reisverhaal digitale jungle

7 toppers van eco-vriendelijke vakantiebestemmingen

Wil jij niet alleen bewuster leven maar ook bewuster reizen? Met meer oog voor de natuur en je leefomgeving? Dan hebben we 7 perfecte eco-vriendelijke vakantiebestemmingen voor je!

1# Costa Rica

Niet alleen staat Costa Rica bol van de prachtige flora en fauna, het land staat ook bekend om zijn eco-vriendelijke boetiek hotels. Het kleurrijke land in Zuid-Amerika staat bekend om zijn pro-duurzame houding; 75% van de energie wordt opgewekt door de elektrische dammen. Proef tijdens jouw reis van de heerlijke fair trade coffee en leer alles over de bananenproductie die geld terug in het laadje brengt bij de lokale gemeenschap.

2# Bulungula River Mouth, Zuid-Afrika

Ontsnap aan de drukte van Kaapstad, verlaat de hoofdweg en reis naar Bulungula Lodge, gelegen op de plek waar de Bulungula rivier samen komt met de Indische Oceaan. Deze locatie is in beheer van de lokale gemeenschap en functioneert volledig op zon- en windenergie. Maak je los van het haastige dagelijkse leven, stap onder een regendouche, ga op avontuur tijdens een kanotocht en geniet dag-in-dag-uit van de adembenemende sterrenhemel.

3# Galapagos Eilanden

Het is geen verrassing dat de Galapagos eilanden – waarvan 90% bestaat uit een combinatie van verschillende nationale parken – de bescherming van het ecosystem heel serieus nemen. De natuur is er goed beschermd en het aantal toeristen dat wordt toegelaten beperkt. Het kan dus zijn dat je even moet wachten op jouw kans om het eiland te bezoeken, maar als je er eenmaal bent, verken dan in ieder geval het eiland te voet en de omringende wateren met een snorkel op je hoofd.

4# Slovenië

Niet per se de eerste bestemming waaraan je denkt als het over eco-vriendelijke bestemmingen gaat, maar Slovenië en zijn hoofdstad Ljubljana behoren tot de meest milieuvriendelijke bestemmingen op aarde. De hoofdstad werd in 2016 door de Europese Commissie benoemd tot Europa’s Groene Hoofdstad en mag zich de eerste stad noemen die zich inzet voor het milieu middels een zero-waste beweging. Ontdek Ljubljana vanuit bussen die rijden op biogas, of trek het platteland op en leer op de boerderijen meer over de lokale gemeenschap en maak een wandeling in de Alpen.

5# Nieuw-Zeeland

Houd je van bijzondere spectaculaire reizen vol ‘outdoorsy’ activiteiten? Bezoek dan Nieuw-Zeeland. Stop de tent in je rugzak en ontdek met jouw vrienden de landschappen en wildlife al wandelend of fietsend over de eilanden. Houd je van iets meer luxe dan heb je de keuze uit een grote selectie van eco-vriendelijke reispakketten. Van volledig verzorgde tours tot mooie hotels die geen bedreiging vormen voor de omliggende omgeving.

6# Noorwegen

Plan je een reis naar Noorwegen zet dan zeker de stad Røros op je bucketlist, tot Sustainable Destination benoemd door het Noorse verkeersbureau. Uit onderzoek van VakantiePiraten onder zijn gebruikers blijkt dat 59% een bestemming eerder bezoekt wanneer er een UNESCO World Heritage label aanhangt en dat maakt deze stad een goede keuze. Iets wat je zeker moet doen? Een hondensleerit maken met de organisatie Alaskan Husky Tours, het eerste erkende eco-toerisme bedrijf in Noorwegen.

7# Schotland

Wanneer je zin hebt in een vakantie dichterbij huis dan spring je eenvoudig op een train naar St. Kilda in Schotland. De bestemming is adembenemend en staat bol van oude mysteries die ontdekt kunnen worden in de ruïnes rondom St. Kilda. Als je een liefhebber bent van de zee dan kun je de lokale bevolking steunen door een ocean tour te boeken. Het is noemenswaardig dat de Outer Hebrides waar St. Kilda ligt, is UK’s enige duale UNESCO Site houder, namelijk voor zowel de natuur als het culturele erfgoed.

 

Bron: Vakantiepiraten

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.