespartner is of een goede vriend(in). Jullie voeren eindeloze gesprekken, delen elkaars geheimen en hebben het gevoel dat die goede band nog heel lang zal bestaan.

Niet elke relatie start echter direct met zo’n intieme verbondenheid. En als dat wel zo is, moet je er moeite voor doen om zo close te blijven. Aan relaties moet je (blijven) werken.

Volg deze 10 stappen, dan komt dat helemaal goed!


1. Leg je telefoon weg
Vrouwen staan bekend om ons multitask-talent. Als je een gesprek voert met je partner (of goede vriend), is het echter niet oké om constant met je mobiele telefoon in de weer te zijn. Je bent niet gefocust op het gesprek en kunt daardoor belangrijke hints of tekenen missen, waardoor hij of zij zich onbegrepen voelt en niet het idee heeft dat je echt luistert. Doe één ding tegelijk!

2. Maak oogcontact
Als je iemand aankijkt als je tegenover hem of haar zit, zegt dat meer dan dat je actief meedoet aan het gesprek. Iemand recht in de ogen kijken is een vorm van intimiteit. Oogcontact is de sleutel tot een intieme relatie, of dat nou een romantische relatie is of niet. Het geeft vertrouwen en openheid en de ander bovendien het gevoel dat hij of zij begrepen wordt.

3. Fysieke intimiteit
Laat zien dat je om iemand geeft door diegene aan te raken. Dat kunnen kleine gebaren zijn als een knuffel, elkaars hand vasthouden of af en toe een spontane zoen, maar (in een romantische relatie) natuurlijk ook seks. Door fysiek contact komt het zogenaamde ‘liefdeshormoon’ vrij dat ervoor zorgt dat je je gelukkig voelt.

4. Spiritualiteit
Bij spiritualiteit wordt vaak direct gedacht aan iets zweverigs, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het gaat er meer om dat je je verwachtingen van het leven met elkaar deelt. Je dromen, wensen, opvattingen en eventueel je religie. Door met goede gesprekken te delen hoe jij in het leven staat, bouw je aan die intieme band.

5. Let goed op
Mentaal en fysiek intiem met iemand zijn, begint met goed luisteren naar wat je partner te zeggen heeft en aandacht besteden aan zijn of haar acties. Dat klinkt simpel en logisch, maar dat is het niet. Om oprecht interesse te tonen, is het belangrijk dat je verder alles buiten sluit: werkstress bijvoorbeeld, of gedachtes over het avondeten. Schakel je persoonlijke behoeftes even uit en luister dan. Wees alert en denk niet alvast na over wat jij erna wil gaan zeggen.

6. Deel je leven
Het is belangrijk om de details van jouw leven met je partner of die goede vriend te delen. Die ander voelt zich daardoor speciaal en gewaardeerd. Vertel hoe het op je werk gaat, onthul (kleine) geheimen, zeg hoe je je daarbij voelt. Stel je open voor die ander en durf je kwetsbaar op te stellen. Laat zien dat je die ander volledig vertrouwt.

7. Accepteren
Veel mensen gaan een relatie in met het idee de ander in de loop van de tijd nog wel (een beetje) te kunnen veranderen. Dat idee is niet alleen onrealistisch, maar ook oneerlijk voor je partner. De gedachten dat hij/zij nu echt een ander kapsel moet, fan moet worden van jouw favoriete band of niet meer die afschuwelijke T-shirts mag draaien, staan een intieme band in de weg. Pas als jouw partner het gevoel heeft dat je hem/haar volledig accepteert zoals hij/zij is, zal diegene zich openstellen voor je en zijn leven met jou durven delen.

8. Steun elkaar
Het is in een relatie belangrijk dat je er voor elkaar bent op allerlei manieren. Als je weet dat iemand er altijd voor je is, zit je een stuk lekkerder in je vel. Help elkaar, heel plat door elkaar informatie te verstrekken waar nodig, maar ook door complimentjes te geven en het zelfvertrouwen op te vijzelen. Ook fysieke en mentale steun, knuffels en een luisterend oor, zijn essentieel. Zit je partner of goede vriend in de problemen? Werk dan mee aan de oplossing. Zonder een betweter te worden natuurlijk.

9. Lach!
Lachen zegt niet alleen dat iets grappig is, het is ook een manier om dichter bij andere mensen te komen. Lachen betekent overal ter wereld hetzelfde, het is universeel. Het zorgt ervoor dat je je fijn voelt en al helemaal als je dat met iemand kunt delen. Het doet je band met een ander zeker goed.

10. Onderneem leuke dingen
Het is vaak zo dat na een tijdje de sleur in een relatie sluipt. Mensen zijn minder close en ontevreden over hoe het gaat. Zorg ervoor dat je deze situatie voor blijft. Ga constant op zoek naar gezamenlijke interesses en doe daar wat mee. Trek erop uit, onderneem leuke dingen. Iets doen waar je allebei heel erg van geniet, versterkt jullie band en zorgt voor fijne herinneringen om samen op terug te kijken. Blijf dit doen, ook al ben je al jaren bij elkaar. Juist als je al jaren bij elkaar bent.

Bron: Vrouwonline

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.