soloreizen

7 tips voor het vakantiegevoel

Ben jij ook zo toe aan vakantie maar kun je er echt niet tussenuit? Dan is het wel zo prettig als je het vakantiegevoel een beetje kunt oproepen. Dit kan door je hoofd lekker leeg te maken, een kleine mentale vakantie dus.

Zit jij veel achter je bureau? Heb je een veeleisende baan of daarnaast ook nog kinderen waar je voor moet zorgen? Dan heb je waarschijnlijk geregeld last van stress. Een korte mentale ‘vakantie’ opnemen kan je weer opladen. Daarom 7 tips om wat ruimte en rust in je hoofd te creëren totdat je echt een vakantie kunt boeken.

7 tips voor een mentale vakantie

1.     Neem letterlijk afstand van je werk door eventjes op te staan van je werkplek en een rondje te lopen. Ga een frisse neus halen en breng dat lichaam even in beweging. Dit zorgt ervoor dat je daarna weer veel geconcentreerder aan de slag kunt. Door iedere dag minimaal 1 korte break te nemen ervaar je meer rust in je hoofd.

2.     Je denkvermogen een beetje scherp houden? Koop een cryptogrammenboekje en probeer een half uurtje per dag je aandacht bij deze puzzel te houden. Behalve leuk en ontspannend om te doen helpt jouw hersenen om aan iets anders te denken dan wat er allemaal in je leven speelt op dit moment. Het is een fijne, korte pauze in je dagelijkse bestaan.

3.     Even ontsnappen aan ‘echt leven’? Iedereen houdt van prachtige foto’s en plaatjes, dus neem eens een kijkje op Pinterest. Bij de aanblik van mooie lifestyle beelden ontspan je als vanzelf en door dingen uit te zoeken en te pinnen die je ooit nog wilt gaan doen of aanschaffen ont-stress je automatisch.

4.     Wil je even een pauze maar kun je echt niet van je werkplek af? Check dan even je favoriete blog, of het laatste nieuws op Singlessite -) om even te ontspannen. Zoek een nieuw recept uit dat je die avond wilt gaan proberen of oriënteer je alvast op mogelijke volgende reisbestemmingen. Ontspanning verzekerd.

5.     Even mediteren klinkt veel ingewikkelder dan het is en het werkt heel kalmerend. Ga ergens in een rustige ruimte zitten, sluit je ogen en focus je op je ademhaling. Er zijn natuurlijk diepere vormen van mediatie, maar deze simpele variant zorgt er wel voor dat jij toe komt aan jouw mentale vakantie. Na een paar minuutjes voel je je als herboren.

6.     Dagdromen lijkt een luxe maar heeft een functie; ontspanning! Doe je ogen even dicht en sluit je af van de wereld om je heen. Dwaal even af naar jouw favoriete plek of droom weg over de plek waar je ooit nog zo graag eens naar toe zou willen. Dagdromen is een prima manier om even te relaxen, zo lang het maar fijne, leuke dingen zijn waar je aan denkt.

7.     Ben je nog niet hooked aan je facebook of twitter account? Dan is het een mooi moment om daar mee te beginnen. Het checken van je social media zorgt namelijk ook voor een mentale vakantie. Soms kan een grappige post of filmpje je binnen no-time opbeuren of laten schaterlachen. Een betere boost bestaat er niet!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!