stress

9 tips voor een leven zonder al te veel dagelijkse stress

Ervaar jij ook vaak stress in je dagelijks leven? Wat zou het fijn zijn als je zonder al te veel inspanning eenvoudige, dagelijkse routines onder controle kunt hebben! Gelukkig zijn er een paar goede gewoontes en manieren die het leven van iedere dag gemakkelijker kunnen maken en die het dagelijkse stressniveau kunnen verminderen. Hier zijn enkele ideeën:

  1. Maak direct na het opstaan je bed op en doe de ramen van je slaapkamer open. Als je na het ontbijt in de slaapkamer terugkomt om je aan te kleden heb je het idee dat de dag fris en goed begonnen is.
  2. Leg je sleutels (en je bril en je portemonnee) altijd op dezelfde plek neer. Je hoeft dan niet oneindig en op het laatste moment naar deze voorwerpen te zoeken.
  3. Als je auto rijdt, laat de benzinemeter dan nooit in reserve komen maar zorg er altijd voor dat je meer dan voldoende benzine hebt.
  4. Zorg dat er altijd wat rek in je dagprogramma zit. Rol niet van de ene afspraak in de ander maar regel het zo dat je tussen afspraken of verplichtingen door altijd een half uurtje hebt om even tot jezelf te komen.
  5. Leer om te delegeren, al gaat het maar om kleine dingen. Elke taak (de vuilniszakken buiten zetten bijvoorbeeld) die je aan een ander overlaat, is een ding minder waar je aan moet denken.
  6. Besteed elke dag een moment aan jezelf (al zijn het maar tien minuten), om even te lopen, om op de bank uit te rusten, om even niets te hoeven zeggen. Dwing dit moment voor jezelf af en zeg niet: vandaag heb ik geen tijd.
  7. Zorg ervoor dat je altijd contant geld voor kleine, onverwachte uitgaven bij je hebt. Het bespaart je een hoop ergernis en wild gegrabbel in je tas als je ergens moet parkeren en je naarstig naar muntgeld zoekt.
  8. Accepteer geen afspraken waarvan je niet zeker weet dat je je er wel aan kunt houden.
  9. Tot slot een quote van Benjamin Franklin: Never leave that till tomorrow which you can do today. Of beter nog: organiseer je dagen met een to-do-list en leer om prioriteiten te stellen.

Bron: Trendstyle

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.