Met de komst van het internet, kwamen er binnen korte tijdsbestek ineens een enorme hoeveelheid kansen voor romantiek, liefde, vriendschap en opwinding bij. Het is nu veel makkelijker om potentiële partners in het leven te ontmoeten, zelfs zonder oog in oog met hen te komen. Meestal vanwege de grotere  anonimiteit, neigen mensen meer open te zijn over zichzelf. Neigen ze meer te zeggen wat ze van een relatie verwachten. Zoek jij nog redenen om je over de streep te trekken?

Huiverig om te starten met online dating?

Gewoon in gesprek openheid tonen is blijkbaar een stuk lastiger dan wanneer je anoniem met iemand op afstand zit te chatten.  Mannen die wat nerveus zijn om iemand die ze leuk vinden gedag te zeggen, hebben in de afgelopen tijd meer zelfvertrouwen gekregen door op allerlei sociale media sites op een ander soort manier contact te zoeken of zich te laten horen. Vrouwen hebben al vaker de neiging om geschreven beter te vertellen wat ze vinden voelen. Zij slaan nu vaak aan het bloggen. Ze vinden het vaak moeilijk om direct met anderen te praten over wie ze zijn, hoe ze zich voelen of wat ze denken. Sociale media lijkt ook voor hen een goede manier. Dus wat voor kwaad zit er in het uitproberen van online dating? Als iedereen het kan, moet ik als single het toch ook kunnen, dat moet je denken. Inderdaad!

Redenen om te starten met online dating

De omgangsvormen tussen mannen en vrouwen zijn tegenwoordig vrij los, maar toch vinden veel mannen en vrouwen het nog lastig om zomaar met een vreemde te gaan praten. Hier zijn acht goede redenen om in ieder geval online dating een kans te geven.

1. Voor het plezier

Waarom zou er een andere reden moeten zijn om online te gaan daten dan enkele en alleen plezier? Zeker niet. Het hebben van een plezierige tijd wanneer je een nieuw iemand ontmoet is al wat waard. Alleen thuis zitten dat kan altijd nog.

2. Een nieuwe ervaring

Mensen die wat terughoudender zijn en meer eisen stellen aan het ontmoeten van nieuwe mensen, kunnen dit ook gewoon zien als een nieuwe ervaring. Online dating dat moet je gewoon een geprobeerd hebben. Alleen al het feit iets nieuws uit te proberen of het overwinnen van een uitdaging moet opwinding geven! En mogelijk nog een partner op de koop toe.

3. Bucket list

Op de bucket list van iedereen, zeker van de iets jongeren onder ons, moet online dating vermeld staan. Het kost bijna niks en kan opwindend zijn, dus niet schrappen voor je lijstje voor je het gedaan hebt.

4. Betere opties

Door de anonimiteit van online dating heb je veel meer de vrijheid om te kiezen wat je eigenlijk wilt. Wanneer je geen behoeft hebt aan blind dates waar je verplicht voelt aardig te doen, dan vind je het waarschijnlijk best prettig om zomaar eens een praatje te maken online. Wanneer het dan niet bevalt, kun je dat ook makkelijker zeggen, zo bot of direct als jij wilt.

5. Overeenkomsten

Er zijn zowel betaalde als onbetaalde online dating sites. Bij beiden kun je vaak al allerlei voorkeuren opgeven over je zelf of over de ander. Ook kun je kwijt waar je absoluut niet van houdt, wat je tegenstaat. Je krijgt dan al sneller mensen te pakken die gelijkgestemd zijn of gelijke hobby’s hebben.  Misschien hou je van films of van lezen, geef dat te kennen, dan zijn er vast anderen die dat ook al prettig vinden. Een gesprek is dan zo gestart.

6. Opwinding

Online dating is en blijft spannend en geeft opwinding. Het is toch mooi om over jaren te kunnen zeggen dat je in je leven allerlei spannende dingen gedaan hebt. Wanneer je online date overgaat in een echte date, dan is dat echt spannend. Wil je wel online, maar de persoon niet in het  echt ontmoeten, dan is dat jouw eigen keus.

7. seks

Mannen geven het mogelijk eerder toe dat ze online dating gebruiken om seks te hebben. Maar waarom  zouden wij vrouwen niet van deze manier gebruik mogen maken om ook een avondje goede seks met iemand te hebben, niets meer en niets minder. Geef altijd wel zelf aan of je hiervoor in bent of niet. Laat je niet intimideren.

8. Ontmoet je soulmate

Hoewel we niet allemaal geloven in het feit dat er ergens een soulmate rondloopt, toch is het vinden van een soulmate voor veel vrouwen wel de reden om online dating een kans te geven. Vrouwen zijn doorgaans wat romantischer en het is toch fijn om te bedenken dat het iets zou kunnen worden tussen jou en jouw online date, die overal en nergens kan zijn.

Online dating kan een hele makkelijke en handige manier zijn om elkaar te bereiken. Zeker als blijkt dat jouw soulmate gewoon niet een straat verder woont maar een paar steden verderop. Die persoon had je op straat nooit kunnen treffen.

Veel succesvolle verhalen

Iedereen moet dus voor zich zelf afvragen of één van deze redenen genoeg is om je over de streep te trekken.  Er zijn veel succesvolle liefdesverhalen uitvoortgekomen. Jij kent ook vast wel mensen die op deze manier hun ware gevonden hebben, ik anders wel meer dan één.

Net als in het echte leven zijn er voor en nadelen aan online dating. Het is goed om je zelf open te stellen voor vriendschap, liefde en intimiteit via internet. Wees open maar wees uiterst waakzaam. Blijf daarnaast altijd hoopvol. Je weet maar nooit wanneer jouw soulmate jou ontdekt tijdens zijn of haar zoektocht tijdens online daten.

Eén reactie

  1. Online daten werkt alleen als je als man het uiterlijk hebt van een Di Caprio of Bradd Pitt, want anders willen ze je niet.Er wordt totaal niet gekeken naar hoe iemand van binnen is,uiterlijk is het enige wat telt.En waarom? Er is altijd wel weer een vis in de vijver die veel meer de looks mee heeft dan jou, met als gevolg dat Jan Boerenl*l weer aan de kant geschoven wordt ten gunste van die andere; want de dames willen allemaal hun “hunk” aan hun vriendinnen kunnen showen..Maar totaal geen ene weet hebben hoe de persoon van binnen is.Het gevolg is vaak dat mannen die wel netjes zijn, vrouwvriendelijk, eerlijk en serieus maar wat minder de looks hebben, bij voorbaat al genegeerd worden op datingsites, want “je bent bij voorbaat al niets.”
    Dat ervaar ik jarenlang op datingsites,elke keer weer.
    Ik ben er helemaal klaar mee.

Reacties zijn gesloten.