rode vlaggen

9 signalen voor rode vlaggen

In een relatie is het altijd moeilijk om uit te sluiten of je te maken hebt met een partner die niet helemaal eerlijk is, die vreemdgaat en jou bedriegt.  Die angst is jammer genoeg vaak niet ongegrond. Er is natuurlijk geen alles uitsluitende manier om dit te controleren. Er zijn wel een aantal signalen waar je op moet letten als je twijfelt.

Heb je te maken met een bedrieger?

Dus de vraag is nu, hoe kun je uitvinden of je te maken hebt met een vreemdganger of een leugenaar? Het lastige in een relatie is dat valsspelers zo goed worden in het verbergen van hun geheim, dat zodra je er achter komt het waarschijnlijk al een tijd aan de gang is. Wanneer je eenmaal met een bedrieger te maken hebt gehad, dan ben je mogelijk op je hoede. Ben je nog nooit bedrogen dan heb je waarschijnlijk geen flauw idee.

Wat is de waarheid?

Heb je echter een zeurende gedachte in je hoofd dat er iets gaande is qua bedriegen, maak dan gebruik van deze manieren om achter de waarheid te komen.

1. Je hebt je partner betrapt op een onnodig leugen.

Je partner zegt dat hij constant op kantoor geweest is, maar hij blijkt in een bar een drankje te hebben gedronken met een collega, daar kom je via social media achter. Niks mis mee, maar daarover hoeft hij niet te liegen als er niets aan de hand is. De reden kan zijn dat de ander niet wil dat jij precies weet waar de ander uithangt. Alarmbel rinkelt.

2. Jouw partner lijkt de laatste tijd snel afgeleid.

Natuurlijk kan iedereen het wel eens druk hebben en afgeleid zijn door werk of familie zaken. Weet jij echter dat dit niet aan de hand is, wat zou dan de oorzaak kunnen zijn van het afgeleid zijn?

Als je iets te verbergen hebt, dan kun je daardoor verwarring voelen of je schuldig voelen. Dit geeft onrust, zeker als de partner bezig is met nadenken over volgende stiekeme afspraak.

3. Je partner doet  ineens meer haar best met kleding. 

Wanneer je uitspreekt wat je bij je partner leuk vindt staan, zal de ander daar vaak iets mee doen. Draagt ze ineens kleding die je van haar niet gewend bent, bv jurkje met hakken in plaats van casual spijkerbroek met t-shirt, dan is dit op zijn minst opvallend.

Een chiquere uitstraling kan ook te maken hebben met een receptie op kantoor of met een sollicitatie gesprek, maar dat weet je dan als het goed is.

4. Je partner ineens ander en duurder uitgave patroon heeft.

Het erop na houden van twee relaties tegelijk, kan duur zijn. Vooral als de derde een duurdere smaak heeft. Heeft je partner dus ineens meer kosten en lijkt hij minder over te houden, dan is dat opvallend.

Je kunt natuurlijk gaan letten op bonnetjes in zijn portemonnee, die duiden op etentjes en uitgaven die niet van jou gericht. Dat is soort van schending van de privacy, let daarvoor op. Kom je echter toevallig een betalingsbewijs tegen van een geboekt hotel, waar je niks van wist, dan wordt het mogelijk tijd voor een confrontatie.

5.Uw partner heeft vrienden die vals te spelen.

Heeft je partner een vriend, die jij ervan verdenkt ook niet helemaal eerlijk te zijn, dan mag je mogelijk meer gaan opletten. Heb je namelijk iemand in je omgeving die doet alsof bedriegen de normaalste zaak van de wereld is, dan kun je daar sneller in mee gaan. Die vriend kan jouw partner ook de kneepjes van het vak leren.

Je kunt natuurlijk aangeven aan je partner dat je niet zo blij bent met die vriend. Die vriend zal echter al veel langer in beeld zijn dan jij, dus pas daarmee op. Ben er wel van bewust dat ze elkaar een alibi kunnen verschaffen.

6. Jouw partner heeft ineens een inlogcode op zijn telefoon.

Voorheen mocht je op zijn telefoon spelletjes doen, nu moet er eerst een code ingevoerd worden of is de telefoon veel meer uit jouw zicht.

Hier wordt het opletten geblazen voor vrouwen. Mannen zijn namelijk niet van lang sms’en met vrienden. Doet hij dat ineens wel, dan kun je je afvragen waarom.  Dus is er ineens een nieuwe naam van een voor jou onbekende vriend, dan kan dit mogelijk een schuilnaam zijn voor een nieuwe vriendin.

7. Jouw partner is plots nerveus als iemand belt.

Een telefoon is om te bellen of om gebeld te worden. Levert dit ineens kriebels op bij de ontvanger dan is er mogelijk een voor jou onbekende, maar voor hem bekende, aan de andere kant van de lijn.

Bij de vraag wie daar belde, moet je wel een gewoon antwoord krijgen. Is dat niet zo, dan is dat verdacht.  Als het de baas, de moeder of een vriend is die belt , is er namelijk geen reden om het te verbergen van je.

8. Jouw partner geeft jou overal de schuld van.

Of het nu relevant is of niet, jij lijkt in de relatie altijd overal de schuld van te krijgen. Bedriegers zijn vrij snel in het vermelden wat er ontbreekt in een relatie. Dat kan voor de bedrieger zijn schuldgevoel verminderen richting jou.  Laat het nooit zo ver komen in een relatie dat jij er ook gaat geloven dat het vreemdgaan jou eigen schuld is, omdat jij beter dit of beter dat had moeten doen.

Zaken in de relatie die niet goed lopen moet je bespreken en oplossen. Elkaar gaan bedriegen is nooit de oplossing. Denk daaraan.

9. Jij was ooit degene waar hij iemand mee bedroog.

Er is een oud gezegde dat zegt: “Eens een bedrieger, altijd een bedrieger.” Was jij ooit zijn minnares, dan weet je hoe goed je partner in staat is, er een andere relatie naast te hebben.  Er zal mogelijk altijd dat onrustige gevoel blijven dat wat zijn eerder partner is overkomen ook  jou kan overkomen.

Je doet er inderdaad goed aan dit in je achterhoofd te houden. Waarom zou die persoon ineens veranderen? Omdat jij zo speciaal bent? De kans zal altijd aanwezig zijn. Iemand die nog nooit bedrogen heeft, zal dat waarschijnlijk minder snel gaan doen.

Alarmbellen betekent niet altijd brand

Bedrogen worden in een relatie kan als het ergste voelen wat je kan overkomen in een relatie. Wil je dat niet, houdt dan goed de genoemde signalen in de gaten. Een gewaarschuwd man of vrouw, telt voor twee. Stap er anders uit, nu het nog kan.

Let op! Waarschuwing. Dit zijn alarmbellen, rode vlaggen. Maar ben wel zuinig met vooroordelen. Misschien ligt de opgemerkte verandering wel aan jou. Ook al heb je alle vlaggen wapperen, dan is verraad nog niet bij voorbaat daar. Ben voorzichtig met elkaar dit voor de voeten te werpen. Dit maakt meer kapot dan je mogelijk lief is.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland