geen seks voor japanners

7 tips voor herintredende singles

Boven de dertig en single? Dikke kans dat je een van de vele herintreders bent op de relatiemarkt. Volgens de media ben je dolenthousiast en sta je te trappelen van ongeduld om eindelijk je wilde haren te verliezen.

Met wat bij elkaar gescharrelde lotgenoten stort jij je vol overgave in de wereld die flirten en versieren heet en ben je beslist een ‘happy single’. Nu de realiteit nog. Omdat bovenstaande meer weg heeft van een filmscenario dan de werkelijkheid, geven wij je 7 down-to-earth tips waarmee je wel uit de voeten kunt!

7 tips voor de herintredende single

1. Vraag jezelf af of je echt over je ex heen bent
Geen enkele nieuwe vlam zit te wachten op gefrustreerde verhalen over jouw voormalige slechte relatie. Bij twijfel blijf je gewoon nog even weg van de relatiemarkt, leef je je uit op de sportschool of huur je een psycholoog in die betaald naar jouw ellende wil luisteren. Grote kans dat je met een schone lei kunt beginnen aan iets nieuws.

2. Ken jezelf, blijf jezelf
Niks is zo irritant als nep. Jezelf hipper, stoerder, bijdehanter, ongenaakbaarder of sportiever voordoen dan je bent levert je niet alleen meewarige blikken op van mensen die je langer kennen dan vandaag, het is zelfs een ware uitputtingsslag. Uiteindelijk val je toch door de mand. Kijk goed naar jezelf en koester die leuke trekjes die jou maken tot wie je bent.

3. Trek je eigen plan
Ze weten het allemaal beter. Je moet je echt inschrijven bij een datingsite want dan ploft de ware binnen enkele dagen in je mailbox. Je bent een watje als je nog nooit een avondje speeddaten hebt meegemaakt, dus waar wacht je nog op? Vaak komen deze goedbedoelde adviezen van wanna-be-singles. Zelf hebben ze een relatie maar het wel zouden weten als… Niet dus. Gewoon doen waar jij je goed bij voelt en je niks laten aanpraten.

4. Take it slow
Als herintreder ben je er waarschijnlijk een poosje uit geweest. De flirt en versiertechnieken lijken helemaal uit je systeem te zijn verdwenen. Niets is minder waar, maar het kan even duren eer je de draad weer hebt weten op te pakken. Als een garnaal gaan daten of alle kroegen en feesten aflopen maakt je echt niet gelukkiger. Doe het rustig aan. Het is een cliché, maar daarom niet minder waar, hoe harder je op zoek gaat, hoe minder snel je iemand tegenkomt waarmee het echt klikt.

5. Happy zonder relatie
Misschien vind je het oprecht heerlijk om alleen en vrij door het leven te gaan en zit je helemaal niet te wachten op een nieuwe relatie. Je zou niet de eerste zijn. Het is een wijdverbreid misverstand dat iedere single meteen weer in het diepe wil springen met een volgend exemplaar. Dus, is de behoefte er (nog) niet, laat je niks wijsmaken en geniet met volle teugen van het leven.

6. Bewust van bagage
Goed, je bent er klaar voor en beweegt je zoetjes aan op de relatiemarkt. Wees je bewust van jouw emotionele bagage en die van de ander. Iedereen boven de 30 heeft zijn of haar verhaal, ervaringen en levensgeschiedenis. Onbezorgd en onbezonnen zijn termen die meer passen bij een 18-jarige dan bij deze levensfase. Bagage is geen ballast, maar wel iets waarmee je rekening dient te houden.

7. Zoek en gij zult vinden
Je wilt wel, maar kunt echt niemand vinden die maar enigszins aan jouw verwachtingen voldoet. Waar zitten ze dan, die leuke singles? Vraag je eens af of je wel op de juiste plekken zoekt. Doe eens wat meer met je hobby’s en interesses en kijk ook eens kritisch naar jezelf. Wat maakt jou nu tot een leuke relatiekandidaat? Uit onderzoek blijkt dat singles elkaar nog steeds het liefst spontaan tegen het lijf lopen. Speel daar op in. Ga eens wat vaker rond zessen naar de buurtsuper en aarzel niet om een praatje aan te knopen. Want helemaal vanzelf gaat het natuurlijk nooit.

Bron: Singlessite.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.