89 procent van de Lexa koppels nog steeds samen

Over online dating wordt veel geschreven en bestaan genoeg meningen. Maar hoe succesvol is online daten eigenlijk? Datingsite Lexa.nl heeft, onder bijna 1.000 voormalige Lexa.nl members, een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de succesfactoren van online dating. Hieruit blijkt onder andere dat, van alle members die via Lexa.nl hun partner hebben gevonden, maar liefst 89% nog steeds bij elkaar is.

‘Uit dit onderzoek blijkt ook dat er maar liefst 234 mensen per week hun ideale partner via Lexa.nl vinden. Een prachtig resultaat en dat heeft ons doen besluiten de claim ‘Elke week 234 nieuwe verhalen!’ te verwerken in onze communicatiestrategie. De eerste commercials met deze claim zijn momenteel te zien op televisie’, aldus Stefan van den Berg, managing director Lexa.nl.

Foto is favoriet
Tijdens het online zoeken naar de meest ideale partner speelt de foto van iemand een grote rol. Een foto blijkt dan ook het belangrijkste criterium waarop gezocht wordt. Daarnaast wordt er vooral gezocht op leeftijd en woonplaats. 60% van de voormalige Lexa.nl members die een partner hebben wonen nog geen 50 kilometer van elkaar. Dit geeft tevens aan dat men bij voorkeur zoekt naar mensen in de eigen regio.

Tijd tussen de virtuele- en echte ontmoeting
Als eenmaal het eerste online contact is gelegd, duurt het gemiddeld bijna een maand voordat men met elkaar afspreekt. De meest favoriete plek om voor de eerste keer af te spreken is bij iemand thuis, gevolgd door een restaurant of café. In tegenstelling tot deze onderzoeksresultaten is het toch raadzaam eerst af te spreken op een openbare plek. Mocht de afspraak tegenvallen dan is het in een druk bezocht café minder bezwaarlijk om afscheid van elkaar te nemen.

(Toekomst)plannen
Wanneer het echt blijkt te klikken tussen twee mensen, dan zijn er een aantal zaken die de kersverse koppels bezighoudt. Allereerst een ontmoeting met de ouders. De goedkeuring van de relatie blijkt hier onbewust een grote rol te spelen. Daarna is ‘de eerste vakantie samen’ een belangrijk gespreksonderwerp. Ook geeft ruim 30% toe het woord ‘samenwonen’ al snel bespreekbaar te willen maken. Trouwen en samen een huis kopen zijn zaken waar de deelnemers uit het onderzoek het minst mee bezig zijn.

Onderzoek
Onderzoeksbureau Ipsos Vantis heeft een online onderzoek uitgevoerd in Nederland onder 910 voormalige Lexa.nl members van 25 jaar en ouder en die hun membership op Lexa.nl hebben stopgezet.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?