single 50 plus

8 x waarom slimme vrouwen minder kans hebben op de datingmarkt

Jij, leuke volwassen vrouw van een jaartje of 45 of 50+ hebt je leven prima voor elkaar. Goede baan ook, want je hebt een prima stel hersens meegekregen. Maar wist je dat hoe slimmer je bent hoe moeilijker het is om een leuke nieuwe man te vinden? Kijk maar!

1# Je hebt het prima voor elkaar

Veel vrouwen willen een man omdat hij het leven makkelijker maakt. Vooral financieel. En je hoeft nooit alleen naar een feestje – ook prettig. Als je daar geen last van hebt, heel gelukkig bent in je eentje en zelf je rekeningen kunt betalen, is het nogal een grote stap je zelfstandigheid op te geven voor een prins op een wit paard, hoe leuk hij ook lijkt.

2# Jij bent niet bang over te blijven

Kan jou wat schelen dat je geen man hebt. Als-ie komt, is het prima, maar je bent niet bang de boot te missen en vindt alleen wonen heerlijk. En wat je vriendinnen, zussen en de rest van de wereld denkt (zo’n leuke vrouw en toch geen man, daar moet iets mis mee zijn, o jee) kan je al helemaal geen ene moer schelen.

3# Je bent kritisch – en terecht

Mijn zus heeft weleens streng tegen me gezegd: ‘Maar Els, je bent ook veel te kritisch.’ Hallo? Waarom zou ik wel kritisch mogen zijn als ik een auto koop maar niet als een man langskomt? Het is me nogal wat: een relatie. Een pak melk gooi je achteloos in je winkelwagentje, maar een man moet toch eerst eens nader worden bekeken voor hij door de ballotage komt.

4# Je hebt al een fijn leven

Je hebt vriendinnen, een heerlijk donzen dekbed, een afstandsbediening, Netflix en een baan. Misschien ook nog kinderen die gezellig bij je binnenvallen. Plus een boekenkast en wat centen op de bank. Hallo, hij moet wel van heel goede huize komen om je leven nog leuker te maken.

5# Je weet dat er meer nodig is dan stomende sex

Hij ziet er goed uit en is ook nog eens lekker in bed. Gefeliciteerd, maar voor een liefdevolle relatie is meer nodig. Dat hij hersens en humor heeft bijvoorbeeld, dat hij voor je zorgt als je ziek of verdrietig bent, dat je je veilig bij hem voelt. Is dat niet het geval, dan mag hij je af en toe best een nachtelijk bezoekje brengen maar voor de rest is het toedoeloe.

6# Je komt een tikkie intimiderend over

Veel mannen vinden het maar eng: een vrouw die weet wat ze wil, haar eigen kost verdient en een mening heeft over politiek/ boeken/films/de wereld/wijn en wat zoal verder ter tafel komt. En mannen die dat eng vinden, vallen echt niet op succesvolle vrouwen. Gelukkig maar, want wij ook niet op hen.

7# Je gaat liever dood dan op Tinder

Omdat je niet gered hoeft te worden door een prins, hoef je ook niet met een gefilterd fotootje en een hunkerend tekstje op een datingsite te staan of te gaan swipen op Tinder. En al helemaal geen energie te verspillen aan chatten met mannen die stiekem getrouwd zijn en pretenderen helemaal gek van je te zijn terwijl ze alleen maar uit zijn op gratis sex.

8# Je hebt geen zin in een gebroken hart

Omdat je precies weet hoe dat voelt en je dat nooit meer hoopt mee te maken. Daarom moet een man wel heel leuk en bijzonder en lief zijn, wil hij je hart veroveren. Zie ook alle punten hierboven.

Bron: Saarmagazine.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam