bouwen en vertrouwen
25 June 2016

8 kleine dingen die vertrouwen in een relatie beschadigen

Ze zeggen altijd dat vertrouwen de basis is voor een goede relatie. Helaas zijn er kleine dingen die we misschien over het hoofd zien die dit vertrouwen kunnen beïnvloeden. Daarom helpen wij je een handje door je op deze 8 situaties te wijzen, zodat je deze fouten niet blijft maken.

1) Je bent altijd te laat
Als je steeds te laat komt, terwijl je zegt dat je er zal zijn, kan dit het vertrouwen in je relatie verminderen. Het kan namelijk een teken voor je partner dat hij niet op jou kan rekenen.

2) Als je veroordelend bent
Als je overal een oordeel over hebt, dan kun je het lastig maken voor je partner om bepaalde aspecten van zijn leven met je te delen. Vooral persoonlijke dingen.

3) Als je je gevoelens niet uit
Bijvoorbeeld: je voelt je al een tijdje down, maar vertelt er niks over aan je partner. Als hij juist wel alles deelt waar hij mee zit, kan dit zorgen voor een probleem. Hij kan het gevoel krijgen dat hij jou wel met zijn gevoelens vertrouwt en jij hem simpelweg niet.

4) Je luistert niet
Je partner vertelt dat hij ergens mee zit en jij luistert maar half naar wat hij vertelt. Dit kan een teken zijn van gebrek aan interesse. Je moet goed blijven communiceren zodat je altijd blijft werken aan je relatie.

5) Je vindt zijn familie en vrienden niet leuk
Als je blijft aankaarten dat je niet kunt opschieten met zijn irritante beste vriend, kun je daar beter mee stoppen. Hij bepaalt uiteindelijk zelf welke vrienden hij in zijn leven wil hebben en deze jongen is er voor een reden die jij niet hoeft te snappen.

6) Je bent humeurig
Lijkt jouw humeur soms op een achtbaan? Dan is het soms misschien een beetje lastig voor je partner om rekening mee te houden. Het kan zijn dat hij je iets niet meer vertelt, omdat hij bang is dat je er boos over wordt.

7) Je bent super emotioneel
Emotioneel zijn hoeft natuurlijk niet meteen iets slecht te betekenen, maar ook hier moet jouw partner er steeds rekening mee houden dat hij jou niet onbewust kwetst. Als jij overal een drama van maakt, terwijl het eigenlijk niet nodig is, kan jouw gedrag onbewust je relatie beschadigen.

8) Je bent stiekem
Ga je de deur uit zonder te zeggen waarheen, fluister je aan de telefoon en vertel je niet hoe je dag is gegaan? Het lijkt alsof je iets te verbergen hebt en dat kan voor hem onprettig zijn en zelfs ertoe leiden dat hij achterdochtig wordt.

Bron: Glamour

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zo win je het vertrouwen terug na een leugen

Gevoelens zoals schaamte, woede, wrok, rechtvaardiging, afweer en meer hebben je...

Een op vijf werkenden verlinkt collega bij baas

Maar liefst negentien procent van de werkende Nederlanders heeft fouten van...

Nederlander vindt innerlijk partner mooier dan het uiterlijk

De gemiddelde Nederlander is enthousiaster over het karakter (8,5) dan de...

Waarom vallen we op foute mannen en laten we de goede lopen?

Die ondoorgrondelijke houding van desinteresse boeit je en zijn lichte arrogantie...

Deze signalen wijzen erop dat je relatie ongezond is

Zit je (nog) in een relatie maar heb je daar serieuze...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie