Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
solo reis
23 juni 2016

9 x waarom single zijn gezond is

Je leest zo vaak over de voordelen van het hebben van een relatie, dat je er als single af en toe moedeloos van wordt. En natuurlijk, het hebben van een relatie heeft voordelen en volgens onderzoek zijn mensen in een relatie gezonder dan singles. Maar gelukkig zijn er ook andere onderzoeken gedaan! Onderzoeken waaruit blijkt dat single zijn helemaal niet zo erg is, nee het kan zelfs goed voor je gezondheid zijn. Altijd fijn, zo’n positief geluid!

Of je nou bewust single bent of je probeert te genieten van je single bestaan totdat je iemand tegenkomt, weet dat er gezondheidsvoordelen zitten aan het single zijn zowel mentaal als fysiek.

1 Jij hebt de controle over jouw geluk
Mensen in een relatie verwachten vaak dat hun partner aan hun behoeften zal voldoen: dat hun partner bepaalde dingen wel zal regelen of dat ze dingen samen oplossen, zegt Wendy Wasson, psychologe. Wanneer je single bent word je uitgedaagd om meer verantwoordelijk te zijn voor je eigen welzijn.

Het is zelfs zo dat er veel stress voortkomt uit relaties waarbij een partner niet aan iemands verwachtingen voldoet en jij denkt dat een partner er alles aan moet doen om jou blij te houden, zegt Wasson. Wanneer je ongebonden bent is het duidelijk; er gaat niets gebeuren tenzij ik er zelf voor zorg. En dit kan ook irritant zijn want het is fijn om op een partner te kunnen terugvallen. Maar wanneer je als single weet hoe jij je eigen geluk kan creëren dan kan dit een zeer waardevolle eigenschap zijn wanneer je uiteindelijk wel een relatie krijgt.

2 Je hebt rijkere vriendschappen
We hebben het allemaal meegemaakt, ofwel in onze eigen relatie of die van een vriend: stellen spenderen meer tijd met elkaar en minder met andere mensen. Volgens onderzoek zijn singles attenter voor hun broers en zussen, ouders, vrienden en buren in vergelijking met getrouwde mensen. En het maakt niet uit of een stel net is gaan daten of al jaren bij elkaar is, het resultaat blijft hetzelfde.

3 Het kan betekenen dat je succesvoller bent op je werk
Er zijn vele factoren die ervoor kunnen zorgen dat je blij bent met je werk, maar zonder partner kun jij de carrière keuzes maken die jij wilt zonder dat je met iemand rekening hoeft te houden. Je kunt verhuizen voor je werk als jij dit wilt, lange uren maken of veel reizen. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je je hele leven succesvol en single blijft; onderzoek toont aan dat opgeleide vrouwen nu meer dan ooit vaak op latere leeftijd kinderen krijgen.

4 Je hebt minder geldstress
Voor vrouwen kan het betekenen dat wanneer ze single zijn ze meer geld verdienen. Onderzoek toont aan dat single vrouwen zonder kinderen onder de 30 gemiddeld 8% meer verdienen dan de mannen in dezelfde groep. En hoewel een gezamenlijk huishouden kan betekenen dat je meer geld op je bankrekening hebt staan kan het ook zo zijn dat een gedeelde bankrekening juist voor meer stress zorgt. Een onderzoek uitgevoerd in 2014 wijst uit dat 33% van de mensen met een gedeelde bankrekening liegt tegen hun partner over de financiën, terwijl 35% zelf ooit belazerd is. Wanneer je alleen bent dan sta je niet voor financiële verrassingen en kun je zelf bepalen wat je koopt van je zuurverdiende geld.

