vrienden blijven met ex
10 November 2017

9 zaken die je nooit moet doen na een relatiebreuk

Er zijn gezonde manieren om liefdesverdriet te verwerken, maar er zijn ook dingen die dit proces uitstellen. Hou vertrouwen: ooit ga je een liefde vinden die beter bij je past, en dit alles zal een vervelende herinnering zijn. Maar in de tussentijd, als je nog om je laatste liefde rouwt, moet je de volgende 9 zaken beslist vermijden.

1) Doen alsof het goed gaat

Je mag verdrietig zijn, huilen of helemaal los gaan op een boksbal als jij je daar beter door voelt. Omring jezelf met vrienden die luisteren. Het kan verleidelijk zijn te doen alsof het je allemaal niet zoveel doet, maar laat je trots niet in de weg staan om te laten zien wie je echt bent. Je hoeft niet in het openbaar tranen met tuiten te huilen, maar neem rustige momenten om te reflecteren en eerlijk te zijn. Het is oké om boos te zijn, of pijn of vernedering te voelen. Het is gezonder om jezelf eerlijk uit te drukken dan gevoelloos te worden.

2) Vrienden zijn

Zeer zelden kan een breuk leiden tot een stevige, warme en liefdevolle vriendschap.  Tot je oké bent met het idee dat je ex een andere heeft – en vice versa – ben je niet klaar om vrienden te zijn. Creëer opzettelijk ruimte voor een tijdje en laat jezelf het einde van de relatie betreuren. Op dit moment zoek je geen vriend die er precies uit ziet als de persoon die je hart brak. Toch?

3) Wraak

Sleutel niet aan zijn auto of vernietig zijn spullen niet. En doe nooit iets dat je in juridische problemen kan brengen. De opwinding van wraak geeft alleen bitterheid en haat. Misschien kan je het nu nog niet opbrengen, maar op termijn: vergeef en ga verder. Zet je schouders eronder, recht je rug en besteed je energie aan mensen die het wel verdienen.

4) Communiceren

Je bent vorige week uit elkaar gegaan, maar je hebt nog steeds dingen die je wilt verwerken met je ex. Je pakt je telefoon op. Iets maakt je aan het lachen op weg naar werk. Je eerste instinct? Je stuurt je ex een berichtje. Niet doen! Er zullen tijden zijn wanneer het belangrijk is om te communiceren met een ex. Misschien moet je zijn spullen teruggeven. Misschien hebben jullie een gezamenlijke woning. Maar weersta ​​de drang om net zo vaak te bellen of een appje te sturen wanneer je dat gedaan zou hebben als jullie nog bij elkaar waren. Geef jezelf wat tijd om je aan het single leven aan te passen.

5) Smeken om verzoening

Ja, honden kunnen wegkomen met bedelen. Maar dat kan jij niet. Misschien begrijp je niet waarom de relatie eindigde. Misschien denk je dat het om de verkeerde redenen is beëindigd. Misschien zou je liever in een slechte relatie zijn dan in geen relatie. In plaats van vast te houden aan verloren hoop, zoek een wijze vriend(in) die je kan helpen om door alle redenen te lopen waarom je het zo moeilijk vindt om het te laten gaan. Vraag hem niet om terug te komen. Diep van binnen weet je dat je geen relatie wilt ​​met iemand waar je om moest bedelen. Bovendien, als je ex je een tweede keer afwijst, zal het niet alleen meer pijn doen; de afwijzing zal met extra vernedering en spijt komen.

6) Samen slapen

Doe het niet. Niemands laatste wens zou zijn: “Ik wou echt dat ik een laatste keer met mijn ex had gedeeld.”

7) Je ex Facebook-stalken

Social media kan gevaarlijk zijn bij het omgaan met liefdesverdriet. Geef jezelf twee regels: Plaats niets over het break-up drama online, ongeacht hoe vaag, en weersta ​​de drang om je ex te stalken. ‘Ontvrienden’ of tenminste verborgen statussen kunnen je helpen om de voortdurende verleiding te voorkomen om in te checken en te zien of je ex een meer ellendig leven heeft – of erger, leuker dan de jouwe.

8) Een ander kapsel of tatoeage nemen

Maak geen drastische veranderingen voor een tijdje. Het is makkelijk om overhaaste beslissingen te nemen na een break-up. Wacht een paar maanden voordat je handelt. Wacht tot je emotioneel weer stabiel en op je beide benen staat.

9) Opgeven

Hij was niet de ware. Laat geen breuk de hoop vernietigen. Ga door met jezelf. Neem even wat tijd om de dingen te doen die je altijd al hebt willen doen. Spendeer tijd met familie en vrienden. Leer wat je kan van de relatie die net afgelopen is en beweeg vooruit. Geef niet op om je perfecte match te ontmoeten. Wees dankbaar dat de verkeerde relatie eindigde om je open te stellen voor de juiste.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Singles met liefdesverdriet in lockdown

Wat als je juist nu – terwijl de horeca dicht is...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

Heel in 4 stappen je gebroken hart

Het beëindigen van een relatie is vaak pijnlijk en emotioneel. Het...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie