weinig seks

8 voedingsmiddelen die je seksdrive belemmeren

Heb je een romantisch avondje gepland en staat er waarschijnlijk ook een potje seks op het programma? Dan is het handig om te weten welke voedingsmiddelen je libido in negatieve zin beïnvloeden. Weet wat je eet voordat je de koffer induikt!

Ondanks het feit dat sommige anti-opwindende voedingsmiddelen op de lange termijn hartstikke goed voor je zijn, is het beter om ze niet te eten wanneer je in the mood bent om de liefde te bedrijven.

Voeding & libido

“Voedsel kan een ongelooflijke invloed op ons leven hebben, niet alleen onze fysieke gezondheid, maar ook op het emotionele welzijn,” zegt Elouise Baušķis, voedingsdeskundige bij NutriCentre. “De libido kan weliswaar ook worden beïnvloed door een aantal externe invloeden zoals stress, vermoeidheid, ploegenarbeid, financiële zorgen of gewoon lange werken uren.”

Baušķis maakte een lijstje van acht voedingsmiddelen die je het best uit je buurt houdt als je van plan bent een avondje door te brengen met je kersverse geliefde.

1. Zwarte drop

Het innemen van drop wordt vaak gekoppeld aan het verlagen van je testosteron. Maar hoe sterker de testosteron, hoe sterker de seksuele begeerte. En dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Het is dus af te raden om dit te eten.

2. Kaas

Melkproducten zijn heuse libido-killers. Het wordt daarom afgeraden om zuivel te consumeren, je zou minder voelen tijdens de seks!

3. Bonen

Volgens Baušķis hangt het allemaal af van hoe je de bonen verteert. “Sommige voelen zich na een maaltijd vol energie, anderen worden traag of voelen zich zelfs opgeblazen,” legt ze uit.

4. Chocolade

Kies chocolade zorgvuldig uit omdat niet alle chocolade af te raden is. Ga voor donkere chocolade die een minimum van 70 procent cacao bevat, omdat het de meest voedzame manier is.

5. Hotdogs

Deze Amerikaanse ongezonde maar zeer snelle eetgewoonte is allesbehalve een stimulans in bed. Het verstopt de vaginale en penisslagaders, waardoor dit meteen een van de minst romantische diners wordt.

6. Pepermunt

Het is aangetoond dat de menthol in pepermunt het testosteron niveau laat zakken. Maar slechte adem is dan weer een argument voor je partner om het niet te doen. Al helemaal uit den boze is kauwgom. Kauwen brengt meer lucht in je systeem, waardoor je geneigd bent te boeren. Pepermunt is een van de meest bekende kruiden, het is geweldig voor de spijsvertering, maar het heeft een negatieve impact op het libido, dus te vermijden.

7. Tonic 

Dit water bevat vaak kinine, die als smaakstof wordt gebruikt. Kinine is gebruikt als een anti-malaria middel, maar het wordt gekoppeld aan een vermindering van de seksuele functies.

8. Friet

Frietjes hebben een zeer hoge glycemische index. Dit betekent dat dit voedsel zijn energie snel aan ons systeem geeft. Misschien voel je je in eerste instantie goed wanneer je ze op eet, maar vrij snel daarna, zal je energie niveau zakken,” zegt de voedingsdeskundige. Bijkomstig moet je ook opletten waar je ze eet. “Als je je achteraf niet goed voelt kan dan liggen aan de slechte kwaliteit van de olie waarin het is gekookt. Dat kan ertoe leiden dat je je traag wordt en kan je zelfs misselijk laten voelen. Een echte libido killer!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.