5 Je bent zeer zelfbewust
“Als een volwassene is het je doel om zelfstandig of psychologisch onafhankelijk te zijn”, zegt Deborah Hecker, psychologe. Het ontwikkelen van een eigen identiteit en je vermogen om sympathie op te brengen, lief te hebben, de delen, agressie te controleren en om gezonde relaties aan te gaan valt hier ook onder legt Hecker uit. Een van de ‘risico’s’ van een lange relatie is dat je kunt vergeten wie je echt bent. Dit zal iemand die single is niet zo snel overkomen; ze weten beter wie ze zijn, waar ze voor staan of wat belangrijk is. Alleen zijn kan je leren wie jij als persoon bent en wat jou gelukkig maakt. Als je hierachter komt voordat je een relatie aangaat dan kan dit een groot voordeel zijn wanneer je uiteindelijk een relatie krijgt. “Om liefde te kunnen geven aan je partner is goed om te weten wie je zelf bent, waardoor jij je niet bedreigd hoeft te voelen door de behoeftes van je partner”, zegt Hecker.

6 Je bent waarschijnlijker in een betere shape
Uit een enquête gedaan in Engeland is gebleken dat 73% van de mensen die niet de aangeraden 150 minuten per week bewogen getrouwd zijn. Singles waren actiever. Waarom? De logische verklaring is dat singles er graag goed uitzien zodat ze een potentiële partner kunnen aantrekken. Hoewel dit aannemelijk klinkt is de kans groter dat het komt omdat ze minder redenen hebben om niet naar de sportschool te gaan, bijvoorbeeld niet naar je groepsles vroeg in de avond gaan omdat je samen met je partner wilt eten of zondag samen in bed blijven liggen in plaats van een lekker een stuk te gaan rennen.

7 Je kunt jezelf vermaken
Het is zeker zo dat eenzaamheid veel stress oplevert, maar het is niet zo dat mensen die een relatie hebben niet eenzaam zijn, zegt Terri Tespicio, schrijver en strateeg. Wanneer je single en eenzaam bent dan zul je je best doen om tijd door te brengen met vrienden of familie, waardoor jij je sociale netwerk sterk maakt. Wanneer je geen relatie hebt verwacht je ook niet dat jij vermaakt wordt door je partner, dus ga je er zelf op uit.

8 Je slaapt rustiger
Knuffelen is heerlijk, maar als je partner ervoor zorgt dat je slaap onderbroken wordt omdat hij op een ander moment naar bed gaat, de hele nacht ligt te draaien of enorm snurkt dan kan dit heel irritant zijn. Het komt vaak voor dat partners uiteindelijk in verschillende slaapkamers slapen omdat één van hen niet kan slapen. Als single heb je het voordeel van een ongestoorde nachtrust wat enorm goed is voor je gezondheid.

9 Je bent een doorzetter
Ja, jij bent een doorzetter! Denk er maar eens over na: singles moeten zich staande houden in een maatschappij dat veel waarde hecht relaties en het hebben van een relatie zelfs viert. Daarnaast heb je waarschijnlijk geleerd, hoe sterk je sociale netwerk ook is, om alleen om te gaan stress en tegenslagen. Het is zelfs zo dat The Rand Corporation, die militairen heeft bestudeerd die gewond raakten bij 9/11 en de conclusie hebben getrokken dat gewonde helden die single waren minder vatbaar waren voor symptomen van PTSD, sneller beter werden en minder emotionele of fysieke gezondheidsklachten hadden in vergelijking met de militairen die getrouwd waren.

Bron: Herhealth

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Plek in de kerk voor singles kan beter, nadruk nog teveel op gezinnen

Singles zijn redelijk tevreden over hun plek in de kerkelijke gemeente....

Deze dingen geven maximale kopzorgen en vakantiestress

Op vakantie gaan moet vooral leuk zijn, maar brengt nog behoorlijk...

Toe aan een nieuwe liefde: blijf nog maar even single

Ben je als single op zoek naar die echte fijne mooie...

Mentaal fit blijven dat doe je zo!

Wanneer we het over fitheid hebben, denken we meestal meteen aan...

Vooral mannen bang om aan te komen tijdens de vakantie

Ben jij bang om aan te komen tijdens je welverdiende vakantie?...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie