daten december coach

70 procent van de singles gaat in 2018 op zoek naar de ware

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Dat lijken de meeste singles na de Kerst te denken. Vanaf 27 december is er namelijk een forse stijging van activiteiten en inschrijvingen te zien op datingsites, welke op de eerste zondag van januari (7 januari) tot een hoogtepunt komt: Peak Day zo blijkt uit cijfers van Lexa.nl. En dat is niet zo gek als je bedenkt dat ruim 7 op de 10 singles er naar uitkijkt om zijn of haar ware te ontmoeten in 2018. 

Ruim de meerderheid (70%) van de singles hoopt iemand aan de haak te slaan het komende jaar. En de meeste van hen nemen dit ook serieus, want maar liefst 57% hoopt iemand tegen te komen met wie ze oud worden. De mannen laten het vinden van hun soulmate niet zomaar aan het toeval over, ruim één op de vijf (23%) gaat hier zeer actief werk van maken het komende jaar. Bij de dames is er meer geloof in het lot, van hen is slechts 12% van plan actief op zoek te gaan naar een match. Eén op de vier singles heeft het voornemen niet te gaan daten het komende jaar.

Online is the place to be

Dat daten zich steeds meer naar de online wereld heeft bewogen mag een verrassing zijn. Echter is het dit jaar wel voor het eerst dat de meeste singles geloven online de meeste kans te hebben om de ware tegen te komen:

  • Online – datingservices (44%)
  • Tijdens uitgaan (39%)
  • Via vrienden en kennissen (38%)
  • Toevallige ontmoeting (30%)
  • Via de studie of werk (30%)

Op 7 januari gaan singles massaal op zoek

Met de goede voornemens in het vooruitzicht gaan singles vanaf 27 december al langzaam aan op zoek naar een liefde. In januari maken de singles massaal werk  van hun goede voornemen. Vooral in het eerste weekend van januari beleeft Lexa.nl jaarlijks een forse stijging in het aantal inschrijvingen en activiteiten op haar platform. Afgelopen januari zag de datingservice vier keer zoveel inschrijvingen van singles in vergelijking met andere maanden, maar ook worden er twee keer zoveel activiteiten gemeten (zoals berichtjes en flirts) op de datingservice. Ook dit jaar verwacht Lexa.nl weer een sterke toename van de activiteiten in januari.

Nog makkelijker een date vinden dankzij Lara Bot

Vanaf nu kunnen Members van Lexa.nl de hulp inroepen van Lara Bot in hun zoektocht naar een leuke date. Lara Bot is een chatbot die Members op een natuurlijke manier kan aanspreken en helpen. Zo helpt ze door middel van open vragen, Members om hun Lexa account te creëren. Daarnaast dient Lara Bot ook als customer care, ze verschijnt ze als pop-up als Members bijvoorbeeld moeilijkheden ondervinden bij het inloggen of registreren. Uiteindelijk helpt de chatbot van Lexa.nl Members ook om hun ideale date te vinden door suggesties te doen voor een potentiële match. Lara is gemakkelijk in gebruik, bij de smartphone app hoeft men alleen met de telefoon te schudden en ze verschijnt in beeld. Ook kan een Member ervoor kiezen om of te schrijven of tegen haar te praten, dankzij spraakherkenning.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam