Daar staat ‘ie dan, jouw prins op het witte paard (zonder paard) de vader van jou kinderen, de ware Jacob en jij onderneemt nog steeds geen actie omdat je niet weet hoe je moet flirten? Oh god, dan moet je nu even opletten hoor.

Stap op ‘m af dan! Straks laat je de vader van je kinderen lopen en word je 150 jaar later uitgenodigd bij Memories om jouw dramatische liefdesverhaal open en bloot op tv te gooien. Dat je dan met een bibberend lipje en een trillende stem vertelt dat als je toen had geweten dat hij jou ook leuk vond, je nooit het gezin had gehad waarmee je nu opgescheept zat. Als, als, als. Laat het geen ‘als’ worden. Nee hebt je, ja kun je krijgen.

Deze 8 flirttips voor vrouwen kwamen we tegen op Ze.nl, wie weet zijn ze je op het lijf geschreven wanneer je uitgaat de volgende keer!

1. Try before you die. Er moet een moment komen waarop je de eerste stap zet, dus do it right now. Hartstikke eng, maar straks is ‘ie weg. Dan kun je jezelf helemaal tegen je voorhoofd petsen.

2. Oogcontact. Stap niet meteen op hem af met één of andere slechte openingszin uit het jaar 0. Probeer eerst zijn blik te vangen. Kijkt hij terug? Natúúrlijk kijkt hij terug. Wapper nog een beetje me je haar en hij is voor jóu!

3. Waar je over moet praten? Wil je niet alles van hem weten? Vraag hem álles. Bewaar wel rust tussen de zinnen en kwetter vooral niet teveel door hem heen. Laat ook nog wat ruimte over zodat hij jou ook vragen kan stellen. Uiteindelijk hebben jullie een goed lopend gesprek. Houd al jouw vragen vooral in je hoofd, dan kun je die erin gooien als er een stilte valt, nog voordat ‘ie ongemakkelijk wordt.

4. Facebook speelt tegenwoordig een grote rol. Voeg hem toe. Wow, was hij nou jarig toen je hem ontmoette…? Als je dat had geweten had je hem wel gezoend! Gekust! Drie kussen op de wangen. Oef, zat jij even in een Facebook-chat-spagaat.

5. Je mag best een beetje brutaal zijn, daarmee trigger je hem om zich vast te klampen om jouw vinger.

6. Wees je zelf. Altijd en overal. Je kunt niet je hele leven een act ophouden, stel dat jullie samen verdergaan. En erger nog: hij knapt op je af omdat hij degene als wie jij jezelf voordoet niet leuk vindt. Dat is pas een blamage.

7. Oké, jullie zijn nu een beetje gezellig in gesprek, hij haalt een drankje voor jou, haal de volgende ronde een drankje voor hem. Daar scoor je punten mee. Tenzij hij het écht, écht, écht niet wil. Nou ja, dan niet toch?!

8. En als het allemaal goed gaat vraag je hem mee naar huis? Nee, nee, nee! Vraag hem niet meteen mee naar huis. Bouw vooral de spanning op, dat is belangrijk. Dan wil hij je nog liever. Als hij aangeeft dat hij met jou mee naar huis wil, dan wil hij dat sowieso, of je dat nou wel of niet doet. Ook over twee weken. Geef jezelf niet zomaar weg, hij mag er best wel wat voor doen.