Caribbean cruise

8 redenen om een Caribische cruise maken

Met de enorme aantrekkingskracht van spierwitte stranden en een superheldere zee, is het geen wonder dat vorig jaar 15.000 Nederlandse vakantiegangers een Caribische cruise maakten. Er zijn redenen te over om een Caribische cruise te maken. De betrokken associatie CLIA zet deze op een rijtje.

8 redenen om een Caribische cruise te maken

Met zoveel verschillende cruises in het aanbod en eilanden om te ontdekken zijn er genoeg redenen om te kiezen voor een eilandhopping avontuur in de Caribbean.  Cruise Lines International Association (CLIA) zet de belangrijkste op een rij. Daaruit maakten wij weer een selectie.

1. Meer eilanden tijdens 1 reis

Vakantievieren op een Caribisch eiland is al geweldig, dus denk je eens in hoe geweldig het moet zijn om er tijdens een cruise vier, vijf of zelfs meer af te tikken. Zonder gehang op luchthavens of wachten op ferry’s. Gewoon elke dag ontwaken op weer een nieuwe plek om te ontdekken.

2. Maar 1 keer je koffer pakken

Een pluspunt is dat je meerdere bestemmingen en landen bezoekt, maar dat je toch maar een keer je koffer hoeft in- en uit te pakken. Niet meer nodig om elke dag je koffer uit te graven op zoek naar een kledingstuk en in alle vroegte weer netjes in te pakken.

3. Toegevoegde waarde boven hotel

Cruises geven zoveel toegevoegde waarde ten opzichte van een hotel aan land. Maaltijden zijn inclusief, net als heel veel activiteiten en non-stop entertainment van heel hoog niveau. Kies je voor een van de luxere rederijen dan zijn drankjes en specialiteitendiners vaak ook nog inbegrepen.

4. Duik in rijke geschiedenis van Caribbean

Maak een eilandhopping cruise om in de rijke geschiedenis en cultuur van de Caribbean te duiken. De Britten, Fransen, Spanjaarden en Nederlanders lieten genoeg na, zoals prachtige plantagehuizen, forten, kerkjes en zelfs molens voor het suikerriet. In St Kitts kun je een trein pakken die ooit het suikerriet van het land naar de kust vervoerde. Inclusief rumpunch!

5. Echte smaak van Caribbean niet te versmaden

Het eten aan boord is inbegrepen maar om echt de smaak van de Caribbean te pakken te krijgen, gaat er niets boven een lunch zoals de locals dat doen. Probeer bijvoorbeeld  spicy jerk chicken, goat curry, fried flying fish en rijst met zwarte bonen.

6. Verdiep je in piraten verhalen

Weet je nog de verhalen van Blackbeard en andere piraten? De meeste piraten waren niet zulke lieverdjes als Captain Jack Sparrow ons laat geloven. Wie is niet gefascineerd om in het kielzog te gaan van de piraten die 200 jaar geleden over deze wateren schuimden op zoek naar de Spaanse zilvervloot?

7. Alle parels worden aangedaan

De meeste Nederlanders vinden overstappen op een ander vliegtuig een hoop gedoe en blijven plakken op eilanden als Curaçao of de Dominicaanse Republiek. Zonde, want zo mis je pareltjes als St. Lucia, Antigua, Tobago of St. Barths. Tijdens een cruise leun je achterover en bezoek je met je drijvende hotel zowel de grote als de kleinere en onbekende eilanden.

8. Altijd zon, zee en strand

Je krijgt altijd zon, zee en strand. Het is tenslotte de Caribbean. Kies een cruise en je bouwt zandkastelen elke dag op weer een nieuw strand!

Kijk voor meer informatie op www.cruiseexperts.org en kijk eens bij Kras voor scala aan cruises.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.