Plannen om binnenkort op reis te gaan? Dan is het handig om je vooraf even goed in te lezen over je bestemming want er kan je wel eens een heuse afknapper te wachten staan. De site Reddit.com deed onderzoek naar tegenvallende populaire vakantiebestemmingen en dit is het resultaat.

Stonehenge

Veel vakantiegangers vonden de lange reis vanuit Londen naar Stonehenge totaal niet de moeite waard. Daar eenmaal aangekomen was het ‘een heel eind lopen, klein, druk en tegenvallend’. Een student wees erop dat het nabijgelegen Avebury Henge veel beter was om te bezoeken. “Groter en je kunt er direct lopend naar toe”.

Los Angeles

Een andere afknapper was Los Angeles. Reizigers betitelden de stad als een gevaarlijke en vieze stad. Velen zeiden dat LA oninteressant was, met weinig entertainment voor bezoekers naast de beroemde Walk of Fame op de Hollywood Boulevard (waar zwervers sliepen naast de sterren). Ook de afstanden werden flink op de korrel genomen. Niets is op loopafstand en het openbaar vervoer is pover, waardoor de stad niet interessant is voor niet-rijders.

Egypte

De grootste verrassing in de resultaten van het onderzoek zijn misschien wel de piramides van Gizeh in Caïro, Egypte. Reizigers wezen erop dat de piramides zelfs al te zien zijn vanuit de Pizza Hut. Een stuk goedkoper dus dan afreizen naar de ‘zandbak’ zelf. Ook klaagden mensen steen en been over het constant lastig gevallen worden door inwoners die hen spullen probeerden te verkopen. Een reiziger vond de centrale kamer in een van de piramides eruit zien als een ,,koeienstal”. ,,Het was een klap in m’n gezicht.”

Parijs

Parijs kwam uit de bus als ‘slechtste stad op aarde’. Vooral de onbeleefdheid van veel Parijzenaren is menig toerist een doorn in het oog maar ook het hautaine gedrag. ,,Ik kon nog geen kopje koffie bestellen in het Engels of in het Frans zonder een minachtende blik van de ober”, meldde een bezoeker. Verder werd er veel geklaagd over dat de stad erg duur was, vies en naar ,,urine stonk”.

Venetië

Venetië kreeg het label ‘grootste toeristische valstrik’. De drijvende stad kan rekenen op zo’n 60.000 bezoekers per dag hetgeen vaak tot veel drukte leidt in de smalle straatjes en ook het eten en drinken is er ,,veel te duur”. ,,De beroemde grachten zijn vreselijk vervuild en het huisvuil zie je ronddrijven”, vertelde een bezoeker. Anderen vonden de stad te druk en vol oplichters. ,,Maximaal een weekend het bezoeken waard.” ,,Disneyland voor vijftig-jarige Amerikaanse yuppies.”

Dubai

Ook Dubai kon niet ieders hart bekoren. Reizigers waren ontevreden over de ‘dure, oppervlakkige, nagemaakte en onvriendelijke’ bestemming. De grote winkelcentra en hoge torenflats konden niet het gebrek aan cultuur goedmaken en ook de intense warmte viel voor veel mensen tegen. ,,De grote gebouwen zijn leuk om naar te kijken voor 45 seconden.”

Jamaica

Een andere bestemming die niet populair bleek is het bounty-eiland Jamaica. Vakantiegangers zeiden dat de mooiste plekjes waren veranderd in ‘valkuilen voor toeristen’ waar ze door lokale verkopers agressief en vijandig werden benaderd. Sommige mensen voelden zich zelfs fysiek bedreigd door opportunistische verkopers.

Bali

En ook Bali lijkt weinig goed te kunnen doen, ondanks dat het een goede reputatie heeft. De meest voorkomende klachten waren dat de stranden vies waren, overvol en ,,overspoeld met oplichters”. Ook de infrastructuur was volgens reizigers erg slecht.

Andere bestemmingen die mensen vonden tegenvallen waren de Niagara Falls, Times Square in New York City en de Taj Mahal in India. Toch grepen ook veel vakantiegangers de gelegenheid aan om tips te geven over hoe je op de bovenstaande bestemmingen wel het beste kon genieten, waarbij vooral historische locaties werden aangeprezen.