8 tips om je vakantie te maximaliseren

Wie kent het niet: dan vertrek je op vakantie, maar je slaagt er niet in het werk los te laten. Voor je het weet is je vakantie half voorbij, en komt ‘terug aan het werk’ deprimerend genoeg terug in zicht.

Haal meer uit je vakantie.

Maar hoe haal je het maximum uit je vakantie?

Met deze tien tips:

1) Maak je geen zorgen over hoe het zal zijn na je verlof

Voor de vakantie maak je er een punt van je mailbox uit te kuisen, je bureau op te ruimen in de hoop van met een schone lei te beginnen na de vakantie. “Maar wat je ook doet: er is altijd veel werk om terug naar toe te keren na een vakantie. Weeg af of het voor jou voordelen heeft.” Kunnen je collega’s niet verder omdat jij iets niet hebt afgewerkt, of rekenen mensen op jouw antwoord, dan doe je het uiteraard wel. Maar kies de juiste dingen en begin lang genoeg voor je verlof met het afwerken van een prioriteitenlijstje.

2) Wees niet te bereikbaar

Het is heel collegiaal om mails te blijven beantwoorden of regelmatig in te bellen, maar dan laat je het werk niet los. En je collega’s lossen ook niets zelf op, maar leggen hun problemen gewoon aan jou voor. Dan kan je evengoed niet op vakantie gaan.

3) Oefen je ‘vakantiemodus’

Lees ’s avonds geen mails meer, zet je gsm al eens af, ga uitgebreid lunchen of een wandeling maken. Oefen ‘weg zijn van het werk’.

4) Temper de verwachtingen

Te veel verwachten van de vakantie (en mooi weer en geen ruzie en toffe activiteiten en veel tijd om te lezen en een perfecte reis en en en…) plaatst je ook weer onder stress. Onverwachte gebeurtenissen kunnen roet in het eten gooien. Verwacht geen perfectie, en wind je niet op als het misloopt. Eén tegenslag betekent niet dat de hele vakantie in het water ligt! Aanvaard het, en sta er niet bij stil. Neem een boek, een dvd of je mp3-speler en ontspan.

5) Vakantie is vakantie

Vakantie is niet hetzelfde als werken op een andere locatie. Vermijd lezen van e-mails, beluisteren van voicemails of ‘raprap’ iets fixen.

6) Ga anders om met je gsm

Gsm’s en smartphones zijn niet weg te denken, maar door ze anders te gebruiken vermijd je te veel in de verleiding te komen. Zet het automatisch binnenhalen van de mails af, zet het geluid uit en laat hem ‘oeps’ binnenliggen als je naar het strand vertrekt.

7)  Plan een activiteit

Het vooruitzicht niets (of weinig) te doen hebben, kan mensen ook stresseren. Door een activiteit te plannen, neem je (een deel van) de stress weg. Opgelet voor het doorslaan van de schaal: elke dag propvol plannen is ook niet de ontspanning waar je naar op zoek bent.

8) Alles komt goed

Het is misschien pijnlijk voor het ego, maar toch waar: alles komt goed, ook zonder jou op het werk. Laat het los, gun jezelf de tijd vrijaf.

En dan kan je er met dubbele energie weer tegenaan als je terugkomt. Bij een dag tegenslag, heb je toffe vakantieherinneringen en -foto’s om bij weg te dromen, en geen ‘vakantie’ waarbij je je alleen het scherm van je gsm herinnert…

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten