willie test womanizer

8 redenen om een orgasme te faken

Een orgasme faken gebeurt vaker dan we denken. Of het nu komt omdat je met je gedachten elders bent, liever wat sneller een einde aan de vrijpartij maakt, of je relatie nog pril is en daarom wat onzeker bent, feit is dat velen heel regelmatig een orgasme faken. We geven je 8 veel voorkomende redenen.

1. Je hebt het emotioneel moeilijk
Je hebt al een tijdje een vaste relatie, maar plots lukt het niet meer tussen de lakens. Misschien is het dan tijd om eens na te denken over jullie relatie. Heeft je partner onlangs iets gedaan dat je vertrouwen heeft beschaamd? Zijn er bepaalde dingen nog niet helemaal uitgepraat? Zulke emotionele aspecten hebben immers een grote invloed op je seksleven. Wanneer je emotioneel van de kaart bent, kan je letterlijk verdoofd zijn, waardoor je niet meer kan genieten van seks.

2. Je relatie is nog pril
Je wilt indruk maken op je partner, en dat is heel begrijpelijk. Maar het is niet nodig om seks als een ‘prestatie’ te gaan zien. Er zullen nu eenmaal altijd knullige en ongemakkelijke momenten zijn wanneer je ook op seksueel vlak helemaal eerlijk bent met elkaar. En laat nu net dat het begin zijn van een goede seksuele relatie.

3. Het gaat te traag
Maar liefst 80% van de vrouwen faken een orgasme om het seksuele spel wat vlotter te doen laten verlopen. Ze weten immers dat het er voor hen toch niet van gaat komen, en hebben er min of meer genoeg van. En het is nu eenmaal niet echt fijn om tegen je partner te zeggen, dus wordt er lustig gefaket.

4. Je bent bang om veroordeeld te worden
Een studie van professor Breanne Fahs legde bloot dat vrouwen meestal een orgasme faken omdat ze bang zijn om veroordeeld te worden voor wat ze écht willen. Zo zei één van de proefpersonen: “Ik wil niet dat hij weet dat ik het soort vrouw ben die niet opgewonden raakt van penetratie.”

5. Je denkt te veel na
Het ligt bijzonder voor de hand, maar toch is het voor velen een probleem: als je te veel nadenkt over of je nu wel of niet gaat klaarkomen, zal er meestal helemaal niets meer van in huis komen. Probeer je in de plaats daarvan te focussen op de lichamelijke sensaties, dat zal je orgasme ten goede komen.

6. Je rookt
Volgens een onderzoek aan de universiteit van Texas heeft nicotine een effect op hoe een vrouw seks aanvoelt en op seksueel vlak functioneert. En niet op een positieve manier. Nog maar eens een reden om te stoppen.

7. Je bent gestresseerd of depressief
Een gelukkig leven betekent doorgaans ook een gelukkig seksleven. Helaas hebben antidepressiva een nefaste invloed op je seksleven. Maar ook tijdens de daad zelf kan het gebeuren dat je met je gedachten elders zit. De gemakkelijkste oplossing? Sporten, dat zou helpen om je hoofd helemaal leeg te maken.

8. Je partner is onzeker
Je wil je partner niet het gevoel geven dat hij niet goed bezig is, of dat het zijn schuld is, en dus zet je maar een oscarwaardige fakeprestatie neer. Ook hier is praten de boodschap, laat je partner duidelijk merken wat jij wel en niet graag hebt.

Meer over solo seks en orgasmes lees je hier.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.