Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
reisverhaal digitale jungle
30 mei 2018

7 toppers van eco-vriendelijke vakantiebestemmingen

Wil jij niet alleen bewuster leven maar ook bewuster reizen? Met meer oog voor de natuur en je leefomgeving? Dan hebben we 7 perfecte eco-vriendelijke vakantiebestemmingen voor je!

1# Costa Rica

Niet alleen staat Costa Rica bol van de prachtige flora en fauna, het land staat ook bekend om zijn eco-vriendelijke boetiek hotels. Het kleurrijke land in Zuid-Amerika staat bekend om zijn pro-duurzame houding; 75% van de energie wordt opgewekt door de elektrische dammen. Proef tijdens jouw reis van de heerlijke fair trade coffee en leer alles over de bananenproductie die geld terug in het laadje brengt bij de lokale gemeenschap.

2# Bulungula River Mouth, Zuid-Afrika

Ontsnap aan de drukte van Kaapstad, verlaat de hoofdweg en reis naar Bulungula Lodge, gelegen op de plek waar de Bulungula rivier samen komt met de Indische Oceaan. Deze locatie is in beheer van de lokale gemeenschap en functioneert volledig op zon- en windenergie. Maak je los van het haastige dagelijkse leven, stap onder een regendouche, ga op avontuur tijdens een kanotocht en geniet dag-in-dag-uit van de adembenemende sterrenhemel.

3# Galapagos Eilanden

Het is geen verrassing dat de Galapagos eilanden – waarvan 90% bestaat uit een combinatie van verschillende nationale parken – de bescherming van het ecosystem heel serieus nemen. De natuur is er goed beschermd en het aantal toeristen dat wordt toegelaten beperkt. Het kan dus zijn dat je even moet wachten op jouw kans om het eiland te bezoeken, maar als je er eenmaal bent, verken dan in ieder geval het eiland te voet en de omringende wateren met een snorkel op je hoofd.

4# Slovenië

Niet per se de eerste bestemming waaraan je denkt als het over eco-vriendelijke bestemmingen gaat, maar Slovenië en zijn hoofdstad Ljubljana behoren tot de meest milieuvriendelijke bestemmingen op aarde. De hoofdstad werd in 2016 door de Europese Commissie benoemd tot Europa’s Groene Hoofdstad en mag zich de eerste stad noemen die zich inzet voor het milieu middels een zero-waste beweging. Ontdek Ljubljana vanuit bussen die rijden op biogas, of trek het platteland op en leer op de boerderijen meer over de lokale gemeenschap en maak een wandeling in de Alpen.

5# Nieuw-Zeeland

Houd je van bijzondere spectaculaire reizen vol ‘outdoorsy’ activiteiten? Bezoek dan Nieuw-Zeeland. Stop de tent in je rugzak en ontdek met jouw vrienden de landschappen en wildlife al wandelend of fietsend over de eilanden. Houd je van iets meer luxe dan heb je de keuze uit een grote selectie van eco-vriendelijke reispakketten. Van volledig verzorgde tours tot mooie hotels die geen bedreiging vormen voor de omliggende omgeving.

6# Noorwegen

Plan je een reis naar Noorwegen zet dan zeker de stad Røros op je bucketlist, tot Sustainable Destination benoemd door het Noorse verkeersbureau. Uit onderzoek van VakantiePiraten onder zijn gebruikers blijkt dat 59% een bestemming eerder bezoekt wanneer er een UNESCO World Heritage label aanhangt en dat maakt deze stad een goede keuze. Iets wat je zeker moet doen? Een hondensleerit maken met de organisatie Alaskan Husky Tours, het eerste erkende eco-toerisme bedrijf in Noorwegen.

7# Schotland

Wanneer je zin hebt in een vakantie dichterbij huis dan spring je eenvoudig op een train naar St. Kilda in Schotland. De bestemming is adembenemend en staat bol van oude mysteries die ontdekt kunnen worden in de ruïnes rondom St. Kilda. Als je een liefhebber bent van de zee dan kun je de lokale bevolking steunen door een ocean tour te boeken. Het is noemenswaardig dat de Outer Hebrides waar St. Kilda ligt, is UK’s enige duale UNESCO Site houder, namelijk voor zowel de natuur als het culturele erfgoed.

 

Bron: Vakantiepiraten

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Van binnen naar buiten!

egenwoordig brengen we het grootste deel van de dag door achter...

Jongeren kunnen reis boeken zonder aanbetaling bij Simi Reizen

Het coronavirus gooit voor iedereen met vakantiekriebels roet in het eten,...

Verplicht thuiswerken: tips voor extra sfeer in huis

Nu we massaal thuiswerken en door de nieuwe social distance maatregelen...

Met plezier op singlereis hangt af van deze factoren

De een besluit niet op reis te gaan, de ander bezoekt...

Wintersport groepsreizen voor jongeren

Je bent jong en je wilt op skivakantie! Wanneer je tussen...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie