soloreizen

7 tips voor het vakantiegevoel

Ben jij ook zo toe aan vakantie maar kun je er echt niet tussenuit? Dan is het wel zo prettig als je het vakantiegevoel een beetje kunt oproepen. Dit kan door je hoofd lekker leeg te maken, een kleine mentale vakantie dus.

Zit jij veel achter je bureau? Heb je een veeleisende baan of daarnaast ook nog kinderen waar je voor moet zorgen? Dan heb je waarschijnlijk geregeld last van stress. Een korte mentale ‘vakantie’ opnemen kan je weer opladen. Daarom 7 tips om wat ruimte en rust in je hoofd te creëren totdat je echt een vakantie kunt boeken.

7 tips voor een mentale vakantie

1.     Neem letterlijk afstand van je werk door eventjes op te staan van je werkplek en een rondje te lopen. Ga een frisse neus halen en breng dat lichaam even in beweging. Dit zorgt ervoor dat je daarna weer veel geconcentreerder aan de slag kunt. Door iedere dag minimaal 1 korte break te nemen ervaar je meer rust in je hoofd.

2.     Je denkvermogen een beetje scherp houden? Koop een cryptogrammenboekje en probeer een half uurtje per dag je aandacht bij deze puzzel te houden. Behalve leuk en ontspannend om te doen helpt jouw hersenen om aan iets anders te denken dan wat er allemaal in je leven speelt op dit moment. Het is een fijne, korte pauze in je dagelijkse bestaan.

3.     Even ontsnappen aan ‘echt leven’? Iedereen houdt van prachtige foto’s en plaatjes, dus neem eens een kijkje op Pinterest. Bij de aanblik van mooie lifestyle beelden ontspan je als vanzelf en door dingen uit te zoeken en te pinnen die je ooit nog wilt gaan doen of aanschaffen ont-stress je automatisch.

4.     Wil je even een pauze maar kun je echt niet van je werkplek af? Check dan even je favoriete blog, of het laatste nieuws op Singlessite -) om even te ontspannen. Zoek een nieuw recept uit dat je die avond wilt gaan proberen of oriënteer je alvast op mogelijke volgende reisbestemmingen. Ontspanning verzekerd.

5.     Even mediteren klinkt veel ingewikkelder dan het is en het werkt heel kalmerend. Ga ergens in een rustige ruimte zitten, sluit je ogen en focus je op je ademhaling. Er zijn natuurlijk diepere vormen van mediatie, maar deze simpele variant zorgt er wel voor dat jij toe komt aan jouw mentale vakantie. Na een paar minuutjes voel je je als herboren.

6.     Dagdromen lijkt een luxe maar heeft een functie; ontspanning! Doe je ogen even dicht en sluit je af van de wereld om je heen. Dwaal even af naar jouw favoriete plek of droom weg over de plek waar je ooit nog zo graag eens naar toe zou willen. Dagdromen is een prima manier om even te relaxen, zo lang het maar fijne, leuke dingen zijn waar je aan denkt.

7.     Ben je nog niet hooked aan je facebook of twitter account? Dan is het een mooi moment om daar mee te beginnen. Het checken van je social media zorgt namelijk ook voor een mentale vakantie. Soms kan een grappige post of filmpje je binnen no-time opbeuren of laten schaterlachen. Een betere boost bestaat er niet!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!