datingapp hoger opgeleide singles

9 gedragingen waardoor anderen je niet meer leuk vinden

Het overkomt iedereen wel eens: iemand moet je niet, of je vindt zelf iemand absoluut onuitstaanbaar! Welke dingen iemand gegarandeerd onpopulair maken op social media maar ook in real life? 9 stuks voor je op een rijtje.

1.Te veel foto’s delen

Iedereen heeft wel een paar vrienden op Facebook die voortdurend de ene na de andere foto de wereld insturen. Foto’s van de baby, het ontbijt, de hond of de post.. het maak ze niet uit.

Het overmatig delen van foto’s via sociale media kan je relaties in het echte leven vergallen, blijkt nu uit een studie van de Birmingham Business School. “Dat komt omdat mensen, los van familieleden en hechte vrienden, zich niet verbonden voelen met mensen die voortdurend foto’s van zichzelf posten”, legt David Houghton, de doctoraatsstudent die het onderzoek leidde, uit.

“Wees voorzichtig met wat je deelt en denk na over hoe het gezien zal worden door anderen. Delen is een leuke manier om vriendschappen te verbeteren, maar het kan er ook veel beschadigen”, stelt Ben Marder, een andere doctoraatsstudent die meewerkte aan het onderzoek.

2.Te veel of te weinig Facebookvrienden hebben

Iedereen heeft wel een Facebookvriend die er 2.000 vrienden op na houdt. Dat die persoon al die mensen persoonlijk kent, lijkt onwaarschijnlijk. En dat is net wat je onbetrouwbaar maakt als vriend. Met te weinig vrienden lijk je dan weer asociaal. Uit een peiling van 2014 die Business Insider aanhaalt, vinden volwassen Facebookgebruikers 338 vrienden het meest wenselijke getal.

3. Extreem vertrouwelijke dingen delen met mensen die je nog niet goed kent

Mensen vinden elkaar sneller leuk wanneer ze vertrouwelijke informatie uitwisselen met elkaar, zeker als volwassene. Maar psychologen waarschuwen ervoor dat als je te snel te persoonlijk wordt, mensen alsnog een afknapper krijgen. Zo vertel je aan mensen die je amper kent beter niet over die buitenechtelijke relatie van je zus of die zware depressie van je vader. De sleutel: persoonlijk worden zonder té persoonlijk te worden. Vertel dus liever over je hobby’s dan over de problemen van je naaste omgeving.

4. Mensen vragen stellen zonder ooit over jezelf te praten

Zoals net vermeld, is het belangrijk om vertrouwelijke informatie uit te wisselen om een vriendschap op te bouwen. Maar dan moet het natuurlijk van twee kanten komen. Als iemand je dingen toevertrouwt, en jij vertelt niets over jezelf, dan kom je al snel onsympathiek over. Bovendien lijkt een gesprek waarbij je alleen maar vragen stelt en zelf niets lost, meer op een verhoor dan op een conversatie.

5. Profielfoto’s in close-up posten

Als je een Facebook- of LinkedIn-profielfoto hebt waarbij je gezicht tegen de lens lijkt geplakt, kan je die beter maar snel vervangen voor een andere foto. Het ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar uit een studie blijkt ook je onbetrouwbaarder en incompetenter uitziet. Je kan je dus beter van een beetje verder laten fotograferen.

6. Je gevoelens verstoppen

Uit onderzoek blijkt ook dat de kans groter is dat mensen je leuk zullen vinden als je je gevoelens toont. Wie alles opkropt, komt over als een ijskonijn.

7. Te vriendelijk zijn

Je zou denken dat je ervoor beloond wordt als je je altijd opstelt als de goedzak van de groep, maar niets is minder waar. Uit een studie van de Washington State University uit 2010 blijkt dat wie te vriendelijk is wantrouwen opwekt. Wees dus niet steeds de persoon die zich opoffert. Af en toe is het OK om nee te zeggen.

8. Nederig pronken

“Nederig pronken.” Zo noemt Business Insider het gedrag van mensen die indruk proberen te maken door zichzelf complimenten te geven, maar het als zelfkritiek verpakken. Dat gebeurt bijvoorbeeld wel eens wanneer iemand indruk wil maken tijdens een sollicitatiegesprek.

Dat kan we al eens verkeerd uitpakken, blijkt uit een studie. Studenten werd gevraagd neer te schrijven hoe ze tijdens een sollicitatiegesprek over hun zwaktes zouden praten. Maar liefst drie vierde pronkte op een nederige manier. Ze schreven bijvoorbeeld een perfectionist te zijn of te hard te werken. Doe dat niet, want werkgevers zijn eerder geneigd iemand aan te nemen die simpelweg eerlijk is.

9. Te nerveus worden

Laat nooit zien – of ruiken – dat je zweet uit nervositeit. Uit een onderzoek van het Monell Chemical Senses Center blijkt dat mensen je minder leuk gaan vinden.

De onderzoekers lieten proefpersonen video’s zien van vrouwen die bijvoorbeeld in een kantoor werken. De proefpersonen kregen tijdens de video drie soorten zweet te ruiken: zweet van bij het sporten, zweet uit nervositeit, en zweet dat verdoezeld werd door deodorant. De deelnemers gaven de vrouwen met angstzweet de minste scores over de hele lijn.

Conclusie? Verberg je angstzweet, desnoods met een hele hoop deodorant.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.