heimwee vakantie

8 praktische tips: voorkom heimwee op vakantie

Ook al ben je in een geweldig land, heb je een fantastisch leuke groep reisgenoten en geniet je doorgaans met volle teugen van je vakantie, toch kan het gevoel van heimwee je opeens overvallen. Je mist je eigen bed,  je huis, de Hollandse kost of zelfs je eigen douche. Zo gek is het niet om je vertrouwde omgeving te missen als je ver van huis bent. Dat neemt niet weg dat wanneer je echt last hebt van heimwee dit je vakantieplezier kan bederven. Om dat te voorkomen geven we je wat praktische tips.

Heb je vaak en veel last van heimwee? Ga dan op vakantie naar een vertrouwde bestemming. Als je naar een plek gaat waar je al eens geweest bent dan voel je je waarschijnlijk wat sneller thuis. Zo kun je veel beter ontspannen en dus veel meer genieten van je vakantie

8 praktische tips om heimwee te voorkomen

1. Heb je een rondreis geboekt naar een verre bestemming? Begin dan met een reisdagboek. Hou per dag bij wat je allemaal hebt gezien en meegemaakt en schrijf de heimwee lekker van je af. Wat mis je nou precies aan thuis? Door op te schrijven wat je zo mist brengt dit je een stukje dichter bij huis. Daarmee zal het ver weg zijn wat dragelijker worden.

2. Heb je genoeg van dagenlang rijst of een andere lokale specialiteit? Probeer eens ergens te eten waar ze voedsel hebben dat je thuis ook eet. Als je in de gelegenheid bent om zelf te koken dan sla je boodschappen in van jouw lievelingskostje en ga je lekker aan de slag om de smaak en het gevoel van thuis te krijgen.

3. Het kopen van een krant uit je thuisland is niet altijd mogelijk, maar kijk eens of je er ergens eentje op de kop kunt tikken. Ook al is hij een paar dagen oud, door nieuws te lezen uit het land waar je woont  voel je je er een beetje dichterbij en zal de heimwee afnemen.

4. Zoek geregeld contact met het thuisfront. Spreek met je beste vriend(in) af dat je geregeld met elkaar spreekt via Skype. Met je ouders kan natuurlijk ook. Het zien en horen van mensen waar jij je thuis bij voelt maakt dat je weer meer kunt genieten van de bijzondere plek waar je verblijft.

5. Verwen jezelf! Soms is het een kwestie van gewoon doen, jezelf ongegeneerd verwennen. Koop die mooie tas, die veel te dure maar zalige fles wijn of iets waar jij je beslist beter door voelt.

6. Neem foto’s mee als je op reis gaat. Als je dan heimwee krijgt dan kun je op moeilijke momenten even naar alles en iedereen kijken die je mist.  Vrienden, familie, huisdieren, eigenlijk alles waar je zo aan bent gehecht. Je kunt er daarna ongetwijfeld weer even tegen.

7. Kom in beweging. Als je je ellendig voelt is het goed om actief bezig te zijn. Pak de fiets, duik de zee of het zwembad in of trek je hardloopschoenen aan en ga een rondje lopen. Nare gedachtes verdwijnen dan als sneeuw voor de zon.

8. Praat erover met je reisgenoten. Je bent vast de enige niet die last heeft van heimwee. Je hoeft je er echt niet voor te schamen en je hart luchten helpt! Maak er een geweldig vakantie van!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?