stedentrip tips

9 vindingrijke hotspots voor je eerste date

Die eerste date is een speciale moment. Er hangt (of je nou wilt of niet) veel van af, want gaan jullie elkaar hierna nog een keer zien of was het drie keer niks? Of je date succesvol verloopt hangt ook af van de locatie waarop jullie elkaar beter gaan leren kennen. Die uitkiezen, dat kan best wat kopzorgen opleveren! Want hoe vaak heb je afgesproken in een drukke bar, waar je elkaar nauwelijks kunt horen of zonder gespreksstof komt te zitten tijdens een etentje? Misschien wel te vaak…

Out of the box

Doorbreek de standaard routine van een date door out of the box te denken. Als je er dan achter komt dat het niks wordt, heb je in ieder geval iets leuks kunnen doen. Dit is ook de beste manier om erachter te komen of je match op Tinder ook daadwerkelijk een match is. Wij hebben een aantal ideeën voor je verzameld die de basis kunnen leggen voor een geslaagde eerste date.

9 x leuke en vindingrijke plekken om te daten

Museum

Een bezoek aan één of meerdere museums kan een geweldige eerste date zijn. Veel musea zijn betaalbaar of zelfs gratis. Dit geeft je de kans om een casual praatje te hebben en elkaars perspectief op het leven op basis van kunst te ontdekken. Het is ook een manier om ongemakkelijke stiltes te doden. Er zal namelijk een eindeloze reeks aan gespreksstarters om je heen zijn.

Videogame

Wil je wat meer uitdaging tijdens een eerste date, breng haar dan naar Gamestate in Utrecht. Dit is de grootste arcadehal van de Benelux. Er is altijd wel iets voor iedereen, ook als je niet goed bent in videogames. Het kan de perfecte manier zijn om erachter te komen of er een vonk is. Jij en je date kunnen samenwerken en het tegen elkaar opnemen en manieren vinden om de ander te imponeren. Heb je een geheime baltechniek om mee te pronken? Dit is je kans om die bad boy in actie te brengen.

Dierentuin

De dierentuin is een goed excuus om één ​​van de beste kinderactiviteiten opnieuw te beleven. Het bekijken van de dieren betekent ook dat er geen tekort is aan conversatie.

Minigolf

Het maakt niet uit hoe cool je denkt dat je bent, je bent nooit te cool voor minigolf. Zo kun je bij Glowgolf in Eindhoven zelfs glow in the dark minigolven. Je moet de telefoon grotendeels wegleggen, je putters vasthouden en chatten terwijl je speelt. Het is een uitstekende gelegenheid om elkaar te leren kennen, terwijl je je richt op een enigszins fysieke activiteit.

Comedy avond

Een gedeeld gevoel voor humor is één van de belangrijkste factoren in het hebben van een relatie. Wat is een betere manier om hierachter te komen, dan een live comedyshow te kijken tijdens een eerste date? Je zult er snel achter komen of je, je een weg lacht naar ware liefde.

Bowlen

Daag haar uit met een leuke eerste date op de bowlingbaan. Je kunt niet alleen je skills showen, maar er is ook voldoende tijd om je date tussen de worpen door te leren kennen.

Picknick

Natuurlijk kun je naar een restaurant gaan, maar er zijn ook andere alternatieven zoals een picknick overdag in het park. Hiervoor ga je naar de lokale supermarkt voor lekkere hapjes en een goede fles wijn. Dit laat zien dat je verfijnd bent zonder over the top te zijn.

Toerist in eigen stad

Een eerste date geeft jou de mogelijkheid om plaatsen te verkennen die je altijd al hebt willen bezoeken. En als jij en je date interesses delen, zou dit de perfecte manier kunnen zijn om te laten zien dat je oplette tijdens jullie gesprekken.

Live muziek

Delen jullie beide een passie voor muziek, dan is het erg leuk om samen een live muziek optreden te bezoeken. Op deze manier weet je zeker dat zij het leuk vindt wat je wilt gaat doen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van haar muzieksmaak. Misschien zit er zelfs wel een dansje in samen.

Bron: Manify

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam