singlevakanties of groepsreizen

8 gratis vakantie apps

Je hebt vast zin in de vakantie! Maar geen zin in onaangename verrassingen zoals een knetterhoge telefoonrekening of ruzie met je reisgenoten om de rekening. Daar om 8 handige apps die je vakantie niet alleen een stuk voordeliger maar ook leuker maken.

Wi-Fi finder

In het buitenland gebruik maken van internet kan een dure grap worden door roamingkosten. Zoek daarom naar plekken waar gratis Wi-Fi wordt aangeboden. Dat zoeken gaat eenvoudig met de Free Wifi Finder, die het ook offline doet. Met de Free Wifi Finder kun je een database met hotspots over de hele wereld gratis downloaden. Als je eenmaal op de plek van bestemming bent, is de gratis hotspot via GPS te vinden. Let wel op om niet ’alles’ te doen via openbare Wi-Fi, zoals bankzaken. Wanneer je inlogt op een openbaar wifi-netwerk kan een crimineel toegang krijgen tot je apparaat.

XE Currency

Eenvoudig omreken wat het kopje koffie kost in een land waar ze geen euro’s hebben. Dat kan met deze wisselkoers-app. Even de smartphone schudden om de bedragen uit te wissen voor een volgende ronde. En mocht de internetverbinding zijn uitgevallen, dan kiest de app de laatst gebruikte koers.

VakantieBieb

Nooit meer sjouwen met een tas vol boeken of halverwege de vakantie zonder komen te zitten: steeds meer consumenten kiezen voor een E-reader of lezen boeken op hun tablet of smartphone als ze op vakantie zijn. Vakantiebieb heeft voor deze lezers speciaal voor de vakantie verschillende boeken geselecteerd voor volwassenen en kinderen. De VakantieBieb biedt deze gratis aan voor smartphones en tablets (technisch is het niet mogelijk om ze op een E-reader te krijgen, aldus de VakantieBieb), van 1 juni 2015 tot en met 31 augustus 2015.

Share-a-bill

Ook klaar met het gehannes over de rekening na een etentje met meerdere personen of gezinnen? In deze app zijn de gemaakte kosten eenvoudig bij te houden. De app rekent uit wat iedereen moet betalen.

Wie betaalt wat

Ook deze is handig voor het delen van rekeningen op vakanties. Tijdens de vakantie hou je bij wie wat betaalt. Iedere deelnemer kan bedragen invoeren die dan meteen worden verrekend. Achteraf kunnen de verschillen worden afgerekend.

AroundMe

Waar is de dichtstbijzijnde geldautomaat en waar vind ik een ziekenhuis? Dat vind AroundMe voor je. De app geeft de kortst mogelijke route. Ook kan de informatie met anderen worden gedeeld.

Google Translate

Niks geen woordenboeken meer. met deze app kun je je verstaanbaar maken in 64 talen. Je kunt woorden of zinnetjes intikken, maar ook in (laten) spreken en zelfs vertalingen laten uitspreken. De app is gratis, maar werkt alleen online.  Pas op voor roamingkosten!

Toiletfinder

Niet per se voordelig, wel fijn: snel de weg naar de wc vinden die het dichtstbij is. Wie de app gebruikt, kan ook zelf nieuwe wc’s toevoeg

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen