Als kind leren we dat we niet mogen spelen met ons eten. Maar soms is het wel heel verleidelijk. Daarom hebben we 8 trucjes met eten die leuk zijn om samen met je kinderen eens uit te proberen.

‘Geheime’ boodschap

Geef jij een banaan mee aan je kind? Teken of schrijf er met een tandenstoker iets liefs op. Na een tijdje wordt jouw tekst of tekening bruin en goed zichtbaar. Deze ‘geheime’ boodschap zal zeker gewaardeerd worden.

De zinkende sinaasappel

Wat zinkt sneller naar de bodem, een sinaasappel met schil of een sinaasappel zonder schil? Probeer het uit door een geschilde en een niet geschilde sinaasappel in een bak water te gooien.

Het zilveren ei

Houd een wit ei boven een vlammetje totdat het ei helemaal zwart is. Dompel het vervolgens onder in een glas water en voila, het ei lijkt zilver!

Spaghetti monsters

Een leuk idee voor kinderen. Snijd knakworstjes in stukjes en steek aan de uiteinden nog niet gekookte spaghetti. Doe dit in een pan en laat het koken totdat de spaghetti gaar is. Grappige spaghetti monstertjes zijn het resultaat.

Onbreekbaar ei

Eieren zijn sterker dan je misschien denkt. Probeer maar eens een ei met een hand kapot te breken. Belangrijk hierbij is dat je het ei aan de boven- en onderkant vast knijpt. Als je op een doos met eieren gaat staan zullen deze niet breken. Proberen op eigen risico trouwens.

Blaas een ei

Haal een stukje van de boven- en onderkant van de schaal van een ei en blaas hard op een kant. Het ei zal er aan de andere kant uitschieten. Een handige manier om een ei te pellen.

Neptanden

Maak eenvoudig je eigen neptanden met een sinaasappelschil. Snijd een partje uit een sinaasappel en haar de schil eraf. Snijd nu in de binnenkant van de schil sneetjes, zo breed als je tanden. Plaats de schil nu met de buitenkant tegen het tandvlees van je bovenste tanden en jouw lach ziet er ineens heel anders uit.

Gekookt roerei

Als je een ei hard schudt en daarna kookt heb je een roerei! Het beste resultaat bereik je door het ei in een sok of panty te stoppen en deze hard rond te draaien.