singlevakanties of groepsreizen

8 gratis vakantie apps

Je hebt vast zin in de vakantie! Maar geen zin in onaangename verrassingen zoals een knetterhoge telefoonrekening of ruzie met je reisgenoten om de rekening. Daar om 8 handige apps die je vakantie niet alleen een stuk voordeliger maar ook leuker maken.

Wi-Fi finder

In het buitenland gebruik maken van internet kan een dure grap worden door roamingkosten. Zoek daarom naar plekken waar gratis Wi-Fi wordt aangeboden. Dat zoeken gaat eenvoudig met de Free Wifi Finder, die het ook offline doet. Met de Free Wifi Finder kun je een database met hotspots over de hele wereld gratis downloaden. Als je eenmaal op de plek van bestemming bent, is de gratis hotspot via GPS te vinden. Let wel op om niet ’alles’ te doen via openbare Wi-Fi, zoals bankzaken. Wanneer je inlogt op een openbaar wifi-netwerk kan een crimineel toegang krijgen tot je apparaat.

XE Currency

Eenvoudig omreken wat het kopje koffie kost in een land waar ze geen euro’s hebben. Dat kan met deze wisselkoers-app. Even de smartphone schudden om de bedragen uit te wissen voor een volgende ronde. En mocht de internetverbinding zijn uitgevallen, dan kiest de app de laatst gebruikte koers.

VakantieBieb

Nooit meer sjouwen met een tas vol boeken of halverwege de vakantie zonder komen te zitten: steeds meer consumenten kiezen voor een E-reader of lezen boeken op hun tablet of smartphone als ze op vakantie zijn. Vakantiebieb heeft voor deze lezers speciaal voor de vakantie verschillende boeken geselecteerd voor volwassenen en kinderen. De VakantieBieb biedt deze gratis aan voor smartphones en tablets (technisch is het niet mogelijk om ze op een E-reader te krijgen, aldus de VakantieBieb), van 1 juni 2015 tot en met 31 augustus 2015.

Share-a-bill

Ook klaar met het gehannes over de rekening na een etentje met meerdere personen of gezinnen? In deze app zijn de gemaakte kosten eenvoudig bij te houden. De app rekent uit wat iedereen moet betalen.

Wie betaalt wat

Ook deze is handig voor het delen van rekeningen op vakanties. Tijdens de vakantie hou je bij wie wat betaalt. Iedere deelnemer kan bedragen invoeren die dan meteen worden verrekend. Achteraf kunnen de verschillen worden afgerekend.

AroundMe

Waar is de dichtstbijzijnde geldautomaat en waar vind ik een ziekenhuis? Dat vind AroundMe voor je. De app geeft de kortst mogelijke route. Ook kan de informatie met anderen worden gedeeld.

Google Translate

Niks geen woordenboeken meer. met deze app kun je je verstaanbaar maken in 64 talen. Je kunt woorden of zinnetjes intikken, maar ook in (laten) spreken en zelfs vertalingen laten uitspreken. De app is gratis, maar werkt alleen online.  Pas op voor roamingkosten!

Toiletfinder

Niet per se voordelig, wel fijn: snel de weg naar de wc vinden die het dichtstbij is. Wie de app gebruikt, kan ook zelf nieuwe wc’s toevoeg

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.