willie test womanizer
28 May 2015

8 redenen om een orgasme te faken

Een orgasme faken gebeurt vaker dan we denken. Of het nu komt omdat je met je gedachten elders bent, liever wat sneller een einde aan de vrijpartij maakt, of je relatie nog pril is en daarom wat onzeker bent, feit is dat velen heel regelmatig een orgasme faken. We geven je 8 veel voorkomende redenen.

1. Je hebt het emotioneel moeilijk
Je hebt al een tijdje een vaste relatie, maar plots lukt het niet meer tussen de lakens. Misschien is het dan tijd om eens na te denken over jullie relatie. Heeft je partner onlangs iets gedaan dat je vertrouwen heeft beschaamd? Zijn er bepaalde dingen nog niet helemaal uitgepraat? Zulke emotionele aspecten hebben immers een grote invloed op je seksleven. Wanneer je emotioneel van de kaart bent, kan je letterlijk verdoofd zijn, waardoor je niet meer kan genieten van seks.

2. Je relatie is nog pril
Je wilt indruk maken op je partner, en dat is heel begrijpelijk. Maar het is niet nodig om seks als een ‘prestatie’ te gaan zien. Er zullen nu eenmaal altijd knullige en ongemakkelijke momenten zijn wanneer je ook op seksueel vlak helemaal eerlijk bent met elkaar. En laat nu net dat het begin zijn van een goede seksuele relatie.

3. Het gaat te traag
Maar liefst 80% van de vrouwen faken een orgasme om het seksuele spel wat vlotter te doen laten verlopen. Ze weten immers dat het er voor hen toch niet van gaat komen, en hebben er min of meer genoeg van. En het is nu eenmaal niet echt fijn om tegen je partner te zeggen, dus wordt er lustig gefaket.

4. Je bent bang om veroordeeld te worden
Een studie van professor Breanne Fahs legde bloot dat vrouwen meestal een orgasme faken omdat ze bang zijn om veroordeeld te worden voor wat ze écht willen. Zo zei één van de proefpersonen: “Ik wil niet dat hij weet dat ik het soort vrouw ben die niet opgewonden raakt van penetratie.”

5. Je denkt te veel na
Het ligt bijzonder voor de hand, maar toch is het voor velen een probleem: als je te veel nadenkt over of je nu wel of niet gaat klaarkomen, zal er meestal helemaal niets meer van in huis komen. Probeer je in de plaats daarvan te focussen op de lichamelijke sensaties, dat zal je orgasme ten goede komen.

6. Je rookt
Volgens een onderzoek aan de universiteit van Texas heeft nicotine een effect op hoe een vrouw seks aanvoelt en op seksueel vlak functioneert. En niet op een positieve manier. Nog maar eens een reden om te stoppen.

7. Je bent gestresseerd of depressief
Een gelukkig leven betekent doorgaans ook een gelukkig seksleven. Helaas hebben antidepressiva een nefaste invloed op je seksleven. Maar ook tijdens de daad zelf kan het gebeuren dat je met je gedachten elders zit. De gemakkelijkste oplossing? Sporten, dat zou helpen om je hoofd helemaal leeg te maken.

8. Je partner is onzeker
Je wil je partner niet het gevoel geven dat hij niet goed bezig is, of dat het zijn schuld is, en dus zet je maar een oscarwaardige fakeprestatie neer. Ook hier is praten de boodschap, laat je partner duidelijk merken wat jij wel en niet graag hebt.

Meer over solo seks en orgasmes lees je hier.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kans op diepzinniger gesprek na orgasme

Het hoogtepunt van een vrijpartij is vaak het orgasme. Dat is...

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van...

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie