78 procent geeft cadeau met Valentijn

Ondanks dat het merendeel van de Nederlanders Valentijn een uitvinding van de commercie vindt, doet 65 procent van de mannen en 71 procent van de vrouwen er wel aan mee. 78 procent van de mannen en vrouwen geeft een cadeautje.

Onderzoek, uitgevoerd in opdracht van een lingerieketen onder 503 mannen en 517 vrouwen in Nederland tussen de 16 en 35 jaar, wijst uit dat het merendeel van de Nederlanders Valentijn commercieel vindt. Toch doet 78 procent van alle ondervaagden er vrolijk en mee en koopt een cadeautje voor zijn of haar partner.

Die cadeautjes zijn behoorlijk cliché, zo koopt 44 procent van de ondervraagden chocola en kiest 40 procent voor bloemen. Ook knuffels, sieraden en parfum zijn populair.

Lingerie

Lingerie doet het een stuk minder goed, slechts 14 procent van de ondervaagde mannen zegt wel eens een setje gekocht te hebben of dat te gaan kopen voor Valentijn. 5 procent koopt regelmatig een lingeriesetje en 23 procent doet dat een enkele keer.

Bijna drie kwart geeft aan nooit lingerie te kopen, een antwoord dat de vrouwen kunnen beamen. Toch zou 52 procent van de vrouwen wel graag lingerie cadeau krijgen. Slechts 5 procent zou het echt niet waarderen om een setje te krijgen voor Valentijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?