safe seks

7 tips voor opwindende dirty talk

Kruip jij onder het dekbed van verlegenheid als het aankomt op dirty talk in de slaapkamer? Kom er onder vandaan en laat het beest in je los! Dit zijn zeven tips om de zaken een beetje op te warmen, met je mond!

Dirty talk

Mensen gebruiken al sinds eeuwen taal om hun erotische batterijen op te laden. ‘Pillow talk’ heeft volgens therapeuten twee belangrijke voordelen. Ten eerste dient het als een krachtige brug voor communicatie tussen stelletjes. Voor de gemiddelde man is het zeer opwekkend te weten wat zijn dame wil, en om precies te weten hoe hij het haar kan geven. En sinds de tekenen van jouw plezier niet altijd helemaal zo duidelijk zijn als die van hem, kan het uitspreken van jouw geheime wensjes – in duidelijke termen, hij is en blijft een man – je vrijer de kennis geven dat wat hij ook doet, het ’t juiste is. Ten tweede is dirty talk belangrijk omdat het de seksuele verwachting en opwinding verhoogt. Dus, als hij je hints geeft dat hij het fijn zou vinden wanneer je wat meer vocaal bent, en je hebt geen bezwaren maar het ontbreekt je alleen aan moed, zijn hier een aantal snelle en pijnloze tips to get you talkin’ dirty.

1. Grondregels

Leg eerst een aantal grondregels buiten de slaapkamer vast. Als hij bepaald taalgebruik of fantasieën wil die jij aanvallend of denigrerend vindt, zeg dit dat meteen. Veel vrouwen – en mannen – hebben specifieke behoeften met betrekking tot het taalgebruik waar zij van houden, maar slagen er niet in om deze behoeften aan hun partners mee te delen.

Weet je wat het ergste is? Wanneer een kerel een koosnaampje voor zijn penis heeft: Willy, Liefdeshamer, Japie, Grote Vriend, Lovemachine… vergeet het! Of stel je voor dat een man zijn penis naar zichzelf noemt: “Zeg eens hallo tegen Peter?” Yegh! Je wilt toch niet dat hij een hele entiteit in je stopt! Je wilt een orgaan en niet een buitenaards wezen!

2. Oefening baart kunst

Probeer te oefenen wat je tegen hem wilt zeggen voordat je het werkelijk zegt. “Hmmm, ik hou ervan wanneer je je vinger…” veroorzaakt veel minder de kriebels als je het de twintigste keer zegt dan wanneer je dat voor het eerst doet. Het idee is ervoor te zorgen dat de woorden voor jou niet meer vreemd en ongemakkelijk klinken.

3. Neem lessen van een prof

Wees niet bang om na te praten. Voor veel vrouwen is het grootste probleem sexy te praten omdat ze gewoonweg niet kunnen bedenken wat te zeggen. Maar daar zijn sekstijdschriften en dvd’s voor. Zoek een aantal scenario’s waar je je prettig bij voelt en improviseer daar omheen. Eén waarschuwing: Creëer niet een enorm vrouwen-stijlscenario. Vergeet het beschrijven van een lang diner, rode rozen en zacht kaarslicht. Hij wil niet jouw Bouqetreeks lezen. Voor een man is dat niet erotisch.

De echte voordelen om kant en klare seksscènes te lenen? Eén, je warmt jezelf op alleen al door dit materiaal te bekijken, alles wat van toegevoegde waarde is aan algemene seksuele opwinding is goed. Twee, je warmt hem zeker op wanneer je je kleine ontdekkingen met hem deelt. En het belangrijkste, de blootstelling aan dergelijke details zal je de woorden in gebruik geven om hem te beschrijven wat je wilt. Toch is het niet alsof wij met een seksuele woordenschat geboren zijn. Noch hebben de meeste van ons de ervaring die kerels hebben met praatjes in de kleedruimte van de voetbalclub.

4. Probeer het via de telefoon

Als het idee om face-to-face te aan de slag te gaan nog ongemakkelijk voor je is, begin met de telefoon. Telefoons kunnen een ultiem seksspeelgoed zijn; sommige mannen en vrouwen voelen zich de eerste keer prettiger hun fantasieën over de telefoon toe te vertrouwen.

5. Gebruik een andere taal

Als je over de kennis beschikt van andere talen, voelt het misschien prettiger om daarmee te beginnen. Vooral Frans kan erg sexy klinken. Een voorbeeld daarvan is dat een hoop mensen die voor de eerste keer de liefde verklaren aan hun partner, dat in het Engels doen. ‘I love you’ is vaak makkelijker gezegd dan ‘ik hou van jou’, en je bedoelt er toch hetzelfde mee.

6. Wees direct

Net zoals de juiste toon een erotische snaar kan raken, kunnen de naakte, directe feiten dat ook. Creëren van sexy beelden is al erotisch op zichzelf. Bijvoorbeeld als je bij zijn ouders bent of uit eten, kunt je in zijn oor fluisteren, “wanneer we thuis zijn, ga ik je overhemd knoop voor knoop los maken…” Iets om het beeld in zijn hoofd te brengen. Waarom denk je dat ze het voorspel noemen?

7. Als je de woorden gewoon niet kunt zeggen

En als je de moed niet kunt verzamelen om sexy tegen hem te praten in bed? Ontspan en herinner dat praten tegen je lover, wat de aard van het gesprek ook is, de weg naar intimiteit plaveit. Uiteindelijk kan dat tot sommige experimenten leiden. Wanneer je in bed ligt zou je iets onschuldigs kunnen proberen als “ik wil je nu” of “ik wil je in me hebben”. Maar lukt het niet, maak je niet ongerust. Wat je moet begrijpen is dat enthousiast deelnemen – door de manier waarop je je beweegt, of de geluiden die je maakt – ook een vorm van erotische communicatie is. Dus als je werkelijk niet sexy kan praten, kun je altijd nog sexy kreunen!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.