verliefd

9 tips om een beginnende relatie maximaal een kans te geven

Je komt iemand tegen met wie het klikt. Wat kun je nu doen om zo’n beginnende relatie goed te houden. 9 tips waarmee je zo’n beginnende relatie maximaal de kans geeft.

1. Houd je eigen leven aan
Je zou zeggen, vreemd. Want is het niet de bedoeling dat je juist meer dingen samen gaat doen? Natuurlijk bestaat een leven met een partner uit dingen samen ondernemen. Maar te vaak zie je mensen hals over kop alles achter zich laten, om zich vervolgens te storten op een nieuwe partner. Dit komt op de ander over alsof je jouw eigen leven niet heel erg de moeite waard vindt. Het kan een benauwend gevoel opwekken, waardoor de ander zich terug kan gaan trekken.

2. De ander de ruimte geven
Geweldig dat je zo enthousiast bent over je nieuwe partner, maar let op: geef de ander ook de ruimte om zijn of haar eigen leven te leiden. Plant je lief dat weekendje weg met zijn of haar vriendengroep? Zie het dan niet als een afwijzing. Het is geen keuze tegen jou! Waardeer het feit dat iemand een goed sociaal netwerk heeft. Dat biedt veel perspectief, ook voor de toekomst!

3. Leef in het heden
Stel dat je vorige relatie op een vervelende manier afgelopen is. Probeer dit fan in de nieuwe relatie los te laten. Dit is een nieuwe partner en die verdient een eerlijke kans. Ga je dus niet blind zitten staren op patronen uit jouw verleden die zich nu wel eens opnieuw kunnen voordoen. En haal in dit kader liever ook geen oude koeien uit de sloot. Daar wordt een nieuwe partner niet gelukkig van.

4. Zorg ervoor dat je aantrekkelijk blijft voor de ander
Wanneer een relatie meer vorm krijgt zijn partners sneller geneigd zich ook van hun minder aantrekkelijke kant te laten zien. Niets mis mee, maar zorg dat je wel je best blijft doen voor de ander om er a) goed uit te zien b) je ook in je gedrag van je beste kant te laten zien.

5. Laat de ander zien dat je om hem of haar geeft
Liefde is….door kleine dingen laten zien dat je het fijn vindt dat de ander in je leven is. Ook jij vindt het heerlijk om gewaardeerd te worden. Dat begint bij het zelf uitspreken van jouw waardering voor de ander.

6. Wees jezelf
Doe je je heel zelfverzekerd voor, terwijl je eigenlijk heel onzeker bent? Of denk je hem of haar een plezier te doen door te zeggen dat je een enorme fan bent van klassieke muziek terwijl je dit niet bent? Wees je er dan van bewust dat dit valse verwachtingen schept bij je partner en op de lange termijn dus kan zorgen voor problemen. Wanneer je partner niet weet wie jij echt bent en wat je echt leuk vindt, is de kans groot dat je uiteindelijk de aansluiting bij elkaar verliest.

7. Wacht met het toetreden tot elkaars vriendengroep
Ze zeggen vaak: ‘Zeg mij wie uw vrienden zijn en ik weet wie u bent!’ Klopt, maar je kunt de rest van je leven nog met zijn of haar vriendengroep optrekken. Neem in het begin de tijd om dingen met elkaar te ondernemen. Dan wordt veel duidelijker hoe het echt met jullie zit. Ga je van meet af aan met vrienden uit, dan wordt dit beeld diffuser.

8. Praat neutraal over je ex
Meestal hoort er bij een nieuwe partner ook een ex. Soms ook kinderen. Lelijk praten over je ex- vinden de meeste partners niet plezierig om aan te horen. En bedenk je goed dat ze stiekem denken: ‘Zo zou hij of zij ook een dag over mij kunnen praten’. Wees zoveel mogelijk neutraal over je verleden, ook als het pijnlijk is.

9. Doe leuke dingen
Sleur kan altijd nog. Als je in het begin tijd investeert om leuke dingen met elkaar te doen, heb je hier later veel baat bij. Als je samen een leuke tijd doormaakt en je bijvoorbeeld samen iets onderneemt dat je allebei echt leuk vindt, verbind je je makkelijker.

Bron: Parship

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.