In een relatie is het altijd moeilijk om uit te sluiten of je te maken hebt met een partner die niet helemaal eerlijk is, die vreemdgaat en jou bedriegt.  Die angst is jammer genoeg vaak niet ongegrond. Er is natuurlijk geen alles uitsluitende manier om dit te controleren. Er zijn wel een aantal signalen waar je op moet letten als je twijfelt.

Heb je te maken met een bedrieger?

Dus de vraag is nu, hoe kun je uitvinden of je te maken hebt met een vreemdganger of een leugenaar? Het lastige in een relatie is dat valsspelers zo goed worden in het verbergen van hun geheim, dat zodra je er achter komt het waarschijnlijk al een tijd aan de gang is. Wanneer je eenmaal met een bedrieger te maken hebt gehad, dan ben je mogelijk op je hoede. Ben je nog nooit bedrogen dan heb je waarschijnlijk geen flauw idee.

Wat is de waarheid?

Heb je echter een zeurende gedachte in je hoofd dat er iets gaande is qua bedriegen, maak dan gebruik van deze manieren om achter de waarheid te komen.

1. Je hebt je partner betrapt op een onnodig leugen.

Je partner zegt dat hij constant op kantoor geweest is, maar hij blijkt in een bar een drankje te hebben gedronken met een collega, daar kom je via social media achter. Niks mis mee, maar daarover hoeft hij niet te liegen als er niets aan de hand is. De reden kan zijn dat de ander niet wil dat jij precies weet waar de ander uithangt. Alarmbel rinkelt.

2. Jouw partner lijkt de laatste tijd snel afgeleid.

Natuurlijk kan iedereen het wel eens druk hebben en afgeleid zijn door werk of familie zaken. Weet jij echter dat dit niet aan de hand is, wat zou dan de oorzaak kunnen zijn van het afgeleid zijn?

Als je iets te verbergen hebt, dan kun je daardoor verwarring voelen of je schuldig voelen. Dit geeft onrust, zeker als de partner bezig is met nadenken over volgende stiekeme afspraak.

3. Je partner doet  ineens meer haar best met kleding. 

Wanneer je uitspreekt wat je bij je partner leuk vindt staan, zal de ander daar vaak iets mee doen. Draagt ze ineens kleding die je van haar niet gewend bent, bv jurkje met hakken in plaats van casual spijkerbroek met t-shirt, dan is dit op zijn minst opvallend.

Een chiquere uitstraling kan ook te maken hebben met een receptie op kantoor of met een sollicitatie gesprek, maar dat weet je dan als het goed is.

4. Je partner ineens ander en duurder uitgave patroon heeft.

Het erop na houden van twee relaties tegelijk, kan duur zijn. Vooral als de derde een duurdere smaak heeft. Heeft je partner dus ineens meer kosten en lijkt hij minder over te houden, dan is dat opvallend.

Je kunt natuurlijk gaan letten op bonnetjes in zijn portemonnee, die duiden op etentjes en uitgaven die niet van jou gericht. Dat is soort van schending van de privacy, let daarvoor op. Kom je echter toevallig een betalingsbewijs tegen van een geboekt hotel, waar je niks van wist, dan wordt het mogelijk tijd voor een confrontatie.

5.Uw partner heeft vrienden die vals te spelen.

Heeft je partner een vriend, die jij ervan verdenkt ook niet helemaal eerlijk te zijn, dan mag je mogelijk meer gaan opletten. Heb je namelijk iemand in je omgeving die doet alsof bedriegen de normaalste zaak van de wereld is, dan kun je daar sneller in mee gaan. Die vriend kan jouw partner ook de kneepjes van het vak leren.

Je kunt natuurlijk aangeven aan je partner dat je niet zo blij bent met die vriend. Die vriend zal echter al veel langer in beeld zijn dan jij, dus pas daarmee op. Ben er wel van bewust dat ze elkaar een alibi kunnen verschaffen.

6. Jouw partner heeft ineens een inlogcode op zijn telefoon.

Voorheen mocht je op zijn telefoon spelletjes doen, nu moet er eerst een code ingevoerd worden of is de telefoon veel meer uit jouw zicht.

Hier wordt het opletten geblazen voor vrouwen. Mannen zijn namelijk niet van lang sms’en met vrienden. Doet hij dat ineens wel, dan kun je je afvragen waarom.  Dus is er ineens een nieuwe naam van een voor jou onbekende vriend, dan kan dit mogelijk een schuilnaam zijn voor een nieuwe vriendin.

7. Jouw partner is plots nerveus als iemand belt.

Een telefoon is om te bellen of om gebeld te worden. Levert dit ineens kriebels op bij de ontvanger dan is er mogelijk een voor jou onbekende, maar voor hem bekende, aan de andere kant van de lijn.

Bij de vraag wie daar belde, moet je wel een gewoon antwoord krijgen. Is dat niet zo, dan is dat verdacht.  Als het de baas, de moeder of een vriend is die belt , is er namelijk geen reden om het te verbergen van je.

8. Jouw partner geeft jou overal de schuld van.

Of het nu relevant is of niet, jij lijkt in de relatie altijd overal de schuld van te krijgen. Bedriegers zijn vrij snel in het vermelden wat er ontbreekt in een relatie. Dat kan voor de bedrieger zijn schuldgevoel verminderen richting jou.  Laat het nooit zo ver komen in een relatie dat jij er ook gaat geloven dat het vreemdgaan jou eigen schuld is, omdat jij beter dit of beter dat had moeten doen.

Zaken in de relatie die niet goed lopen moet je bespreken en oplossen. Elkaar gaan bedriegen is nooit de oplossing. Denk daaraan.

9. Jij was ooit degene waar hij iemand mee bedroog.

Er is een oud gezegde dat zegt: “Eens een bedrieger, altijd een bedrieger.” Was jij ooit zijn minnares, dan weet je hoe goed je partner in staat is, er een andere relatie naast te hebben.  Er zal mogelijk altijd dat onrustige gevoel blijven dat wat zijn eerder partner is overkomen ook  jou kan overkomen.

Je doet er inderdaad goed aan dit in je achterhoofd te houden. Waarom zou die persoon ineens veranderen? Omdat jij zo speciaal bent? De kans zal altijd aanwezig zijn. Iemand die nog nooit bedrogen heeft, zal dat waarschijnlijk minder snel gaan doen.

Alarmbellen betekent niet altijd brand

Bedrogen worden in een relatie kan als het ergste voelen wat je kan overkomen in een relatie. Wil je dat niet, houdt dan goed de genoemde signalen in de gaten. Een gewaarschuwd man of vrouw, telt voor twee. Stap er anders uit, nu het nog kan.

Let op! Waarschuwing. Dit zijn alarmbellen, rode vlaggen. Maar ben wel zuinig met vooroordelen. Misschien ligt de opgemerkte verandering wel aan jou. Ook al heb je alle vlaggen wapperen, dan is verraad nog niet bij voorbaat daar. Ben voorzichtig met elkaar dit voor de voeten te werpen. Dit maakt meer kapot dan je mogelijk lief is.