heimwee vakantie

8 praktische tips: voorkom heimwee op vakantie

Ook al ben je in een geweldig land, heb je een fantastisch leuke groep reisgenoten en geniet je doorgaans met volle teugen van je vakantie, toch kan het gevoel van heimwee je opeens overvallen. Je mist je eigen bed,  je huis, de Hollandse kost of zelfs je eigen douche. Zo gek is het niet om je vertrouwde omgeving te missen als je ver van huis bent. Dat neemt niet weg dat wanneer je echt last hebt van heimwee dit je vakantieplezier kan bederven. Om dat te voorkomen geven we je wat praktische tips.

Heb je vaak en veel last van heimwee? Ga dan op vakantie naar een vertrouwde bestemming. Als je naar een plek gaat waar je al eens geweest bent dan voel je je waarschijnlijk wat sneller thuis. Zo kun je veel beter ontspannen en dus veel meer genieten van je vakantie

8 praktische tips om heimwee te voorkomen

1. Heb je een rondreis geboekt naar een verre bestemming? Begin dan met een reisdagboek. Hou per dag bij wat je allemaal hebt gezien en meegemaakt en schrijf de heimwee lekker van je af. Wat mis je nou precies aan thuis? Door op te schrijven wat je zo mist brengt dit je een stukje dichter bij huis. Daarmee zal het ver weg zijn wat dragelijker worden.

2. Heb je genoeg van dagenlang rijst of een andere lokale specialiteit? Probeer eens ergens te eten waar ze voedsel hebben dat je thuis ook eet. Als je in de gelegenheid bent om zelf te koken dan sla je boodschappen in van jouw lievelingskostje en ga je lekker aan de slag om de smaak en het gevoel van thuis te krijgen.

3. Het kopen van een krant uit je thuisland is niet altijd mogelijk, maar kijk eens of je er ergens eentje op de kop kunt tikken. Ook al is hij een paar dagen oud, door nieuws te lezen uit het land waar je woont  voel je je er een beetje dichterbij en zal de heimwee afnemen.

4. Zoek geregeld contact met het thuisfront. Spreek met je beste vriend(in) af dat je geregeld met elkaar spreekt via Skype. Met je ouders kan natuurlijk ook. Het zien en horen van mensen waar jij je thuis bij voelt maakt dat je weer meer kunt genieten van de bijzondere plek waar je verblijft.

5. Verwen jezelf! Soms is het een kwestie van gewoon doen, jezelf ongegeneerd verwennen. Koop die mooie tas, die veel te dure maar zalige fles wijn of iets waar jij je beslist beter door voelt.

6. Neem foto’s mee als je op reis gaat. Als je dan heimwee krijgt dan kun je op moeilijke momenten even naar alles en iedereen kijken die je mist.  Vrienden, familie, huisdieren, eigenlijk alles waar je zo aan bent gehecht. Je kunt er daarna ongetwijfeld weer even tegen.

7. Kom in beweging. Als je je ellendig voelt is het goed om actief bezig te zijn. Pak de fiets, duik de zee of het zwembad in of trek je hardloopschoenen aan en ga een rondje lopen. Nare gedachtes verdwijnen dan als sneeuw voor de zon.

8. Praat erover met je reisgenoten. Je bent vast de enige niet die last heeft van heimwee. Je hoeft je er echt niet voor te schamen en je hart luchten helpt! Maak er een geweldig vakantie van!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!