vakantie heimwee

8 tips om je vakantie te maximaliseren

Wie kent het niet: dan vertrek je op vakantie, maar je slaagt er niet in het werk los te laten. Voor je het weet is je vakantie half voorbij, en komt ‘terug aan het werk’ deprimerend genoeg terug in zicht.  Maar hoe haal je het maximum uit je vakantie?

Met deze 8 tips:

1) Maak je geen zorgen over hoe het zal zijn na je verlof

Voor de vakantie maak je er een punt van je mailbox uit te kuisen, je bureau op te ruimen in de hoop van met een schone lei te beginnen na de vakantie. “Maar wat je ook doet: er is altijd veel werk om terug naar toe te keren na een vakantie. Weeg af of het voor jou voordelen heeft.” Kunnen je collega’s niet verder omdat jij iets niet hebt afgewerkt, of rekenen mensen op jouw antwoord, dan doe je het uiteraard wel. Maar kies de juiste dingen en begin lang genoeg voor je verlof met het afwerken van een prioriteitenlijstje.

2) Wees niet te bereikbaar

Het is heel collegiaal om mails te blijven beantwoorden of regelmatig in te bellen, maar dan laat je het werk niet los. En je collega’s lossen ook niets zelf op, maar leggen hun problemen gewoon aan jou voor. Dan kan je evengoed niet op vakantie gaan.

3) Oefen je ‘vakantiemodus’

Lees ’s avonds geen mails meer, zet je gsm al eens af, ga uitgebreid lunchen of een wandeling maken. Oefen ‘weg zijn van het werk’.

4) Temper de verwachtingen

Te veel verwachten van de vakantie (en mooi weer en geen ruzie en toffe activiteiten en veel tijd om te lezen en een perfecte reis en en en…) plaatst je ook weer onder stress. Onverwachte gebeurtenissen kunnen roet in het eten gooien. Verwacht geen perfectie, en wind je niet op als het misloopt. Eén tegenslag betekent niet dat de hele vakantie in het water ligt! Aanvaard het, en sta er niet bij stil. Neem een boek, een dvd of je mp3-speler en ontspan.

5) Vakantie is vakantie

Vakantie is niet hetzelfde als werken op een andere locatie. Vermijd lezen van e-mails, beluisteren van voicemails of ‘raprap’ iets fixen.

6) Ga anders om met je gsm

Gsm’s en smartphones zijn niet weg te denken, maar door ze anders te gebruiken vermijd je te veel in de verleiding te komen. Zet het automatisch binnenhalen van de mails af, zet het geluid uit en laat hem ‘oeps’ binnenliggen als je naar het strand vertrekt.

7)  Plan een activiteit

Het vooruitzicht niets (of weinig) te doen hebben, kan mensen ook stresseren. Door een activiteit te plannen, neem je (een deel van) de stress weg. Opgelet voor het doorslaan van de schaal: elke dag propvol plannen is ook niet de ontspanning waar je naar op zoek bent.

8) Alles komt goed

Het is misschien pijnlijk voor het ego, maar toch waar: alles komt goed, ook zonder jou op het werk. Laat het los, gun jezelf de tijd vrijaf.

En dan kan je er met dubbele energie weer tegenaan als je terugkomt. Bij een dag tegenslag, heb je toffe vakantieherinneringen en -foto’s om bij weg te dromen, en geen ‘vakantie’ waarbij je je alleen het scherm van je gsm herinnert…

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?