Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
super zomer festival
11 juli 2020

7 tips voor het boeken van een zomervakantie in coronatijden

Vanaf dit weekend start de zomervakantie, het moment dat vele Nederlanders naar binnen- en buitenlandse bestemmingen afreizen om de batterij weer op te laden. Door het coronavirus leek een vakantie in het buitenland lange tijd onmogelijk maar gelukkig zijn op 15 juni veel grenzen weer opengegaan. Waar moet je tijdens het boeken van je vakantie op letten? Hoe bespaar je flink op je zomervakantie en wat kun je doen om zorgeloos op vakantie te gaan? Reiswebsite  Holidayguru deelt zeven tips voor het boeken van een zomervakantie in coronatijden.

Vakantieplannen

Het coronavirus heeft voor veel Nederlanders de vakantieplannen in de war gebracht. Reizigers zaten vast op hun vakantiebestemming, vakanties werden geannuleerd en vliegtuigen bleven aan de grond staan. Hoe zorg je ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat in coronatijden? En waar moet je op letten tijdens het boeken van je zomervakantie? Met deze tips kan je met een goed gevoel op vakantie gaan!

Boek een pakketreis

Wil je deze zomer zorgeloos op vakantie dan kan je het best een pakketreis boeken. Reisorganisaties die aangesloten zijn bij de ANVR hebben namelijk een vervoersplicht. Zit jij op je vakantieadres en verandert het reisadvies naar ‘niet reizen’, dan is de reisorganisatie verplicht je veilig terug te brengen naar Nederland. Daarnaast ben je er zeker van dat je een voucher of je geld terugkrijgt mocht de reisorganisatie de vakantie toch niet kunnen uitvoeren, wel zo prettig. Voor singles: check de agenda!

Check het reisadvies

Kijk van tevoren wat de situatie is in het land weer je heen wilt gaan. De beste manier om dit te doen is een kijkje nemen op de website van Buitenlandse Zaken (Nederlandwereldwijd.nl). Op deze site kan je alle belangrijke reisadviezen terugvinden.

Bekijk het annuleringsbeleid

Het coronavirus kan ervoor zorgen dat jouw geplande reis wellicht niet door kan gaan. Wanneer je een accommodatie en/of vlucht boekt is het daarom slim om goed te kijken naar de annuleringsvoorwaarden. Zo kan je in veel gevallen tot een paar dagen voor vertrek een accommodatie bij Booking.com of Airbnb kosteloos annuleren. Daarnaast zijn airlines als KLM en Transavia flexibel met het kosteloos wijzigen van je vlucht tot een paar uur voor vertrek. Zo kan je zonder al teveel risico je vakantie boeken.

Reis doordeweeks in plaats van in het weekend

Wanneer je deze zomer een citytrip wilt boeken dan heeft het meerdere voordelen om doordeweeks op vakantie te gaan in plaats van in het weekend. Ten eerste zijn doordeweekse dagen vaak goedkoper. Daarnaast is het in veel gevallen ook rustiger op je vakantieadres. Dat is natuurlijk wel zo fijn nu 1,5-meter afstand in veel landen een basisregel is.

Bezoek een minder toeristische regio

Juist in deze coronatijden is het interessant om op vakantie te gaan naar minder toeristische bestemmingen. Dat helpt uiteraard om afstand te houden en minder mensen tegen te komen, maar daarnaast ontdek je echt een nieuwe plaats of land. Denk bijvoorbeeld aan Slovenië, Polen of Galicië (Spanje).

Spontaan boeken = flink besparen

De coronacrisis zorgt ervoor dat veel reisorganisaties en airlines vakanties aanbieden tegen lagere prijzen, profiteer daarvan! Minder mensen gaan dit jaar in het buitenland op vakantie wat voor jou een kans is om een vakantie zonder massa toerisme te ervaren. Ben je flexibel qua vertrekdatum dan kan je flink besparen op de komende zomervakantie.

Extra’s en promoties van vakantiebestemmingen

Toerisme is voor veel Europese landen een belangrijke inkomstenbron. Sommige bestemmingen willen zo graag dat je het land komt ontdekken dat ze extra’s of kortingen geven. Zo is Sicilië van plan om een extra overnachting voor je te betalen en bieden veel accommodaties gratis tours aan om te zorgen dat toeristen de regio gaan verkennen.

Veel vakantie voor weinig geld is deze zomer dus zeker mogelijk. Zo kan je in de zomervakantie voor slechts €399 acht dagen all-inclusive verblijven op Sicilië. Blijf je echter liever in Nederland dan is het verstandig om zo snel mogelijk te boeken. Want waar de prijzen voor vakanties in het buitenland dalen zijn veel Nederlandse accommodaties al volgeboekt en de keus is inmiddels beperkt waardoor de prijzen hier enkel nog zullen stijgen.

Bronnen: Elkedagvakantie / Holidayguru

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Zo voorkom je dat je relatie sneuvelt in coronatijd

Kun je nog iets doen om het tij te keren als...

Wintersport boeken in coronatijden: gratis annuleren of omboeken

De meeste mensen zijn gewoon van plan op wintersport te gaan,...

Daten in coronatijden? Dit doe je in elk geval liever niet

Is hij of zij überhaupt de moeite waard om het risico...

Op vakantie in een groot vakantiehuis

Ben je van plan om op vakantie te gaan met een...

Helft Nederlanders geen idee van eigen risico bij autoschade

De zomervakantie staat voor de deur, maar dit jaar geen lange...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie