zweetvoeten

8 redenen om iedere dag een half uur te wandelen

Geef het maar toe. Ook jij zit iedere dag makkelijk een half uurtje te Twitteren, Faccebooken of Instagrammen. Wat als je deze tijd zou gebruiken om eens even buiten een wandeling te maken?

Want wanneer je je telefoon neerlegt en de tijd neemt voor een blokje om, zullen lijf en leden je dankbaar zijn. En wel om de volgende 8 redenen:

1# Je verbrandt ongeveer 150 calorieën

Afhankelijk van je gewicht en loopsnelheid verbrand je met een wandelingetje van een halfuur 150 calorieën. Hoef je je ook niet meer schuldig te voelen over dat koekje na de lunch.

2# Je wordt rustiger

Niets werkt zo ontspannend als lopen – zelfs als je door een drukke straat laveert. Voor nog meer ontspanning download je een meditatie-app die je beluistert tijdens het wandelen.

3# Je benen worden beter gevormd

Al 30 minuten per dag versterkt je dijen en kuitspieren en geeft ze een betere vorm. Als je tussen het lopen door ook nog wat squats en lunges doet, ben je helemaal goed bezig.

4# Je kunt spataderen verminderen

Uit onderzoek van de Cleveland Clinic is bewezen dat regelmatig wandelen spataderen en de pijn daarvan vermindert. Zo lang je je hakken maar thuislaat en lekker je sneakers of wandelschoenen aantrekt.

5#Je verbetert de spijsvertering

Het eten laten zakken na een avondje tafelen is geen gek idee. Zak niet meteen neer voor de tv, maar ga nog even een blokje om om de spijsvertering aan te zwengelen en de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

6#Je wordt er creatiever van

Van de zoveelste herhaling van je favoriete serie word je niet creatiever. Wél als je buiten je hoofd leeg maakt en al helemaal als je een straat of buurt in loopt waar je eigenlijk nooit komt.

7#Je kunt andere taken afvinken

Die tandartsafspraak die je nog moet maken maar al weken uitstelt, die vriendin die je al veel te lang niet gesproken hebt: je kunt ze allemaal bellen tijdens je wandeling. Zo ben je toch een beetje aan het multitasken.

8#Je krijgt zin om meer te sporten

Na een paar weken stelt dat halfuurtje wandelen niets meer voor. Misschien voel je je geïnspireerd om er een tandje bij te doen en te gaan hardlopen of te fietsen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.