weinig seks
13 March 2015

8 voedingsmiddelen die je seksdrive belemmeren

Heb je een romantisch avondje gepland en staat er waarschijnlijk ook een potje seks op het programma? Dan is het handig om te weten welke voedingsmiddelen je libido in negatieve zin beïnvloeden. Weet wat je eet voordat je de koffer induikt!

Ondanks het feit dat sommige anti-opwindende voedingsmiddelen op de lange termijn hartstikke goed voor je zijn, is het beter om ze niet te eten wanneer je in the mood bent om de liefde te bedrijven.

Voeding & libido

“Voedsel kan een ongelooflijke invloed op ons leven hebben, niet alleen onze fysieke gezondheid, maar ook op het emotionele welzijn,” zegt Elouise Baušķis, voedingsdeskundige bij NutriCentre. “De libido kan weliswaar ook worden beïnvloed door een aantal externe invloeden zoals stress, vermoeidheid, ploegenarbeid, financiële zorgen of gewoon lange werken uren.”

Baušķis maakte een lijstje van acht voedingsmiddelen die je het best uit je buurt houdt als je van plan bent een avondje door te brengen met je kersverse geliefde.

1. Zwarte drop

Het innemen van drop wordt vaak gekoppeld aan het verlagen van je testosteron. Maar hoe sterker de testosteron, hoe sterker de seksuele begeerte. En dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Het is dus af te raden om dit te eten.

2. Kaas

Melkproducten zijn heuse libido-killers. Het wordt daarom afgeraden om zuivel te consumeren, je zou minder voelen tijdens de seks!

3. Bonen

Volgens Baušķis hangt het allemaal af van hoe je de bonen verteert. “Sommige voelen zich na een maaltijd vol energie, anderen worden traag of voelen zich zelfs opgeblazen,” legt ze uit.

4. Chocolade

Kies chocolade zorgvuldig uit omdat niet alle chocolade af te raden is. Ga voor donkere chocolade die een minimum van 70 procent cacao bevat, omdat het de meest voedzame manier is.

5. Hotdogs

Deze Amerikaanse ongezonde maar zeer snelle eetgewoonte is allesbehalve een stimulans in bed. Het verstopt de vaginale en penisslagaders, waardoor dit meteen een van de minst romantische diners wordt.

6. Pepermunt

Het is aangetoond dat de menthol in pepermunt het testosteron niveau laat zakken. Maar slechte adem is dan weer een argument voor je partner om het niet te doen. Al helemaal uit den boze is kauwgom. Kauwen brengt meer lucht in je systeem, waardoor je geneigd bent te boeren. Pepermunt is een van de meest bekende kruiden, het is geweldig voor de spijsvertering, maar het heeft een negatieve impact op het libido, dus te vermijden.

7. Tonic 

Dit water bevat vaak kinine, die als smaakstof wordt gebruikt. Kinine is gebruikt als een anti-malaria middel, maar het wordt gekoppeld aan een vermindering van de seksuele functies.

8. Friet

Frietjes hebben een zeer hoge glycemische index. Dit betekent dat dit voedsel zijn energie snel aan ons systeem geeft. Misschien voel je je in eerste instantie goed wanneer je ze op eet, maar vrij snel daarna, zal je energie niveau zakken,” zegt de voedingsdeskundige. Bijkomstig moet je ook opletten waar je ze eet. “Als je je achteraf niet goed voelt kan dan liggen aan de slechte kwaliteit van de olie waarin het is gekookt. Dat kan ertoe leiden dat je je traag wordt en kan je zelfs misselijk laten voelen. Een echte libido killer!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

Slechts 1 op 3 van de Nederlanders en Vlamingen weet wat intersekse is

Voor het eerst is onderzoek gedaan naar de kennis en opvattingen...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie